Veznecilerde Bulunan Lahit Kapakları İstanbul Arkeoloji Müzesi'ne Götürüldü - Son Dakika
Güncel

Veznecilerde Bulunan Lahit Kapakları İstanbul Arkeoloji Müzesi'ne Götürüldü

Veznecilerde Bulunan Lahit Kapakları İstanbul Arkeoloji Müzesi\'ne Götürüldü

İstanbul Üniversitesi ana kapısı önündeki Vezneciler Darülfünun alt geçidinin iyileştirme çalışmaları sırasında bulunan iki lahit kapağı İstanbul Arkeoloji Müzesi'ne götürüldü.

01.09.2014 16:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Üniversitesi ana kapısı önündeki Vezneciler Darülfünun alt geçidinin iyileştirme çalışmaları sırasında bulunan iki lahit kapağı İstanbul Arkeoloji Müzesi'ne götürüldü. Konuyla ilgili açıklama yapan Arkeologlar Derneği'nden bir yetkili, "Önemli bir nekropol alanı, orada kazı yapılması gerekir" dedi.

Vezneciler'deki alt geçitte iyileştirme çalışmaları sırasında Bizans dönemine ait iki lahit kapağı bulundu. Taşeron bir firma tarafından yapılan çalışma sırasında asfaltın yaklaşık 1 buçuk metre altında bulunan lahit kapakları hasar gördü. Görevli bir arkeologun olmadığı kazılar sırasına bulunan lahit kapağı İstanbul Arkeoloji Müzesi'ne bildirildi. Müze görevlilerinin yerinde incelemelerinin ardından lahit kapakları bulunduğu yerden uzun uğraşlar sonrası çıkartılarak bir kamyonun kasasına yüklendi. Kapaklar İstanbul Arkeoloji Müzesi'ne götürüldü.

Konuyla ilgili görüştüğümüz Arkeologlar Derneği'nden bir yetkili, lahit kapaklarının bulunduğu yerin nekropol (mezarlık) alanı olduğunu, oradan birçok lahitin çıkmasının normal olduğunu belirterek, "Kazı yapılması gerekiyor. Bulunan lahitlerin İstanbul Arkeoloji Müzesi'ne götürüldüğünü biliyoruz. İnşaat işleri taşerona verildiği için taşeron firmalar tarihi eser çıkınca ihbarda bulunmuyor. Bunlar kültür mirası, o bölgede kazı yapılması lazım" diye konuştu. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Veznecilerde Bulunan Lahit Kapakları İstanbul Arkeoloji Müzesi'ne Götürüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement