Victor U2 İnceleme - Son Dakika
Teknoloji

Victor U2 İnceleme

Merhaba sevgili arkadaşlar bugün sizlerle birlikte Türkiye akıllı telefon piyasasına yeni girmiş markalardan bir tanesi olan Victor'un U2 modelli akıllı telefonunu inceleyeceğiz.

10.11.2014 18:46  Güncelleme: 09:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş













Merhaba sevgili arkadaşlar bugün sizlerle birlikte Türkiye akıllı telefon piyasasına yeni girmiş markalardan bir tanesi olan Victor'un U2 modelli akıllı telefonunu inceleyeceğiz. Victor markası bizlerin karşısına ilk olarak geçtiğimiz yıllarda Gaming Machine sloganı ile girmişti ve oyunculara özelleştirilebilir taşınabilir bilgisayarlar tasarlıyordu. Bunun ardından ise marka kullanıcıların çantalarının içerisine girmekle yetinmekten sıkılmış olacak ki artık kullanıcıların ceplerine girmeye başladı. Türkiye piyasasında kendi alanında rakipleri fazla olan fakat fiyat olarak rakiplerini kolaylıkla eleye bilen bir ürün olan U2, fiyat ve performans arayan insanlar için ideal bir ürün olarak karşımıza çıkıyor. Şimdi ürünü bol görseller ile incelemeye başlayalım.



>



Victor U2 bizlerin karşısına çok şık bir kutu ile çıkıyor. Kutunun üst yüzeyinde ürünün kendi görseli bulunuyor ve ürünle ilgili kısa bilgilere yer verilmiş durumda.,



>



Kutunun arka yüzeyinde ürünle ilgili teknik bilgilere yer verilmiş durumda. Verilen teknik bilgilerin ayrıca Türkçe olarak yazılmış olması ise üründe ayrı bir görünüm katmış durumda.



>



Victor U2'nin kutusunun üzerinde gerçekten güzel bir önlem alınmış durumda. Kutunun sağ ve sol yanlarında Victor yazılı güvenlik bantları bulunuyor. Ayrıca ürünün sağ ve sol yanlarında Victor U2 ve Victor'un web site adresine yer verilmiş durumda.



>



Ürünün kapağını açtığımız zaman ise karşımızda görmüş olduğunuz gibi koruyucu içerisinde telefonumuz bizleri karşılıyor. Markaların ürünlerde taşıma ve günlük kullanımda asla önem vermediği özelliklerden bir tanesi olan güvenlik önlemleri Victor'da çok sıkı tutulmuş.



>



Ürünün kutusunun içerisinden telefonumuzu çıkardığımız zaman bizleri bir ekran koruyucu ve ürüne ait gerekli bilgilerin bulunduğu yapıştırma kağıdı bizleri karşılıyor. Firmaların neredeyse yıllardır ürünlerin içerisine koymaktan çekindiği ve ek gelir yolu olarak görmüş olduğu koruyucu jelatin Victor U2'de ücretsiz geliyor ve sadece 1 adet değil 2 adet geliyor.



>



Jelatin ve yapıştırma kağıtlarımızı aldığımız zaman bir bölme ile karşılaşıyoruz. Bu bölme artık akıllı telefon kutularında sıklıkla görmüş olduğumuz bir kısım ve neredeyse bütün markalar tarafından kullanılıyor.



>



Bölmemizi kaldırdığımız zaman alt kısımda U2 Kullanım kılavuzu başta olmak üzere birçok aksesuar bizlerin karşısına çıkıyor.



>



Yukarıda görmüş olduğunuz bütün aksesuarlar ve U2 ürünün kutusunun içerisinden çıkmayı başardı. Bataryasının ürünün içerisinde değil de dışarı da ek bit paket içerisinde çıkması bizleri şaşırttı.



>



Ürünün içerisinden çıkan "DEV" boyutlardaki 3100 mAh Li-ion batarya gerçekten telefonun ağırlığının yarısını tek başına kaplamayı başarıyor. Telefonun ağırlığının 170 gram olduğunu düşündüğünüz zaman bunun 70 gram gibi bir kısımının bataryaya ait olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.



>



Ürünün kutusunun içerisinden ayrı bir paket içerisinde çıkan bir adaptör mevcut. Adaptör olarak genelde eleştirilerimize maruz kalan olay bu üründe de yaşanmış maalesef kablonun USB girişinin üst kısımda olması kullanıcılar açısından daha avantajlı olacaktır diye düşünüyoruz. Bu üründe ise fakat firma biraz daha boyutları uzatarak ürünün kablosunun bükülerek zamanla aşınmasını azaltmaya çalışmış.



>



Ürünün içerisinden çıkan bana göre firmanın kullanıcı dostu olduğunu gösteren en büyük etken bu görmüş olduğunuz ekran koruyucu. Sizlerinde bildiği gibi akıllı telefonların ekranları belirli bir süre sonra kılcal çizikler veya çatlamalara maruz kalabiliyor. Victor ise bu üründe 2 adet ekran koruyucu jelatin göndererek hem kullanıcılarını ürünün ekran koruyucusunu aramaktan kurtarmış hemde ek olarak vermeleri gereken ücretten.



>



Ürünün içerisinden çıkan USB 2.0 data kablosu o da ürünün tüm aksesuarlarında olduğu gibi ayrı bir paket içerisinde karşımıza çıkıyor. Kablonun uzunluk olarak günlük kullanım için ideal boyutlarda olduğunu söyleyebiliriz.Renk olarak beyaz olması ise insanı biraz düşündürüyor zamanla oluşacak kirlenmelere karşın ama ürünün tüm aksesuarlarının ürünle aynı renk olması çok güzel.



Şimdi telefonumuza bol görseller ile bakalım:



>



Victor U2 bizleri üzerinde büyük bir koruyucu ile karşılıyor. Koruyucunun üzerinde ürünün etrafında bulunan butonların ne işe yaradığı yazıyor. Fakat bu koruyucu sizlerin düşündüğü gibi diğer firmalardaki tek katmanlı kullanımı etkileyen koruyuculardan değil. Ekran üzerinde bulunan koruyucu üst kısımdan çekildiği zaman ekranın üzerinde bir katmanı kalarak sizleri kullanım sırasında oluşabilecek tüm etkilerden koruyor. Bu özelliği ile Victor'u tebrik ediyoruz.



>



Ürünün ön yüzeyinin alt kısımında 3 adet sanal tuşumuz bulunuyor. Aslında tuşlar tam anlamıyla sanal birer tuş değil çünkü üzerlerin de yerlerini gösteren noktalar bulunuyor fakat bu noktaların dışarıya doğru çıkıntıları bulunmuyor. Tuşlarında üzerinde yine hangi işlev için kullanıldıkları yazılmış durumda. Bunlar soldan sağa doğru Menu, anasayfa ve geri olmak üzere sıralanıyor. Bu göstergelerin üzerinden ise çıkan bir ok yardımı ile Micro Usb girişinin yeri gösterilmiş durumda.



>



Micro Usb girişimizin bulunduğu noktada sizlerin de görebileceği gibi bir adette mikrofonumuz mevcut durumda. Kullanım sırasında elinizin kolay kolay gelemeyeceği bir noktaya konumlandırılmış olan mikrofon kullanım sırasında sizlere bir zorluk çıkarmıyor.



>



Telefonumuzun kapağının arka yüzeyinde görebileceğiniz gibi bir yapıştırma mevcut durumda. Bu yapıştırma üzerinden telefonun kullanım sırasında arka kapağının nasıl açılacağını görebilirsiniz.



>



Arka kapağımızın üst kısımında bir adet dev gibi kamera bizleri karşılıyor. Onun hemen alt kısımında ise büyük bir adet flaş mevcut durumda.



>



Kameranın hemen alt kısımında konumlandırılmış olan Victor logosu boyut olarak biraz büyük olsa da telefonun beyaz rengi üzerinde güzel bir etki yaratmış durumda.



>



Hemen arka kapağın alt kısımında ise ürün ile ilgili bilgiler uyarılar ve hoparlör çıkışımızın delikleri bulunuyor. Hoparlör çıkışının deliklerinin bu kadar büyük olmasına takılmayınız çünkü tüm markalarda olduğu gibi o kadar geniş bir yüzeyin altında hoparlör bulunmuyor.



>



Telefonun sağ yan yüzeyinde ekranın kilidini açmak için bir adet buton bulunmakta. Bu buton sayesinde ekranı açabilir ve kapatabilirsiniz. Ürünün açılması için de kullanılan bu buton telefonu kullanacak olan kullanıcının elinin ulaşabileceği bir noktaya konumlandırılmış durumda.



>



Ürünün sol yan yüzeyinde ise ses kontrol tuşu bulunuyor. Akıllı telefonlardan alışık olduğumuz bir yapıya sahip olan bu tuş yukarı doğru basıldığında Victor U2'nin sesini açmak için; Aşağı doğru basıldığında ise sesini kısmak için kullanılıyor. Bunun dışında ekran kilit tuşu ile birlikte kullanıldığında ise ürünün ekran görüntüsünü almak için kullanım imkanı sunuyor.







Victor U2'nin görmüş olduğunuz gibi bu şekilde Simkart girişleri bulunuyor. Aynı anda hem Micro Sim kart hemde normal bir sim kart kullanabileceğiniz Victor U2'de Micro Sim kart girişinin hemen yan kısımında bir adet Micro Sd kart girişi bulunuyor. Bu giriş sayesinde ürünün dahili depolama alanını artırma imkanınız bulunuyor.



>



Ürünün kapağını kaldırdığımız zaman bizleri karşılayan manzara yukarıdaki fotoğrafta gördüğünüz gibi. Telefonun bataryasının arka yüzeyinde baya büyük bir alanı kapladığını söyleyebiliriz. Batarya telefonda bulunmadığı zaman telefon sanki bir kuş gibi hafifliyor.



>



Ürünün alt kısımında görmüş olduğunuz gibi bir adet 3D Sound hoparlör mevcut durumda. Onun dışında sağ taraftaki ürünün vidasının üzerinde ise güvenlik bandının bulunduğunu belirtmek isterim. Alt kısımı ve kapağın altındaki kısımların her birisinin ayrı ayrı plastik kapaklar ile korunduğunu söylemekte fayda olacağını düşünüyorum. Bu sayede ürünün ilerleyen günlerde alacağı darbelere karşı içerisinde bulunan hassas noktalar daha az zarar alacaktır.



Dünyanın her yerinde olduğu gibi bizim ülkemizde de kullanıcıların merak etikleri bazı sorular bulunuyor. Bunlardan bazılarını sizler de telefon alırken soruyorsunuz. Bu telefonun kamerası nasıl? Acaba batarya kaç gün gidiyor? Kızlar beni bu telefonla beğenir mi? Oyun oynarken donar mı? Acaba üzerine yumurta kırınca pişer mi? Gibi soruları çok fazla duyuyoruz. Bizde size performans testlerini ve sonuçlarını yazımızın devamını anlatacağız.



Kamera Nasıl?



Panorama çekimlerde Victor U2'nin rakiplerine oranla kat kat daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Sizlerinde bildiği gibi bir insanın elinde telefonla ve tripod olmadan panorama çekimlerden gerçek anlamda iyi bir kalite alması zordur. Çünkü birçok görsel telefonun içerisinde birleştirilerek geniş açılı bir fotoğraf elde edilir. Victor U2'de eliniz titrese bile sizlere bir sorun çıkarmadan panorama çekimlerde sorun oluşmuyor.



Kaynak: TeknoApsis.com

Son Dakika Teknoloji Victor U2 İnceleme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300
    01:10 MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300

    MediaTek, yüzde 10 daha güçlü olduğu iddia edilen Dimensity 6300 işlemcisini duyurdu. İki adet 2.4 GHz hızında ARM Cortex-A76 ve altı adet 2.0 GHz hızında ARM Cortex-A55 çekirdeklerinden oluşan işlemci, 108 Megapiksel sensörü ve 16 Megapiksel çözünürlüğünde iki sensörü destekliyor. Ayrıca 5G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.2 ve GPS bağlantıyı destekliyor.

  • Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?
    01:09 Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?

    OpenAI tarafından geliştirilen ve Microsoft'a ait Copilot, en popüler yapay zeka sohbet botları arasında yer alıyor. Copilot, GPT-4'ü ücretsiz sunuyor, ücretsiz şekilde internete erişebiliyor, popüler hizmetlere entegre edildi, Copilot ile DALL-E ücretsiz ve Windows 10 üzerinden kullanılabilir.

  • Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları
    01:09 Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları

    SDN ekranlarının sevilen serisi Teknoloji Testi'nin bugünkü konuğu popüler şarkıcı Murat Boz oldu. Murat Boz, vivo V30'un tasarımını, kamerasını, pil ömrünü ve diğer özelliklerini beğendiğini söyledi. Ayrıca yapay zeka, sanal gerçeklik ve uzay teknolojileri gibi konulardaki görüşlerini de paylaştı. Videoda aksesuarlar ve yeni teknolojiler hakkında da sohbet edildi.

  • Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı
    01:09 Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı

    Tesla, Cybertruck modellerinde yaşanan hızlandırıcı pedalın sıkışma sorunu nedeniyle tüm araçları geri çağırdı. Tasarım hatasının sebep olduğu sorun, şirket tarafından giderilecek ve üretimde değişiklik yapılacak.

  • Samsung Galaxy Z Flip 6 Geekbench testinde görüntülendi
    23:09 Samsung Galaxy Z Flip 6 Geekbench testinde görüntülendi

    Samsung, bu yıl Galaxy Z Flip 6 ve Z Fold 6'yı piyasaya sürecek. Galaxy Z Flip 6'nın Geekbench raporuna göre cihazın 8 GB RAM, Android 14 işletim sistemi ve Snapdragon 8 Gen 3 işlemciye sahip olacağı görülüyor. Galaxy Z Flip 6'nın temmuz veya ağustos ayında duyurulması ve satışa sunulması bekleniyor.

  • Ucuz Tesla Model Y ve Togg'un Yeni Modelleri Dikkat Çekiyor
    23:09 Ucuz Tesla Model Y ve Togg'un Yeni Modelleri Dikkat Çekiyor

    Elektrikli araç piyasasında hem Tesla hem de Türkiye'nin yerli markası Togg'un modelleri, fiyatlandırma stratejileri ile dikkat çekiyor. Her iki markanın da farklı kullanıcı ihtiyaçlarına hitap edebilecek çeşitlilikte elektrikli araçlar sunduğu görülüyor.

  • Huawei Watch Fit 3, Apple Watch'a benzer bir tasarıma sahip
    23:09 Huawei Watch Fit 3, Apple Watch'a benzer bir tasarıma sahip

    Huawei'nin yeni akıllı saati Watch Fit 3'ün ilk görüntüleri yayınlandı. Watch Fit 3, Apple Watch Series 9'a oldukça benzer bir görünüme sahip. Yeni tasarımda ekran biraz daha kare şeklinde tasarlanmış ve sağ üst tarafta yeni bir fiziksel düğme eklenmiş. Huawei Watch Fit 3, daha ekonomik bir alternatif olacak şekilde geliyor ve tahmini olarak 100 euro civarında bir fiyat etiketine sahip olacak. Cihazın özellikleri arasında Bluetooth bağlantısı, bildirim gösterimi, ses dosyalarını saklama ve oynatma, spor aktivitelerini takip etme gibi temel akıllı saat özellikleri bulunuyor. Huawei'nin bu yeni modeli, Apple Watch'a yakın pratik özellikler sunarak uygun fiyatlı akıllı saat arayan kullanıcılar için cazip bir alternatif oluşturuyor.

  • OnePlus Ace 3 Pro Özellikleri ve Detayları Ortaya Çıktı
    23:09 OnePlus Ace 3 Pro Özellikleri ve Detayları Ortaya Çıktı

    OnePlus'ın yeni amiral gemisi modeli OnePlus Ace 3 Pro, Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisi ve 16 GB RAM belleği ile dikkat çekiyor. Ayrıca 1,5K kavisli ekran, 6000 mAh pil ve 100W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, rakiplerine aman vermeyecek.

  • Alfa Romeo Milano'nun yeni ismi Junior oldu
    21:10 Alfa Romeo Milano'nun yeni ismi Junior oldu

    Geçen yıl tanıtılan Alfa Romeo Milano, hükümetin talebi üzerine isim değişikliğine giderek Junior adını aldı. İtalyan otomobil üreticisi Alfa Romeo, Milano'nun Polonya'da üretiliyor olması sebebiyle hükümetin eleştirilerine maruz kalmıştı. Ticaret ve Made in Italy Bakanı ise bu eleştirileri doğrulayarak isim değişikliğinin yasalara aykırı olduğunu belirtti. Şirket ise Milano isminin tüm yasal gerekliliklere uyduğunu savunsa da uzlaşmaya giderek Junior ismini seçti.

  • Twitch, Türkçe Dil Desteği Kararıyla Gündemde
    21:10 Twitch, Türkçe Dil Desteği Kararıyla Gündemde

    Son dönemin en çok konuşulan uygulamalarından Twitch, Türkçe dil desteği kararıyla gündeme geldi. Türk oyunseverleri çileden çıkaran bu kararın sebebi henüz bilinmiyor. Twitch'in Türkçe dil desteği sunmaması büyük tepki çekti. Twitch'in bu kararı, ülkeden istediği finansal getiriyi sağlayamamasından dolayı aldığı iddia ediliyor. Ayrıca Korece, Lehçe ve Rusça dilleri de Twitch'ten kaldırılacak. Oyuncuların bu karara nasıl tepki vereceği merak konusu.

  • Qualcomm, 24 Nisan'da Snapdragon X Plus işlemcisini tanıtabilir
    21:10 Qualcomm, 24 Nisan'da Snapdragon X Plus işlemcisini tanıtabilir

    Qualcomm, 24 Nisan'da önemli bir gelişme yaşanacağını duyurdu. Şirketin Snapdragon X Plus işlemcilerini tanıtabileceği tahmin ediliyor. Ayrıca, Snapdragon X Elite işlemcisinden güç alan ilk dizüstü bilgisayarın da tanıtılabileceği söyleniyor.

  • Netflix, gelir ve abone sayısını açıklamama kararı aldı
    21:09 Netflix, gelir ve abone sayısını açıklamama kararı aldı

    Netflix, önümüzdeki yıldan itibaren abone sayısını ve elde ettiği geliri açıklamayacağını duyurdu. Şirket, abone sayısının gelecek potansiyelini gösterme konusunda eskisi kadar önemli olmadığını belirtti. Finansal raporlarını sadece abone sayısında önemli başarılara ulaştığında yayımlayacak.


Advertisement