Vietnam Yüzünü Sosyal Medyaya Dönüyor - Son Dakika
Güncel

Vietnam Yüzünü Sosyal Medyaya Dönüyor

Vietnam'da komünist hükümet, gençlere ulaşabilmek için daha önce yasakladığı sosyal paylaşım sitesini kullanmaya başladı.

22.10.2015 13:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vietnam'da komünist hükümet, gençlere ulaşabilmek için daha önce yasakladığı sosyal paylaşım sitesini kullanmaya başladı.

Hükümet, Facebook'ta açtığı resmi sayfasında, başbakanlık ve hükümetle ilgili konularda halka bilgi verecek.

Pilot proje olarak başlatılan girişimle, genç yaştaki vatandaşlara ulaşmanın hedeflendiği belirtildi. "Hükümet Bilgileri" adlı Facebook sayfasına şu ana kadar 37 binden fazla beğeni geldiği ifade edildi.

Vietnam Devlet Teievizyonu'nun (VTV) haberine göre, ülkede 30 milyondan fazla kişi Facebook kullanıyor. Facebook kullanıcılarının yüzde 75'ini de 18-34 yaş aralığı gençler oluşturuyor.

Dünya genelinde yaygın olarak kullanılan sosyal paylaşım sitelerine erişim, aralarında Çin, İran, Mısır, Pakistan, Bangladeş, Küba ve Kuzey Kore'nin de bulunduğu bazı ülkelerde engelleniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Vietnam Yüzünü Sosyal Medyaya Dönüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Özgür Karabat:
    15:20 Özgür Karabat: "İşinize Gelince Faiz Haram Diyorsunuz. Çiftçiden Alınca mı Helal Oluyor?"

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, AKP'nin çiftçilere verilen Çiftçi Destek Kredilerini esnek faize çevirdiğini ve çiftçilerin yüksek faizle mağdur olduğunu belirtti. Karabat, AKP'nin çiftçilere yönelik tutarsız politikalarını eleştirdi.

  • Amasya'da durdurulan tırda 40 kaçak göçmen bulundu
    15:20 Amasya'da durdurulan tırda 40 kaçak göçmen bulundu

    Amasya'da polis tarafından durdurulan mercimek yüklü tırdan Afganistan uyruklu 40 kaçak göçmen çıktı. Tırın sürücüsü gözaltına alındı.

  • İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, Havza'da destek istedi
    15:19 İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, Havza'da destek istedi

    İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, Samsun'un Havza ilçesinde İYİ Parti Havza Belediye Başkan adayı Safi Gökçe ile birlikte esnaf ziyaretinde bulunarak, 31 Mart seçimleri için destek istedi. Usta, seçimlerin yerel yönetimlerin performansının değerlendirileceği bir hesap görme günü olduğunu belirterek, Havza'da yapılan anketlerde adayları Safi Gökçe'nin Cumhur İttifakı Belediye Başkan adayıyla başa baş gittiğini söyledi ve hemşehrilerinin tercihinin İYİ Parti'den yana olacağına inandığını ifade etti.

  • Şırnak Belediyesi Filosuna 4 Yeni Araç Ekledi
    15:15 Şırnak Belediyesi Filosuna 4 Yeni Araç Ekledi

    Şırnak Belediyesi, 2 arazöz, kamyon ve kanal görüntüleme aracı minibüsünü filosuna kattı. Belediye Başkanı Mehmet Yarka, araçları inceledi. Yarka, halka daha kaliteli hizmet verebilmek için filolarına 4 yeni araç kazandırdıklarını söyledi. Şırnak Belediyesi'nin araç sayısı 140'a yükseldi.


Advertisement