Viranşehir'de Dbp'lilerin Yürüyüşüne Polis Engeli - Son Dakika
Güncel

Viranşehir'de Dbp'lilerin Yürüyüşüne Polis Engeli

Viranşehir\'de Dbp\'lilerin Yürüyüşüne Polis Engeli

Viranşehir'de DBP'lilerin yürüyüşüne polis engeli Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nde, DBP üyelerinin, son zamanlarda artan çatışmaları protesto etmek için yapmak istedikleri yürüyüşe polis izin vermedi.

15.09.2015 19:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Viranşehir'de DBP'lilerin yürüyüşüne polis engeli

Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nde, DBP üyelerinin, son zamanlarda artan çatışmaları protesto etmek için yapmak istedikleri yürüyüşe polis izin vermedi. Parti binası önünde basın açıklaması yapan HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, yürüyüşe engel olan polis müdürünün kendisine, Sen benim milletvekilim değilsin dediğini iddia etti.

Viranşehir'de DBP üyeleri son zamanlarda artan olayları protesto etmek için Kışla Mahallesi'nden Cumhuriyet Meydanı'na yürüyüş yapacağını duyurdu. Gerginlik yaşanabileceği ve provokasyon olma ihtimali üzerine ilçede polis ekipleri, yürüyüş güzergahında zırhlı araçlarla önlem aldı. Bir süre sonra parti binası yakınında toplanan, aralarında HDP Şanlıurfa Milletvekilleri İbrahim Ayhan, Leyla Güven ve Ziya Çalışkan'ın da bulunduğu grup yürüyüşe geçmek istedi. Ancak, polis ekipleri zırhlı araçlardan anons yaparak yürüyüşün yasal olmadığı ve ısrar edilmesi durumunda müdahale edileceğini söyledi. Milletvekilleri de polis amirleri ile yaptığı görüşmelerden olumlu sonuç alamadı. Bunun üzerine milletvekilleri kalabalık ile birlikte parti binası önüne giderek basın açıklaması yaptı. Milletvekillerinden İbrahim Ayhan, yürüyüşe engel olan polis müdürünün kendisinin milletvekili olduğunu hatırlatması ve demokratik haklarını kullanacaklarını söylemesine, Yürüyüş yasaklanmıştır. Sen benim milletvekilim değilsin dediğini ileri sürdü.

HDP Milletvekilli Leyla Güven ise son zamanlarda yapılan operasyonların ve baskıların kendilerini susturamayacağını ifade ederek, Seçimlerde bu katliamların karşılığı olarak iktidar sandığa gömülecektir dedi.

Kalabalık açıklamanın ardından dağılırken, polis ekipleri ilçede güvenlik önlemlerini sürdürdü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Viranşehir'de Dbp'lilerin Yürüyüşüne Polis Engeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement