Viranşehir'de Kadınlara Cenaze Yıkama ve Defin Kursu - Son Dakika
Yerel

Viranşehir'de Kadınlara Cenaze Yıkama ve Defin Kursu

Cenaze yıkama, kefenleme ve defin işlemlerini kapsayan kursu başarıyla tamamlayan kadın kursiyerlere sertifikaları verildi.

10.04.2014 13:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Viranşehir Müftülüğü ve Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen, cenaze yıkama, kefenleme ve defin kursunu başarıyla tamamlayan kadın kursiyerlere sertifikaları verildi.

Kışla Camisi'nde düzenlenen ve 25 gün süren kursta, imam Ayhan Yıldız tarafından, 16 kursiyere cenaze yıkama, kefenleme ve defin işlemleriyle ilgili eğitim verildi.

İlçe Müftüsü Abdulrakip Arslan, yaptığı açıklamada, İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü ile birlikte ölen insanların dini vecibelerinin yerine getirilmesiyle alakalı cenazeyi yıkama, kefenlenme ve defin işlemleriyle ile ilgili üç haftalık bir eğitim için kurs düzenlediklerini hatırlattı.

Kursa kadınların yoğun ilgi gösterdiğini İfade eden Arslan, " Düzenlediğimiz kursa kadınlarımız yoğun ilgi gösterdi. Başarılı olan 13 kursiyerimize sertifikalarını verdik. Onları tebrik ediyorum ve kursa katılmalarına vesile olan ailelerinize de teşekkür ediyorum" dedi.

İlçe Halk Eğitim Müdürü Mahmut Turgut da cenaze ve tekfin hizmetleri konusunda ilçede zaman zaman sıkıntılar yaşandığını belirterek, "Açtığımız kurumuz umarım halkımıza bir nebze olsun faydalı olmuştur" dedi.

Konuşmaların ardından kursu başarıyla tamamlayan 13 kursiyere sertifikaları verildi. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Viranşehir'de Kadınlara Cenaze Yıkama ve Defin Kursu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement