Viranşehir'de Kent Konseyi Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Viranşehir'de Kent Konseyi Toplantısı

Viranşehir\'de Kent Konseyi Toplantısı

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde Yerel Gündem 21 (Kent Konseyi) ilçenin sorunlarını tartışmak için toplandı.

30.05.2014 12:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde Yerel Gündem 21 (Kent Konseyi) ilçenin sorunlarını tartışmak için toplandı.

İlk olarak 6 kişiden oluşan divan kuruldu, kurulan divanın ardından bir konuşma yapan Viranşehir Belediye Eş Başkanı Emrullah Cin, alınacak kararlarda demokratik katılımın önemli olduğunu belirtti. Tüm çalışmalarının halka açık yapılması gerektiğine vurgu yapan Cin, Kent Konseyinin Belediye Meclisinin üzerinde de olduğunu belirterek, burada alınacak kararların şehrin geleceğine yönelik kararlar olduğunu söyledi.

Cin, gelirlerinin yüzde 50'den fazlasının Büyükşehir bütçesine aktarıldığını, fakat böyle mazeretlerin ardına saklanmayıp, tüm imkanlara rağmen çalışmaları yürüteceklerini belirtti.

Viranşehir'de yaşanan elektrik sıkıntısına değinen Viranşehir Belediye Eş Başkanı Emrullah Cin, "Şanlıurfa çiftçisinin ödül alması lazım, çünkü kendi imkanları ile kuru tarımdan sulu tarıma geçtiler. Fakat onlara kesilen elektrik faturaları onlara birer ceza olarak geri dönüyor. En büyük hidroelektrik santrali Urfa'da fakat Urfa çiftçisi bundan yararlanamıyor. Bu bizim sessizliğimizden kaynaklanıyor. Konu ile ilgili olarak sayın Başbakan ile görüşmeye giden arkadaşlarımız var, dileriz alınan bu kararlar geri alınır" diye konuştu.

"BÜYÜKŞEHİR'İN YAPMASI GEREKENLERİ BİZ YAPIYORUZ"

Viranşehir Belediye Eş Başkanı Emrullah Cin, ilçenin gelirlerinin yüzde 50'sinin Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine gittiğini belirterek şunları söyledi:

"Gelirlerimizin yarısı Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'ne gidiyor. Bunun karşılığında burada, ilaçlama, mezbahana, genişliği 15 metreden geniş caddelerin temizliği, 10 bin metre kareden büyük parkların yapımı ve bakımı, su ve kanalizasyon gibi çalışmaları yapmaları gerekir. Fakat gelirlerini onlar almasına rağmen bu çalışmaları onlar değil, biz yapıyoruz. Çünkü biz halka ve hakka hizmet için varız. İmkansızlıklar hariç tüm çalışmaları yapacağız. Büyükşehir'e giden gelir kadar personelin de gitmesi gerekiyordu. Fakat personelden sadece 64 tanesi gitmiş durumda. Buna rağmen tüm çalışmalarımız devam edecek" diye konuştu.

Belediyenin web sitesi üzerinden canlı olarak yayınlanan Kent Konseyi toplantısı 3 ay sonra tekrar yapılacak.

Viranşehir Belediyesi Med Kültür ve Sanat Merkezinde yapılan toplantıya Viranşehir Belediye Eş Başkanları Filiz Yılmaz, Emrullah Cin, BDP İlçe Yöneticileri, İlçe Milli Eğitim müdürlüğü, İlçe Tarım müdürlüğü, ilçe nüfus müdürlüğü, ilçe müftülüğü, Viranşehir Devlet Hastanesi baş hekimliği, muhtarlar, oda ve sivil toplum dernek temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Viranşehir'de Kent Konseyi Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement