Viranşehir'de Nevruz Kutlaması - Son Dakika
Güncel

Viranşehir'de Nevruz Kutlaması

Viranşehir\'de Nevruz Kutlaması

Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nde, BDP öncülüğünde nevruz kutlaması yapıldı.

18.03.2014 22:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nde, BDP öncülüğünde nevruz kutlaması yapıldı.

Şırnak Mahallesi'ndeki nevruz kutlamalarına; BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, partililer ve yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Nevruz ateşinin yakıldığı ve Öcalan'ın posterleri ile sloganların atıldığı meydandaki kalabalığa konuşan HDP'li Ayhan, "Tüm özgürlük tutsakları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın nevruzunu kutluyorum. Bu seçimin iki tarafı vardır; Biri rantçılar, diğeri ise mazlumlar ve sizlersiniz. Bu seçim barış ve özgürlüğün seçimidir. 15 yıl önce Viranşehir'de belediyeyi çetecilerden aldık. Bu halk hiçbir zaman onların yalanlarına aldanmadı ve aldanmayacaktır. Bunu herkes bilsin" dedi.

Konuşmaların ardından yerel sanatçılar, sahne alarak, Kürtçe şarkılar seslendirdi. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı Nevruz kutlamaları, halayların çekilmesi ve vatandaşların Nevruz ateşinden atlamasının ardından sona erdi. - Viranşehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Viranşehir'de Nevruz Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.


Advertisement