Viranşehir'de Sürü Yetiştiriciliği Kursu Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Viranşehir'de Sürü Yetiştiriciliği Kursu Devam Ediyor

Viranşehir\'de Sürü Yetiştiriciliği Kursu Devam Ediyor

Viranşehir Kaymakamı Dr. Huzeyfe Citer yörede bilinçli hayvan yetiştiriciliğini geliştireceklerini söyledi.

13.08.2015 16:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Viranşehir Kaymakamı Dr. Huzeyfe Citer yörede bilinçli hayvan yetiştiriciliğini geliştireceklerini söyledi.

Viranşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Sağı, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mahmut Turgut ile yöredeki muhtarlarla bir araya gelen Kaymakam Citer, yöredeki vatandaşların sorunları incelendiğini, bu kapsamda tarım ve hayvancılık ile geçinen kırsal yöre vatandaşlarının ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla çeşitli çalışmalar başlattıklarını söyledi. Citer, bu çalışmaların somut politikalara dönüştürülmesi için harekete geçtiklerini, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile iş birliği yapılarak, bilinçli hayvan yetiştiriciliği eğitiminin ön görüldüğünü ifade etti.

Viranşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Sağır da konuşmasında, "Peygamberimiz çobanlık yapmıştır, çobanlık bir nimet ve berekettir" dedi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mahmut Turgut ise konuşmasında, 3 Ağustos 2015 tarihinde başlatılan ve katılımın çok yüksek olduğu, Sürü Yetiştiriciliği Elemanı Kursu ile yörede yaşayan yetiştiricilerin çalışmalarında, daha çağdaş uygulamalarla ülkenin artan hayvansal ürün ihtiyacının bir bölümünün karşılanması hedeflendiğini kaydetti. Turgut, "Çalışmaların sonunda yetiştiricilerin aldıkları bilimsel bilgiler ile deneyimlerini birleştirip, ülke ekonomisine daha ciddi katkılar sunacakları düşünülmektedir. Katılımın yüksek olduğu eğitim faaliyetleri, gelecekte planlanacak olan çalışmalar bakımından da umut vericidir" dedi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Viranşehir'de Sürü Yetiştiriciliği Kursu Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement