Viranşehir Devlet Hastanesi Hizmet Birimlerini Arttırdı - Son Dakika
Yerel

Viranşehir Devlet Hastanesi Hizmet Birimlerini Arttırdı

Viranşehir Devlet Hastanesi Hizmet Birimlerini Arttırdı

Viranşehir Devlet Hastanesi, yenilenen laboratuvar tetkikleri ve MR birimleri ile ilçe halkını çevre illere gitmekten kurtaracak.

15.04.2014 12:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2012 yılında yapımı biten ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın toplu açılış töreni ile hizmete açtığı Viranşehir Devlet Hastanesi, Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Turhan Sulhan'ı ağırladı. İlçe halkına sunduğu hizmeti açtığı yeni birimlerle artıran Viranşehir Devlet Hastanesi, bünyesine yeni birimler kattı. Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Turhan Sulhan ve Viranşehir Devlet Hastanesi Başhekim Uzm. Dr. Sedat Sayılır yeni açılan birimleri yerinde inceledi. Yeni açılan birimlerle ilçe halkının çevre illere gitmesine gerek kalmayacağını ifade eden Sayılır, desteklerinden dolayı Sulhan'a teşekkür etti.

MR HİZMETİ İKİ İLÇEYE VERİLECEK
Yeni alınan MR cihazıyla Viranşehir halkı MR çektirmek için artık Şanlıurfa'ya gitmek için yollara düşmeyecek. Yeni MR cihazı ile hastanede artık Viranşehir halkına daha kaliteli hizmet sunulabilecek. Aynı zamanda Ceylanpınar Devlet Hastanesi ile de sözleşme imzalanıp MR cihazı Ceylanpınar halkına da hizmet verecek. Ceylanpınar halkı da MR çektirmek için Şanlıurfa'ya gitmeyip Viranşehir Devlet Hastanesi'nde bu hizmeti alabilecek. Dr. Turhan Sulhan ve Dr. Sedat Sayılır yaptıkları açıklamada yakın zamanda yeni bir dijital röntgen cihazı ve mamografi cihazının da hizmete gireceğinin müjdesini vererek Viranşehir halkına hayırlı olmasını diledi.

KEMİK ÖLÇÜM CİHAZI HİZMETE AÇILDI
Kemik erimesi tanısı koymak için hastalar daha önceden Urfa'ya gönderiliyordu. Artık vatandaş bu tetkiki Viranşehir Devlet Hastanesi'nde yaptırabilecek.

PATOLOJİ LABORATUVARI HİZMETİ
Daha öncesinde alınan patoloji örnekleri Urfa'ya gönderiliyor ve yaklaşık 1 ay sonra sonuç alınabiliyordu. Patoloji uzmanının göreve başlaması ve hastanede modern bir patoloji laboratuvarının kurulmasıyla birlikte alınan örnekler yaklaşık 1 hafta içerisinde çalışılıp sonuç verilebilecek. Aynı zamanda Ceylanpınar'dan gelen örnekler de Urfa'ya gönderilmeyip yine bu hastanede alınabilecek.

MİKROBİYOLOJİ LABORATUVARI
Viranşehir Devlet Hastanesi'ne 2 mikrobiyoloji uzmanının göreve başlamasıyla birlikte mikrobiyoloji laboratuvarının açılması için çalışmalar başlatılmış olup geçtiğimiz günlerde laboratuvar faaliyete geçirildi. Daha önceden hastalar mikrobiyoloji laboratuvarında bakılan örnekler için(kan kültürü, idrar kültürü, brusella tetkikleri vb.) Urfa'ya gönderilirken artık hastane bünyesinde açılan laboratuvarda bu hizmeti almaya başladılar. Aynı zamanda ''dış laboratuvar tetkikleri'' için hastalar daha önceden Urfa'ya gönderilmekteydi. Artık yapılan anlaşmayla birlikte hastalar bu tetkiklerini bu hastane aracılığıyla yaptırabilecekler ve Urfa'ya gitmelerine gerek kalmayacak.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Viranşehir Devlet Hastanesi Hizmet Birimlerini Arttırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement