Viranşehir'e 100 Ezidi Daha Geldi - Son Dakika
Güncel

Viranşehir'e 100 Ezidi Daha Geldi

Viranşehir\'e 100 Ezidi Daha Geldi

IŞİD'ten canını kurtarmaya çalışan Ezidiler Türkiye'ye gelmeye devam ederken, bir kısmı da Viranşehir'deki yakınlarının yanına sığınıyor.

26.08.2014 13:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dün 100 Ezidinin gelmesiyle Viranşehir'deki Ezidi sayısı 820'ye yükseldi. Milletvekili Ayhan, gelen Ezidileri karşıladı.
Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün yaşadıkları Şengal'e kanlı saldırılar düzenlemesi üzerine Ezidilerin kendi vatanlarından kaçışları sürüyor. Federe Kürdistan Devleti'nden gelerek ilk etapta Silopi'ye giriş yapan savaş mağduru sığınmacılar, burada Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) yetkililerince karşılanıyor. Ezidilerin büyük bir kısmı Silopi'deki kampa yerleştirilirken, bir kısmı da yakınlarının olduğu değişik illere dağılıyor.

Daha önce sayıları 720'yi bulan Viranşehir'deki Ezidlere geçtiğimiz hafta gelen 100 Ezidi daha katıldı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan ve DBP'li yöneticiler dün ilçeye yerleşen Ezidileri ziyaret etti. Gede Mahallesinde eski okul binasına yerleştirilen Ezidilerin sorunlarını dinleyen Ayhan ve beraberindekiler, daha sonra ilçe merkezine yerleştirilen Ezidileri de ziyaret etti. Ziyaretlerin ardından DBP'nin ilçedeki binasında bir açıklama yapan Ayhan, "Kendine insanım diyen herkesi yurttaşlarımıza yardım etmeye davet ediyorum. Tüm dünya buna karşı sesini yükseltmelidir. Bizler burada bir komisyon kurduk. Vatandaşlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda çalışmalar yapacağız" dedi.
Bu arada belediye sağlık merkezi personelleri, Ezidileri tek tek sağlık taramasından geçirdi. (Kaynak:Gazeteİpekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Viranşehir'e 100 Ezidi Daha Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement