Viranşehir Şehidi Uzman Onbaşı Demirer'in Cenazesi Memleketine Gönderildi - Son Dakika
Güncel

Viranşehir Şehidi Uzman Onbaşı Demirer'in Cenazesi Memleketine Gönderildi

Viranşehir Şehidi Uzman Onbaşı Demirer\'in Cenazesi Memleketine Gönderildi

ŞANLIURFA'nın Viranşehir İlçesi'nde, PKK'lı teröristlerin Karakuzu Jandarma Karakol'una düzenlediği saldırıda şehit olan 26 yaşındaki Jandarma Uzman Onbaşı Erdi Demirer'ın cenazesi, İl Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen törenin ardından memleketi Kocaeli'ne gönderildi.

05.10.2016 11:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ŞANLIURFA'nın Viranşehir İlçesi'nde, PKK'lı teröristlerin Karakuzu Jandarma Karakol'una düzenlediği saldırıda şehit olan 26 yaşındaki Jandarma Uzman Onbaşı Erdi Demirer'ın cenazesi, İl Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen törenin ardından memleketi Kocaeli'ne gönderildi.

Mardin- Viranşehir karayolunun 20'nci kilometresinde bulunun Karakuzu Jandarma Karakolu'ndaki yol kontrol noktasına bir grup PKK'lı terörist tarafından otomatik silahlarla düzenlenen saldırıda, boynundan ağır yaralanarak kaldırıldığı Viranşehir Devlet Hastanesi'nde şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Erdi Demirer için İl Jandarma Komutanlığı bahçesinde tören düzenlendi. Törene Şanlıurfa Vali Vekili Uğur Sezer, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Kemal Timuroğlu, bürokratlar çok sayıda asker ve polisler katıldı. Şehidin özgeçmişinin okunduğu törende konuşan Vali Vekili Uğur Sezer, hain saldırıyı kınayarak şunları söyledi:

"Yüzyıllardır ecdadımız bu topraklarda düşmanlarımıza karşı kahramanca mücadele etti ve ülkemiz toprakları şehit kanları ile sulandı. Hiç kimse geri dönmeyi düşünmedi ve bu vatan için göğsünü siper etti. Vatan ve millet söz konusu olduğunda şehit olmaya hazır 80 milyon insan olduğu 15 Temmuz'da bu millet tüm dünyaya gösterdi. Bu günde hain saldırılar karşısında kahramanca görev yapan güvenlik görevlilerimiz sayesinde ülkemizin güvenliği, halkımızın huzur ve rahatı sağlanmaktadır. Şehitlerimizin bıraktığı mirasa sahip çıkmak bizlere vatan borcudur. Erdi Demirer kardeşimizin mekanı cennet olsun. Türk milleti, Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olacak, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan bu vatanımız ve bayrağımız her daim dalgalanmaya devam edecektir."

İl Müftüsü İhsan Açık tarafından dua edilmesinin ardından şehit Demirer'in Türk bayrağına sarılı tabutu, meslektaşlarının omuzlarında cenaze aracına taşınarak uçakla memleketi Kocaeli'ne götürülmek üzere GAP Havaalanı'na götürüldü. Eşi Burcu Demirer'in Kocaeli'nde olduğu belirtilen şehit Jandarma Uzman Onbaşı Demirer'in 3 aylık Çağan adında tek oğlunun olduğu öğrenildi.

- Şanlıurfa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Viranşehir Şehidi Uzman Onbaşı Demirer'in Cenazesi Memleketine Gönderildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement