Viyana 1683: Osmanlı Fetihlerinin Sonu - Son Dakika
Güncel

Viyana 1683: Osmanlı Fetihlerinin Sonu

Viyana 1683: Osmanlı Fetihlerinin Sonu

Askerî tarih meraklıları için görsellerle zenginleştirilmiş, kapsamlı bir kaynak

27.08.2015 17:12  Güncelleme: 17:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İş Bankası Kültür Yayınları askerî tarih dizisine yeni bir kaynak daha ekledi ve Viyana 1683: Osmanlı Fetihlerinin Sonu kitabını okurlarla buluşturdu. İngiliz tarihçi ve araştırmacı Simon Millar'ın yayına hazırladığı, Peter Dennis'in illüstrasyonları ile katkıda bulunduğu kitap, tarihin en çok iz bırakan olaylarından biri olan II. Viyana Kuşatması'na dair kapsamlı bilgi sunuyor.

Kanuni Sultan Süleyman'ın 1529 yılında 120 bin kişilik ordusuyla gerçekleştirdiği ancak bir başarıya ulaşamayan I. Viyana Kuşatması'ndan tam 154 yıl sonra Sultan IV. Mehmet Viyana kapılarına geri dönmeye karar verir ve sadrazam Merzifonlu Kara Mustafa Paşa komutasında büyük bir ordu toplanır. Ancak Habsburg başkomutanı Charles de Lorraine, Lehistan kralı III. Jan Sobieski'nin idaresindeki büyük bir yardım ordusuyla Osmanlı kuvvetlerine karşı koyar ve tarihi şekillendiren bir zafere imza atar.

18. yüzyıl savaşları ve özellikle de Alman askerî tarihi konusundaki uzmanlığıyla tanınan Simon Millar, birbirinden çok farklı iki savaş tarzını, rakip komutanları ve orduları mercek altına aldığı eseriyle Osmanlı fetihler çağını kapatarak, Habsburglara Macaristan kapılarını açan bu dönüm noktasını her yönüyle ve kronolojik detaylarıyla ele alıyor.

Tarihin en büyük savaşlarından biri olan II. Viyana kuşatmasının ayrıntılı dökümlerine, düşman kuvvetlerinin taktiklerine ve harekâtın düğüm noktalarına dair bilgi edinebileceğiniz Viyana 1683: Osmanlı Fetihlerinin Sonu, İş Bankası Kültür Yayınları etiketiyle tüm seçkin kitapçılarda…

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Viyana 1683: Osmanlı Fetihlerinin Sonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement