Viyana'da "Türk Mimarisi" Konferansı - Son Dakika
Güncel

Viyana'da "Türk Mimarisi" Konferansı

Viyana Yunus Emre Enstitu¨su¨, Fatih Sultan Mehmet Vakıf U¨niversitesi ve Viyana Teknik U¨niversitesi tarafından ortaklaşa du¨zenlenen "Selc¸uklu'dan Gu¨nu¨mu¨ze Tu¨rk Mimarisi" projesinin ilk konferansı, Avusturya'nın başkenti Viyana'da gerçekleştirildi.

16.04.2015 22:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Viyana Yunus Emre Enstitu¨su¨, Fatih Sultan Mehmet Vakıf U¨niversitesi ve Viyana Teknik U¨niversitesi tarafından ortaklaşa du¨zenlenen "Selc¸uklu'dan Gu¨nu¨mu¨ze Tu¨rk Mimarisi" projesinin ilk konferansı, Avusturya'nın başkenti Viyana'da gerçekleştirildi.

Viyana Teknik U¨niversitesi'nde gerçekleştirilen konferansta iki ayrı sunum yapıldı. Viyana Teknik U¨niversitesi Mimarlık Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Erich Lehner, "Orta Asya'daki Tu¨rk Mimarisi" u¨zerine sunumunu gerçekleştirdi. Avrupa dıs¸ı mimari gelenekler, kars¸ılas¸tırmalı mimari ku¨ltu¨rler u¨zerine yogˆunlas¸an Lehner, sunumunda Orta Asya'daki Tu¨rk mimarisinin, karakteristik o¨zellikleri, kullandıgˆı malzemeler ve yapı o¨rnekleri gibi konulara değindi.

Fatih Sultan Mehmet Vakıf U¨niversitesi Mimarlık Bölümü o¨gˆretim u¨yesi Dr. Onur S¸ims¸ek ise "Selçuklu Mimarisi" konulu sunum yaptı. Sunumunda Selc¸uklu mimarisinin kars¸ılas¸tırmalı tarihini anlatan Şimşek, Selc¸uklu mimarisinin gelis¸iminde ne gibi fakto¨rlerin yer aldığı, Selc¸uklu du¨s¸u¨ncesinin mimariye nasıl yansıdığı ve Tu¨rk-I·slam aidiyetinin temsil edilmesi bakımından mimaride ne gibi bir arka planlar bulunduğu sorularına cevaplar vermeye çalıştı.

Proje kapsamında "Prof. Dr. İbrahim Numan, 30 Nisan'da 'Erken Osmanlı Mimarisi', Prof. Dr. Suphi Saatçi 21 Mayıs'ta 'Klasik Osmanlı Mimarisi', Yrd. Doç. Dr. Zafer Sağdıç 11 Haziran'da '18.-20. Yüzyıldaki Türk Mimarisi' ve Prof. Dr. Wilfried Posch 25 Haziran'da 'Clemens Holzmeister'" konferansları düzenlenecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Viyana'da 'Türk Mimarisi' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement