Viyana Yunus Emre Enstitüsü'nden "Musiki Akşamları" - Son Dakika
Güncel

Viyana Yunus Emre Enstitüsü'nden "Musiki Akşamları"

Viyana Yunus Emre Enstitüsü, Avusturya'nın başkenti Viyana'da "Musiki Akşamları" programının ikincisini düzenledi.

30.09.2015 00:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Viyana Yunus Emre Enstitüsü, Avusturya'nın başkenti Viyana'da "Musiki Akşamları" programının ikincisini düzenledi.

Viyana Yunus Emre Enstitüsü Kültür Sanat Koordinatörü Halil İbrahim Doğan ve öğrencilerinin Viyana Yunus Emre Enstitüsü Kültür Merkezi Konferans Salonunda hazırladığı programda, seçilen dört eser ve bestekarlar hakkında bilgi verildi. Programda, usullerin uygulamalı tarifi, eserin deşifresi ve toplu olarak icrası yer aldı.

Programda ayrıca ney, ud, kanun, tanbur, kudüm ve bendirden oluşan saz takımıyla Refik Fersan'ın "Rast Medhal'i", Yunus Emre'nin "Rast İlahisi" ile devam edildi. " İstanbul'dan Üsküdar'a yol gider" eserinin katılımcıların iştirakiyle icra edildiği program, Tanburi Cemil Bey'in "Çeçen Kızı" eseri ile sona erdi.

Viyana Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mevlüt Bulut, yaptığı açıklamada, programın amacının Türk dili, kültürü ve müziğini buna yabancı olanlara tanıtmak olduğunu söyledi. Programın Viyana'da yaşayan herkese açık olduğunu aktaran Bulut, "Bu programla bu dönem merkezimizde etkinliklerimize başlamış bulunmaktayız. Bundan sonra yapacağımız programlarda Türk kültürünün, sanatının en iyi örneklerini sizlere sunmaya çalışacağız" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Viyana Yunus Emre Enstitüsü'nden 'Musiki Akşamları' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement