Vize Serbestisi Kriteri "Kolluk Gözetim Komisyonu" Yasası Yayımlandı - Son Dakika
Güncel

Vize Serbestisi Kriteri "Kolluk Gözetim Komisyonu" Yasası Yayımlandı

Avrupa Birliği (AB) ile vize serbestisinin yürürlüğü girmesi için belirlenen kriterler arasında yer alan "Kolluk Gözetim Komisyonu" kurulmasına ilişkin yasa yayımlandı.

20.05.2016 09:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Birliği (AB) ile vize serbestisinin yürürlüğü girmesi için belirlenen kriterler arasında yer alan "Kolluk Gözetim Komisyonu" kurulmasına ilişkin yasa yayımlandı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan yasa ile kolluk görevlilerinin işledikleri iddia edilen suçlar ve disiplin cezası gerektiren eylem ve davranışlarıyla ilgili düzenleme getiriliyor.

Yasanın, kuruluş, görev ve yetkiler bölümünde, "Bu Kanunla verilen görevleri, kendi yetki ve sorumluluğu altında bağımsız olarak yerine getirmek üzere Kolluk Gözetim Komisyonu kurulmuştur. Komisyon, İçişleri Bakanlığı bünyesinde sürekli kurul olarak görev yapar" denildi.

Kolluk Gözetimi Komisyonu ile, kolluk kuvvetlerinin işledikleri suçlardan veya disiplin cezası gerektiren eylemlerinden, tutumlarından veya davranışlardan dolayı idari merciler tarafından yapılan işlemlerin kayıt altına alınması ve izlenmesi amaçlanıyor.

Komisyon; Müsteşarın başkanlığında, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanı, Kurul Başkanı, Bakanlık I. Hukuk Müşaviri, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürü, üniversitelerin ceza ve ceza usul hukuku ana bilim dallarında görevli öğretim üyeleri arasından Bakanın teklif edeceği üç aday ile baro başkanı seçilme yeterliğine sahip serbest avukatlar arasından Adalet Bakanının teklif edeceği üç aday arasından Bakanlar Kurulunca seçilecek birer üyeden oluşuyor.

Yasa ile, "Öğretim üyeleri ile serbest avukatlar arasından seçilecek üyelerin, seçilmelerinden önceki son beş yıl içinde herhangi bir siyasi partiyle üyelik veya başka türde bir görev ilişkilerinin bulunmaması" zorunluluğu da getirildi. Komisyon için toplam 35 kişilik kadro verildi.

- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Vize Serbestisi Kriteri 'Kolluk Gözetim Komisyonu' Yasası Yayımlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement