Vizontele Deli Emin Bisiklet ve Doğa Şenliği" - Son Dakika
Güncel

Vizontele Deli Emin Bisiklet ve Doğa Şenliği"

Gevaş İlçe Belediyesi tarafından organize edilen "Vizontele Deli Emin Bisiklet ve Doğa Şenliği" renkli görüntülere sahne oldu.

28.05.2016 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gevaş İlçe Belediyesi tarafından organize edilen "Vizontele Deli Emin Bisiklet ve Doğa Şenliği" renkli görüntülere sahne oldu.

Gevaş Belediyesi, sanatçı Yılmaz Erdoğan tarafından ilçede çekilen "Vizontele" filiminde "Deli Emin" tiplemesinden esinlenilerek "Vizontele Deli Emin Bisiklet ve Doğa Şenliği"nin ilkini düzenledi.

Gevaş'ın tarihi ve turistik değerlerinin tanıtımı için yapılan şenliğin açılışında konuşan Vali İbrahim Taşyapan, sinema filminden sonra bir marka haline gelen "Vizontele" filminin adını taşıyan şenliğin ilçenin tanıtımına katkı sağlayacağını söyledi.

Gevaş'ta çekilen sinema filminin baş kahramanı olan "Deli Emin" tiplemesinin adının şenliğe verilmesinin çok güzel bir düşünce olduğunu ifade eden Taşyapan, Gevaş'ın Van'ın en güzel ilçelerinden biri olduğunu söyledi.

Güzel bahar gününde ilçede bisiklet şenliği yapacaklarını anlatan Taşyapan, insanların Gevaş'ın güzelliklerini "Vizontele" filmiyle tanıdığını ve böylece ilçenin bilinir hale geldiğini dile getirdi.

Filmin ilçenin tanıtımına katkı sunduğu belirten Taşyapan, şöyle konuştu:

"Başkanımızın şenliğe bu adı vermesi iyi bir düşünce ve pazarlama tekniği bence. Çünkü şehirler de ilçeler de kendini pazarlamak durumunda. Bunu nasıl duyurduğunuz, pazarladığınız, bu algıyı nasıl oluşturduğunuz çok önemli. Aslında oradaki 'Deli Emin' ilçenin en akıllı adamıydı biliyorsunuz. Bütün icatları o yapıyor, bütün yolları o gösteriyordu. Bütün yöneticilere fikirleri o veriyordu. Aslında delilik ile akıllığın arasındaki çizgi nedir onu da kestirmek kolay bir şey değil. Yüce Allah insanları normal zekada yaratıyor. Yüzde 95-96 bir kısmını ileri zekada yarattığı için biz o ileri zekalıları deli olarak görüyoruz. Onun için onlar toplumumuzun birer rengi. Bazı insanlara bazı gerçekleri doğrudan söyleyebilen yegane varlıklar. Onun için bu ismin burada bisiklet turnuvasında anılması, burada yaşatılacak olması çok güzel. Belediye başkanımızı tebrik ediyorum."

Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan ise ilkini düzenledikleri şenliğin Gevaş'ın tanıtımı açısından önem arz ettiğini söyledi.

Tüm Türkiye'yi Gevaş'ın tarihi ve doğal güzelliklerini görmeye davet eden Hakan, şöyle devam etti:

"Bu şenliği düzenleme sürecinde şenliğin ismi için sanatçı Yılmaz Edoğan'la görüştük ve o da çok memnun olduğunu söyledi. Bu yıl ilkini düzenlediğimiz şenliği geleneksel hale getirip her yıl tekrarlayacağız. Amacımız hem Gevaş'ın tanıtımını sağlamak hem de insan sağlığı açısından bisiklet kullanımının yararını göstermekti. Şenliğimize katılım beklenenden fazla oldu. Bu da bizi mutlu etti." dedi.

Konuşmaların ardından Vizontele filminde de Yılmaz Erdoğan'ın "Deli Emin" rolünde bisiklet sürdüğü Rez mevkinde 5 kilometrelik bisiklet turunun startı verildi.

Vali Taşyapan, Başkan Hakan, STK temsilcileri, kurum müdürleri, öğrencilerin bisiklet sürdüğü turda, Gevaş Belediye Kültür Müdürü Mihail Atik'in giydiği "Deli Emin" kostümü, katılımcıların beğenisini topladı.

Bisiklet turu sonunda katılımcılara ayran aşı ikram edildi.

Şenlik halayların çekilmesiyle son buldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Vizontele Deli Emin Bisiklet ve Doğa Şenliği' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sarıgöl'de Üzüm Bağlarında Salkım Güvesi İle Mücadele Başladı
    10:10 Sarıgöl'de Üzüm Bağlarında Salkım Güvesi İle Mücadele Başladı

    Sarıgöl İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, üzüm bağlarında rekolte kaybına yol açan 'Salkım güvesi' zararlısına karşı 'Japon Tuzağı' adı verilen feromon tel ve kapsül uygulama zamanının başladığını üreticilere hatırlattı. Üreticilere devlet desteği de sağlanmaktadır.

  • Hatay'da Evde Bulunan Gergedan Böceği Doğal Hayatına Geri Bırakılacak
    10:05 Hatay'da Evde Bulunan Gergedan Böceği Doğal Hayatına Geri Bırakılacak

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde yaşayan Hüseyin Sert, evinin balkonunda bulduğu gergedan böceğini besleyip temizledikten sonra yeniden doğal hayat alanına bırakacak. Sert, böceğin koruma altına alındığını ve neslinin tükenmekte olduğunu öğrendikten sonra bakımını yapmış ve parazitlerini temizlemiştir. Ancak besleyebileceği bir canlı olmadığı için böceği ormanlık bölgeye salacak.

  • Düzce'de çiftçilere hibe desteği imkanları anlatıldı
    10:05 Düzce'de çiftçilere hibe desteği imkanları anlatıldı

    Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından Düzce'de çiftçilere hibe desteği imkanları hakkında bilgi verildi. IPARD III programı ile tarım sektöründe ek destek sağlanacak ve toplamda 786 milyon Avro hibe desteği sağlanacak. Düzce'nin bu programdan fayda sağlayacağı belirtildi.

  • Aydın'ın Söke ilçesinde Balık Ağı Örme Kursları Devam Ediyor
    10:04 Aydın'ın Söke ilçesinde Balık Ağı Örme Kursları Devam Ediyor

    Aydın'ın Söke ilçesinde hayata geçirilen balık ağı örme kursları Doğanbey ve Serçin'den sonra Güllübahçe'de de 4 yıldır aralıksız devam ediyor. Kadınların meslek edinmelerini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen kurslar ise yoğun talep görüyor.

  • Kartal'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkusu
    10:04 Kartal'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkusu

    Kartal Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı büyük bir coşku ve etkinliklerle kutlayacak. Kortej yürüyüşü ve mahalle şenlikleri ile dolu bir gün geçirilecek.

  • Edirne Valisi Millet Bahçesi'nde incelemede bulundu
    10:03 Edirne Valisi Millet Bahçesi'nde incelemede bulundu

    Edirne Valisi Yunus Sezer, Meriç Nehri kenarı ile İzzet Arseven Kent Ormanı'nda yapılan Millet Bahçesi'ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Sezer, piknik alanları, spor sahaları, çocuk oyun alanları, bisiklet ve gezi yolu, kütüphane ve vatandaşların kullanacağı iskele gibi sosyal donatıların bulunduğu alanda çalışmaların hızla devam ettiğini belirtti. Sezer, Millet Bahçesi'nin vatandaşlara huzurlu bir ortamda daha kaliteli hizmet sunacağını ifade ederek Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TOKİ'ye teşekkür etti.

  • Tortum Ekşi Pestili coğrafi işaretli ürün oldu
    10:02 Tortum Ekşi Pestili coğrafi işaretli ürün oldu

    Erzurum'un Tortum ilçesine ait kızılcıklardan üretilen Tortum Ekşi Pestili, TÜRKPATENT tarafından coğrafi işaretli ürün olarak tescillendi. Şeker ve renklendirici içermeyen pestil, sadece su ve kızılcık kullanılarak doğal yöntemlerle üretiliyor.


Advertisement