Vizyon 2023 Ortak Akıl Stratejik Eylem Planı Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Vizyon 2023 Ortak Akıl Stratejik Eylem Planı Toplantısı

Vizyon 2023 Ortak Akıl Stratejik Eylem Planı Toplantısı

Van İli ve İlçeleri Kalkınma Projesi çerçevesinde Vizyon 2023 Ortak Akıl Stratejik Eylem Planı toplantısı yapıldı.

19.01.2015 18:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van İli ve İlçeleri Kalkınma Projesi çerçevesinde Vizyon 2023 Ortak Akıl Stratejik Eylem Planı toplantısı yapıldı.

Rescate Otel'de yapılan toplantıya Van Valisi Aydın Nezih Doğan, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Genel Sekreteri Emin Yaşar Demirci, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Van Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Alpaslan, Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Saadet Van İl Başkanı Özay İlhan, Van Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Necmettin Çok, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, kurum müdürleri ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve iş adamları katıldı. YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ve DAKA Genel Sekreteri Emin Yaşar Demirci birer teşekkür konuşması yaptıktan sonra kürsüye çıkan AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, çok önemli bir ihtiyacın giderildiği bir anı yaşadıklarını ifade etti. Kayatürk, "Ankara'da yoğun programımız olmasına rağmen bu güzel anı yaşamak için programımızı erteledik. Bugün bu güzel anı yaşıyoruz. Van daha önce de tekrarladığımız gibi kendi insanımızda bile keşfedilmeyi bekleyen bir yer. Bu yüzden bu çalışma sadece 2023'e kadar ne yapmamızı söylemiyor, aynı zamanda bizim nelere sahip olduğumuzu bizlere hatırlatıyor ve anlatıyor. Bu yüzden bu çalışmaya çok değer veriyoruz. Geçtiğimiz günlerde yine burada yaptığımız toplantıda, 2023 hedeflerimizden olan ihracat ile ilgili konuştuk. Biz inşallah 2023'te çok daha iyi bir yerde olacağız. Bizim bunda en ufak bir şüphemiz ve endişemiz yok. Biz bugün itibariyle 4-5 milyar dolarlık bir üretimden bahsediyoruz. 2023'te biz bu çalışmayla 30 milyar dolar olacağına inanıyoruz. Bu yüzden gelecekte çok daha refah günler göreceğimize inanıyoruz. Ben bu anlamda emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Van Valisi Aydın Nezih Doğan ise, bir yıllık bir çalışmanın mahsulünü hep birlikte dinleyeceklerini ifade ederek, "İşin doğrusu aralık ayında da bu sunuşu yapabilecek durumdaydık. Ancak biz biraz daha üzerinde duralım ve yeni yıl ile birlikte bunu yapmak istedik. Türkiye 2015'te yeni bir döneme girdi. Bu anlamda Van'ın da bu konuda önemli bir yeri var. 2023 hedeflerimiz ile birlikte ülke olarak çok daha yerlerde olmamız gerekiyor. Bunun yanı sıra demokrasi anlamında da iyi yerlere gelmemiz gerekiyor. Çünkü bu çalışmaların yanı sıra iyi işleyen bir demokraside lazım geliyor. Bu yüzden biz bunu sadece bir ekonomik çalışma değil, ayrıca sosyal bir çalışma olarak da görmemiz gerekiyor. Öncelerde ekonomi anlamında pek fazla konuşamıyorduk. Ancak arkadaşlarımızın yapmış oldukları bu çalışma ile birlikte artık ekonomiyi ve vizyonu çok daha iyi bir şekilde konuşabiliriz. Yapılan bu çalışma sonucunda, sonuçları ve çalışmaları çok iyi göreceğiz" şeklinde konuştu.

Sunumun ardından soru cevap bölümüne geçildi. Söz alan Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, özellikle Van'da ilerde süs bitkileri olarak gül bitkisinin ileride çok iyi bir ticaret kaynağı olacağını belirterek, ceviz yerine de badem yetiştiriciliğinin daha önem arz edebileceğini kaydetti. Özgökçe, kirazın da önemli bir ticaret kaynağı olarak yer alması gerektiğini ifade ederek, turizm açısında da Van Gölü'nden yeteri kadar faydalanmadığı ve bunun için bir çalışma yapılması gerektiğini belirtti.

Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler de, bu çalışmaların içerisinde özellikle turizm açısında mutlaka fuar ve kongre çalışmalarının yer alması gerektiğini dile getirdi. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vizyon 2023 Ortak Akıl Stratejik Eylem Planı Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement