Voa'ya Konuşan Leventoğlu: Erken Seçim Olabilir - Son Dakika
Dünya

Voa'ya Konuşan Leventoğlu: Erken Seçim Olabilir

Voa\'ya Konuşan Leventoğlu: Erken Seçim Olabilir

Duke Üniversitesi öğretim üyesi Bahar Leventoğlu Demirtaş ve HDP'nin bölgesellikten çıkıp Türkiyelileşme çabalarını sürdürürlerse tüm ezilenleri temsil eden sol bir partiye dönüşerek önemli bir boşluğu doldurabileceğini iddia etti.

16.08.2014 10:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Duke Üniversitesi öğretim üyesi Bahar Leventoğlu Demirtaş ve HDP'nin bölgesellikten çıkıp Türkiyelileşme çabalarını sürdürürlerse tüm ezilenleri temsil eden sol bir partiye dönüşerek önemli bir boşluğu doldurabileceğini iddia etti.

10 Ağustos Pazar günü yapılan ilk doğrudan seçimle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesinin Türkiye siyasetine etkileriyle ilgili tartışma devam ediyor. Başbakan'ın daha önceki açıklamalarından da hareketle genel kanı Erdoğan'ın ilk elde Türkiye'yi fiili bir başkanlık sistemine geçireceği yolunda. Bu görüşe North Carolina'daki Duke Üniversitesi Siyaset Bilimi öğretim üyelerinden Bahar Leventoğlu da katılıyor.

Amerika'nın Sesi'ne (VOA) değerlendirmelerde bulunan Leventoğlu, "Erdoğan, yürütmenin kontrolünü kolay kolay elden bırakmayacaktır. Putin-Medvedev modeline uygun bir AK Partili milletvekilini başbakan olarak seçecek ve Anayasa'nın 104. Maddesi'nde yer alan "cumhurbaşkanı uygun gördüğünde bakanlar kurulunu toplantıya çağırır, bu toplantıya başkanlık eder' hükmünü uygulamaya geçirecektir" dedi.

-ERKEN SEÇİM OLABİLİR-

Bahar Leventoğlu, gelecek yıl yapılması planlanan erken genel seçimlerin de öne çekileceği tahmininde bulunuyor. Bahar Leventoğlu, Abdullah Gül'ün siyasete döneceğini açıklamasından sonraki gelişmeleri değerlendirirken de 11. Cumhurbaşkanının genel seçimlere kadar yeni bir siyasi oluşum sürecine girmeyeceği görüşünde.

-CHP VE MHP'DE DEĞİŞİKLİK BEKLEMİYOR-

Seçim sonuçlarını muhalefet açısından değerlendiren Bahar Leventoğlu, CHP ve MHP'nin başarısız olduğunu, ancak buna rağmen her iki parti liderliğinde de değişiklik beklemediğini söyledi. Leventoğlu, kampanyasını özgürlükler ve demokrasi üzerinden yürüten Selahattin Demirtaş'ın ise başarılı bir muhalefet sergilediğini, bunun da Türkiye siyaseti adına olumlu bir gelişme olduğunu kaydetti. North Carolina'daki Duke Üniversitesi Siyaset Bilimi öğretim üyelerinden Bahar Leventoğlu, bu sürecin devamı halinde partinin tüm ezilenleri temsil eden bir sol parti haline dönüşmesinin Türkiye siyasetindeki önemli bir boşluğu dolduracağı öngörüsünde de bulundu.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Voa'ya Konuşan Leventoğlu: Erken Seçim Olabilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement