Vodafone Arena'ya 20 Milyon TL'lik Güvenlik Sistemi - Son Dakika
Dünya

Vodafone Arena'ya 20 Milyon TL'lik Güvenlik Sistemi

Vodafone Arena\'ya 20 Milyon TL\'lik Güvenlik Sistemi

Stadı açılış gününe yetiştirmek için çok büyük gayret gösterdiklerini söyleyen Basın Sözcüsü Metin Albayrak ve Stat Direktörü Ahmet Ateş Vodafone Arena Stadı'nda alınacak güvenlik önlemleri ile ilgili basın tanıtımı yaptı.

08.04.2016 15:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Stadı açılış gününe yetiştirmek için çok büyük gayret gösterdiklerini söyleyen Basın Sözcüsü Metin Albayrak ve Stat Direktörü Ahmet Ateş Vodafone Arena Stadı'nda alınacak güvenlik önlemleri ile ilgili basın tanıtımı yaptı. Vodafone Arena Stadı'nın 784 kamera ile anbean izleneceğini belirten Albayrak bu sistemin maliyetinin 20 milyon lira olduğunu belirtti.

Albayrak "Vodafone Arena, Türkiye'de en son teknolojiye sahip ilk ve tek güvenlik odasına sahip stattır. Güvenlik odası için 20 milyon TL'lik yatırım yapıldı. Güvenlik odasının en önemli özelliği yüz tanıma sistemine sahip olmasıdır. Vodafone Arena'da küfür edenler veya taşkınlık çıkaranlar tek tek tespit edilecek ve o kişinin cep telefonuna bir uyarı mesajı gidecek. Vodafone Arena, 784 güvenlik kamerasıyla kontrol altında tutulacak. Biliyorsunuz geçtiğimiz sezonlarda seyirci taşkınlıkları ve küfürleri yüzünden en çok ceza alan kulüp bizdik. Bu sisteme çok önem veriyoruz ve artık eskisi gibi ceza almamak için bu sistemin etkili olacağını düşünüyoruz. Zaten Futbol Federasyonu önümüzdeki sezon tribün kapatma yerine blok kapatma sistemine geçeceği için kurmuş olduğumuz bu sistemin bize çok yararı olacak" diye konuştu.

Stat Direktörü Ahmet Ateş ise Vodafone Arena'da uygulayacakları bu sistemle sahaya atlamak isteyenlerden, kendi yerine oturmayanlara, küfür edenlerden taşkınlık çıkaranlara kadar bütün herkesi tanımlayıp bu kişilerin tüm bilgilerini yönetime rapor edeceklerini açıkladı.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Dünya Vodafone Arena'ya 20 Milyon TL'lik Güvenlik Sistemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement