Vodafone Freezone Liselerarası Müzik Yarışması İstanbul'da - Son Dakika
Güncel

Vodafone Freezone Liselerarası Müzik Yarışması İstanbul'da

Vodafone Freezone Liselerarası Müzik Yarışması İstanbul\'da

İstanbullu liseliler yeteneklerini Vodafone FreeZone sahnesinde sergileyecek

27.03.2013 13:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlere yönelik Türkiye'deki en kapsamlı müzik yarışması "Vodafone FreeZone 16.Liselerarası Müzik Yarışması"nın İstanbul elemeleri 29-30-31 Mart tarihlerinde İstanbul Bostancı Gösteri Merkezi'nde gerçekleşecek.

Bu yıl ilk kez Türkiye'deki tüm liselerin katılımına açık yarışmanın elemeleri 7 ilde yapılıyor. On binlerce liselinin katılımının beklendiği yarışmanın sonunda kazananlar, sürpriz hediyelerin sahibi olacak.

''Gençlik bir kere yaşanır, özgürce yaşa" sloganıyla gençlere özgürlük alanları yaratmayı amaçlayan Vodafone FreeZone tarafından düzenlenen Vodafone FreeZone 16. Liselerarası Müzik Yarışması'nda elemeler devam ediyor. Yarışmanın İstanbul elemeleri 29-30-31 Mart tarihlerinde İstanbul Bostancı Gösteri Merkezi'nde yapılacak.

Önceki yıllardan farklı olarak bu yıl Türkiye'den tüm liselerin katılımına açık olan yarışmada kazananlar, Nisan ayında İstanbul'da yapılacak finalde ödüllendirilecek. Finalde "Yorum", "Beste", "Orkestra", "Sahne Performansı", "Kız Solist", "Erkek Solist" ve "Enstrüman" kategorilerinde başarılı olan genç gruplara Vodafone FreeZone'dan sürpriz hediyeler verilecek.

Vodafone Türkiye Pazarlama Direktörü Fatih Uysal, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Ülkemizin sürdürülebilir kalkınmasına katkıda bulunmak üzere gençlere sunduğumuz desteği sosyal sorumluluk anlayışımızın bir parçası olarak görüyoruz. Gençlerin beklenti ve ihtiyaçlarına uygun avantajlar sunarak, özgürlüklerini dilediklerince yaşamalarına olanak sağlamak üzere bundan iki yıl önce hayata geçirdiğimiz Vodafone FreeZone ile başta müzik olmak üzere, gençlerin ilgi duyduğu alanlara yatırım yapıyoruz. Bu yıl 16. kez düzenlenen Vodafone FreeZone Liselerarası Müzik Yarışması ile müziğe yetenekli liseli gençlere yeteneklerini sergileme ve kendilerini ifade etme özgürlüğü sunuyoruz.

Geçen yıl 3 ilde gerçekleştirdiğimiz Vodafone FreeZone Liselerarası Müzik Yarışması'nın kapsamını bu yıl ilk defa tüm Türkiye için genişlettik. 7 ilde yapılacak elemeler ile Türkiye'deki tüm liseler için erişilebilir olmayı hedefliyoruz. İstanbul elemeleri kapsamında tüm İstanbulluları bu hafta sonu eğlenceli bir vakit geçirmek üzere İstanbul Bostancı Gösteri Merkezi'ne ediyoruz. Yarışma kapsamında ayrıca Lisenin Yıldızı Projesini de dijital ve sosyal medya mecralarında hayata geçirdik. Lisenin Yıldızı, liseli gençlere oylarıyla okullarını doğrudan finale taşıma imkanı veriyor. 1 ay gibi kısa sürede 170.000 oya ulaşan uygulamaya şu ana kadar 171 grup katıldı. Okullarına destek vermek isteyen gençler 13 Nisan'a kadar, www.liseninyildizi.com sitesine girerek destekledikleri gruba oy verip, liselerini doğrudan finale taşımak için katkıda bulunabilirler.

ABD'de "dünyanın en başarılı gençlik organizasyonu" seçildi

Yolculuğuna KASDAV Liselerarası Müzik Yarışması olarak başlayan ve END Productions Kurucusu Serhat Hacıpaşalıoğlu tarafından 16 yıldır aralıksız büyük bir başarıyla devam ettirilen Vodafone FreeZone Liselerarası Müzik Yarışması, her yıl liseli gençler tarafından büyük bir merakla bekleniyor. Yarışmadan yetişen genç müzisyenler, profesyonel müzik hayatına katılım adına teşvik edilerek uluslararası festivaller ve yarışmalarda Türkiye'yi temsil etme imkanı yakalıyorlar. Genç liselilerin performanslarının ünlü isimlerden oluşan bir jüri tarafından değerlendirildiği yarışma, 2009 yılında merkezi ABD'de bulunan Uluslararası Festivaller Federasyonu (FIDOF) tarafından "dünyanın en başarılı gençlik organizasyonu" seçildi.

Geçtiğimiz yıl 15'incisi düzenlenen Vodafone FreeZone Liselerarası Müzik Yarışması, büyük bir coşku ve heyecana sahne oldu. Toplamda 1641 liseli genci müzik sahnesinde buluşturan yarışmanın eleme sürecinde 26 bin liseli genç, iyi müzik dinlemek ve eğlenmek için bir araya geldi. Nisan ayında İstanbul'da yapılan final etkinliğinde kazananları, aralarında Deep Purple grubunun efsane bateristi Ian Paice'in de bulunduğu seçkin bir jüri belirledi. Toplam 13 kategoride ödüllerin verildiği yarışmada "İcra" kategorisinde birinci olan ve Vodafone FreeZone tarafından kurulan tam donanımlı müzik stüdyosu ödülünü kazanan okul, Beyoğlu Özel Sankt Georg Avusturya Lisesi oldu. Yarışmanın sonunda gençler, Şebnem Ferah ve Can Bonomo konserleriyle eğlendiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Vodafone Freezone Liselerarası Müzik Yarışması İstanbul'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement