Vodafone Türkiye'ye 12 Milyar Liralık Yatırım Yaptı - Son Dakika
Güncel

Vodafone Türkiye'ye 12 Milyar Liralık Yatırım Yaptı

Vodafone Türkiye\'ye 12 Milyar Liralık Yatırım Yaptı

Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, şirket olarak bugüne kadar 12 milyar TL'lik yatırım yaptıklarını söyledi.

30.08.2014 14:40  Güncelleme: 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, şirket olarak bugüne kadar 12 milyar TL'lik yatırım yaptıklarını söyledi. Süel, 2009'un ilk aylarında Türkiye'deki pazar payı yüzde 18.6 olan Vodafone payının, bugün yüzde 33'e yükseldiğini söyledi.

Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Kaş'ta engelli bireyler için açılan Düşler Akademisi'ni ziyaret etti. Burada eğitim görenlerle ilgilenen Süel, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada Vodafone'un Türkiye yatırımları hakkında bilgi verdi. Vodafone Türkiye olarak 2009-2013 arası başarılı bir dönemi geride bıraktıklarını aktaran Süel, bugün itibarıyla toplam yıllık gelirlerinin 6 milyar 400 milyon liraya ulaştığını, Türkiye'nin ikinci büyük iletişim şirketi olarak faaliyetlerini sürdürdüklerini kaydetti.

YERLİ TELEFON

Toplam 20 milyon 400 bin aboneleri olduğunu aktaran Süel, şöyle dedi:

"Kasım 2013'te ilan ettiğimiz digital dönüşüm hareketiyle beraber yeni vizyonumuzu hayata geçirdik. Akıllı telefonlar insanların hayatlarında giderek artan bir popülerliğe sahip oldu. Vodafone olarak yerli üretim telefonlar geliştirerek, Türk tüketicisinin uygun fiyatla akıllı telefonlara sahip olmasını ve dolayısıyla mobil geniş banda erişimini sağlamasını misyon edinmiş bir kuruluşuz."

'Blade V' adıyla ilk yerli Vodafone markalı telefonu hayata geçirdiklerini anımsatan Süel, 'Vodafone Smart Power 4' adında 4G'ye hazır ilk yerli akıllı telefonun da abonelerin beğenisine sunulacağını kaydetti.

SAAT, TELEFON VE TABLET

Toplantı sırasında kolundaki saat telefonu da gösteren Süel, saatin içinde bir sim kart bulunduğunu, saatin telefon özelliğinin yanı sıra koluna takan kişinin nerede olduğunu gösterdiğini, Düşler Akademisi'ne gelen engelli bireylerin kolunda da bu saatlerden olduğunu söyledi. Tablet bilgisayar üzerinden Düşler Akademisi Kaş Merkezi'nin sulama sistemlerini kontrol edebildiklerini dile getiren Süel, bu uygulamaya 'Akıllı sulama sistemi' adını verdiklerini belirtti.

TÜRKİYE YATIRIMLARI

Vodafone'un 2006 yılından bu yana Türkiye'de yatırımlar yaptığına işaret eden Süel, şöyle devam etti:

"Vodafone Türkiye olarak bugüne kadar ülkemize 12 milyar lira yatırım yaptık. 2009'un ilk aylarında Türkiye'deki pazar payımız yüzde 18.6 idi. Bugün ise bu payı yüzde 33'e çıkardık. Bu artışın devam edeceğine eminim. Bu artışın dijital dönüşüm hareketiyle birlikte mobil geniş banttan geleceğini düşünüyoruz."

1000 LİRALIK BİR TELEFONUN YÜZDE 45'İ VERGİ

Türkiye'de her 3 kişiden birinin akıllı telefon kullandığına dikkati çeken Süel, akıllı telefonların fiyatının düşmesi halinde kullanımını da yaygınlaştıracağını ifade etti. Akıllı telefonlara erişimin artırılması gerektiğine değinen Hasan Süel, Türkiye'nin bazı alanlarda en pahalı ülkelerden olduğunu belirtti. Akıllı telefonlara uygulanan özel tüketim vergisinin maliyeti ciddi şekilde arttırdığını kaydeden Süel, şöyle dedi:

"Türkiye benzer ülkelere göre, maalesef daha yavaş bir hızla ilerliyor. Bizim arzumuz kademeli olarak vergi yükünün azaltılmasıdır. Her fiyat seviyesindeki telefon için aynı oran olmuyor ama bin liralık bir telefonun ortalama yüzde 45'i vergi. İnsanların teknolojiden faydalanması arttıkça ekonomiye pozitif bir etki yaratacak, o kaybedildiği düşünülen vergi gelirleri çok kısa süre içinde kazanılacak. Konuşma üzerinde de çok büyük bir vergi yükü var. Düşük vergi illa düşük vergi geliri değildir. Siz pazarın önünü açar ve pazarı büyütürseniz dolaylı olarak vergi gelirleri de artacaktır."

Hasan Süel, Antalya özelinde 3 yılda 54 milyon TL yatırım yaptıklarını, Antalya'da 403 kişiye istihdam sağladıklarını, Kaş'ta açtıkları Düşler Akademisi Merkezi ile Antalya'nın hem ekonomik hem de sosyal kalkınmasına katkıda bulduklarını söyledi. - Kaşantalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Vodafone Türkiye'ye 12 Milyar Liralık Yatırım Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement