Voleybolda Maçın Ardından - Son Dakika
Spor

Voleybolda Maçın Ardından

Voleybolda Maçın Ardından

Halkbank Antrenörü Bernardi: "Avrupa'daki voleybolun seviyesinin, Türkiye'dekinden ne kadar farklı olduğu bugün bir kez daha ortaya çıktı" Takım kaptanı Kıyak: "Bugün bizim için kazanmak önemliydi, hedeflerimizde bir sapma olmadı"

21.01.2015 00:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halkbank Erkek Voleybol Takımı Antrenörü Lorenzo Bernardi, "Avrupa'daki voleybolun seviyesinin, Türkiye'dekinden ne kadar farklı olduğu bugün bir kez daha ortaya çıktı" dedi.

Bernardi, DenizBank Avrupa Şampiyonlar Ligi G Grubu'nda deplasmanda, Belçika'nın Noliko Maaseik takımını 3-2 mağlup ettikleri maçın ardından, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şampiyonlar Ligi'nde "kolay" olarak nitelendirilebilecek bir maç olmadığını kaydetti.

"Tüm takımlara karşı iyi oynamak zorundasınız. Avrupa'daki voleybolun seviyesinin ne kadar farklı olduğu bugün bir kez daha ortaya çıktı" ifadesini kullanan Bernardi, şöyle devam etti:

"Türk liginde oynadığımız takımların seviyesini küçümsemek için söylemiyorum ama Avrupa'daki seviye çok farklı. Bugün 1 puanı kaybettiğimiz için üzülmek yerine böylesine zor bir maçı kazandığımız için mutlu olmamız gerek."

Oyuncularının 5 seti çıkarabilecek fiziksel gücü bulunduğunu da test etmiş olduklarını dile getiren Bernardi, bireysel çabalardan çok, takım olarak mücadele edildiğinde galibiyetin gelebileceğinin bir kez daha görüldüğünün altını çizdi.

Bernardi, gruptan lider çıkma şanslarını zora soktukları hatırlatıldığında ise şunları söyledi:

"Önemli değil, birinci ya da ikinci çıkarız. Zaten Sir Safety maçında 3 puan almak için mücadele edecektik, bu değişmedi. 1 ya da 2 kaç olursak olalım, bir üst turda elenmemek için karşımıza gelen rakipleri yenmek zorundayız. Fakat bir kez daha altını çiziyorum, Türkiye'de bu seviyede maç oynayamıyoruz. Tek maç oynadık, o da 3-2 biten Arkas Spor maçıydı. Böyle daha çok maç oynamalıyız ki tecrübe kazanalım."

Takım kaptanı Ulaş Kıyak da sakatlığı nedeniyle geç girdiği maç ile ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

"En azından sakatlığın beni engellemeyeceğini, korkulanın olmayacağını görmüş oldum. Kafa olarak daha rahat oynayabilirim artık. Şampiyonlar Ligi'nin atmosferi çok farklı. Her takım kendini göstermek için sonuna kadar mücadele ediyor. Biz de elimizden geleni yapıyoruz çünkü hedeflerimiz çok daha ileriye dönük. Gruptan lider çıkma şansımızı zora sokmuş olabiliriz ama sonuçta zaten son maçımıza 3 puan parolasıyla çıkacağız. Bu hedefimiz değişmedi. Bugün bizim için kazanmak önemliydi, hedeflerimizde bir sapma olmadı." - Limburg

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Voleybolda Maçın Ardından - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement