Volkswagen Skandalında Gözler Türkiye'ye Çevrildi - Son Dakika
Teknoloji

Volkswagen Skandalında Gözler Türkiye'ye Çevrildi

Volkswagen Skandalında Gözler Türkiye\'ye Çevrildi

Volkswagen'in dizel araçlarında usulsüz ölçüm yapması sonucu birçok ülkenin satış yasağı kararı almasının ardından gözler Türkiye'ye çevrildi.

03.10.2015 01:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
-

Dizel araç satışında firmanın en önemli pazarları arasında yer alan Türkiye'nin alacağı kararın firmanın kaderini belirleyeceği ifade ediliyor. Çevre ve Şehircilik, Gümrük ve Ticaret, Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlıkları 3 koldan çalışma başlattı.


Türkiye kriteri farklı


AB'nin kararı almasında etkili olan AzotDiOksit salımı Türkiye'nin araçların çevre etki değerlendirmelerinde dikkate aldığı bir değer değil. Buna karşılık 3 farklı absorbsiyon katsayısı Türkiye'nin değerlendirmelerde baktığı kriterleri oluşturuyor. ABD'den gelecek bilgide bu değerlerde aşım ya da usulsüzlük tesbit edilirse Volkswagen ile ilgili çanların çalmaya başlayacağı ifade edildi. SABAH'ın elde ettiği bilgilere göre, ABD'den gelecek değerlendirme sonuçlarına göre Türkiye'nin dikkate aldığı değerler normal çıksa bile, AB ve ABD ile benzer karar verilebilir. Alınacak karar, bireysel davalar için de emsal teşkil edecek.



Kaynak: Sabah



Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Volkswagen Skandalında Gözler Türkiye'ye Çevrildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement