Vosvos Tutkunları, 12'nci Kez Ordu'da Buluştu - Son Dakika
Güncel

Vosvos Tutkunları, 12'nci Kez Ordu'da Buluştu

Vosvos Tutkunları, 12\'nci Kez Ordu\'da Buluştu

Ordu'da ilk kez 1995 yılında yapılan Vosvos Şenliği'nin 12'ncisi, başladı.

01.07.2012 16:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'da ilk kez 1995 yılında yapılan Vosvos Şenliği'nin 12'ncisi, başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ordu Valiliği'nin katkılarıyla düzenlenen şenliğe, Türkiye genelinden 52 vosvosla yaklaşık 150 kişi katıldı. Değişik renklerdeki Vosvosların kent merkezinden geçişleri ise büyük ilgi gördü.

Ordu'nun Perşembe İlçesi'ne bağlı Yason Burnu'nda dün bir araya gelen Vosvoslar, bugün de Perşembe İlçesi'nden Ordu kent merkezine gelerek Valilik binası önünde toplandı. Vosvos sahipleri, Vali Orhan Düzgün ve Vali Yardımcısı Yemen Bayrak'ı ziyaret etti. Vali Düzgün, Vosvosculara daha önceki şenliklerin görüntülerinin yer aldığı DVD'leri, yol haritaları ve kavrulmuş fındık hediye etti.

Daha konuşma yapan Vali Orhan Düzgün, "Dün Yason'da başlayan seyahat serüvenimiz bugün Boztepe, Kurul Kayası ve ardından asıl kamp alanımız olan Turnalık Yaylası'ndaki kamp alanı ve çevredeki diğer yaylalar, gezi alanlarıyla devam edecek. Bazen Vosvos'larla bazen de yaya olarak yapılacak. Amacımız Karadeniz Bölgesi'nin Türk turizmindeki payını arttırmak. İnşallah bundan sonra Karadeniz'de Türk turizmi içerisindeki payını giderek hızlı bir şekilde arttıracak. Türkiye'ye gelen turistlerin önemli bir kısmı Ege ve Akdeniz bölgelerini tercih ediyorlar. Karadeniz Bölgesi'nde de tüm dikkatleri alternatif turizm bakımından bu bölgeye çekmeye çalışıyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımız da devam ediyor" diye konuştu.

VALİ, VOSVOS KULLANDI

Daha sonra araçlara binen Vosvosseverler, Boztepe'ye çıkmak için yola koyulurken, Ordu Valisi Orhan Düzgün de üzeri açık bir Vosvos'un direksiyonuna geçerek konvoyun liderliğini yaptı. Yaklaşık yarım saatlik yolculuğun ardından 530 rakımlı Boztepe'ye çıkan Vosvosseverler, hatıra fotoğrafı çektirdi. Değişik renklerdeki vosvoslar şehir turu atttıktan sonra tarihi Kurul Kalesi'ne gitti. Ardından da Ordu'nun Kabadüz İlçesi'ne bağlı Turnalık Yaylası'ndaki Vosvos Kampı'na gitti. 7 Temmuz'a kadar sürecek olan etkinlikler çerçevesinde trekking turları, yayla ve doğal göl gezileri, fotoğraf yarışması gibi etkinlikler yapılacak. - Ordu/ Merkez

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Vosvos Tutkunları, 12'nci Kez Ordu'da Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement