Vosvosla 'Anne Sütüne Teşvik' Turu - Son Dakika
Güncel

Vosvosla 'Anne Sütüne Teşvik' Turu

Vosvosla \'Anne Sütüne Teşvik\' Turu

Zonguldak'ta, 'İlk 6 ay sadece anne sütü' yazılı balon ve afişlerle süslenen vosvoslarla şehir turu atılarak anne sütünün önemine dikkat çekildi.

27.10.2014 14:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ta, 'İlk 6 ay sadece anne sütü' yazılı balon ve afişlerle süslenen vosvoslarla şehir turu atılarak anne sütünün önemine dikkat çekildi.

Zonguldak Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Zonguldak Volkswagen Dayanışma Derneği Topluluğu tarafından düzenlenen etkinlikte, Zonguldak merkez ile birlikte Kozlu ve Kilimli ilçelerinde vosvoslarla tur atıldı. Gezi sırasında çocuklara, 'İlk 6 ay sadece anne sütü' yazılı balon, annelere de anne sütünün önemini anlatan broşürler dağıtıldı. Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yusuf Kaya, bireylerin sağlıklı ve güçlü olarak yaşamasında, ekonomik ve sosyal yönden gelişmesinde, refah düzeyinin artmasında, mutlu, huzurlu ve güvence altında varlığını sürdürebilmesinde yeterli ve dengeli beslenmenin en temel koşullardan biri olduğunu söyledi. Kaya, şöyle konuştu:

"Bakanlığımız tarafından ülkemizde 1991'den bu yana anne ve çocuk sağlığı hizmetleri kapsamında çocuk sağlığının korunması, hastalıkların azaltılması, ölümlerin önlenmesi anlamında diğer çocuk sağlığı programlarına paralel olarak, 'Anne sütünün teşviki ve bebek dostu sağlık kuruluşları programı' yürütülmektedir. Programın temel mesajı, bebeklerin doğumdan hemen sonra emzirmeye başlatılması, ilk 6 ay sadece anne sütü verilmesi ve bu aydan sonra uygun besinlerle beraber emzirmenin 2 yaşına kadar sürdürülmesidir."

Kaya, etkinliğe destek veren dernek üyelerine teşekkür etti. - Zonguldak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Vosvosla 'Anne Sütüne Teşvik' Turu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement