Vücudu Cam Gibi Ama Hayalleri Sağlam - Son Dakika
Kültür Sanat

Vücudu Cam Gibi Ama Hayalleri Sağlam

Muğla'nın Bodrum ilçesinde ailesiyle yaşamını sürdüren cam kemik hastası 19 yaşındaki Niyazi Gök, yaşama azmiyle çevresine de örnek oluyor.

02.12.2016 11:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ALİ BALLI - Muğla'nın Bodrum ilçesinde ailesiyle yaşamını sürdüren cam kemik hastası 19 yaşındaki Niyazi Gök, yaşama azmiyle çevresine de örnek oluyor.

Cam kemik hastası olarak dünyaya gelen Gök'ün rahatsızlığı, doğumundan kısa bir süre sonra hastanede yapılan bir hareketle kemiğinin kırılmasıyla anlaşıldı. Hastanede yapılan tetkiklerin ardından cam kemik teşhisi konulan Gök'ün bu hastalığı ailesine büyük üzüntü yaşattı.

Niyazi Gök'ün ailesi, çocuklarının sağlığına kavuşması için birçok sağlık kuruluşuna başvurdu ancak bir sonuç elde edemedi. Aile, çocuklarının tekerlekli sandalyeye bağımlı kalması ve ufak bir darbede kemiklerinin kırılmasına yıllar geçse de alışamadı.

Ailesi, Gök'ü güzel vakit geçirmesi için Bodrum Sağlık Vakfı Engelliler Rehabilitasyon Merkezi'ne götürüyor. Haftanın belirli günlerinde babası tarafından özel yaptırılan demir yatakta kendilerini almaya gelen minibüsün arka kısmındaki özel bölmeye yerleştirilen Gök, daha sonra Turgutreis Mahallesi'ndeki okula taşınıyor.

Burada arkadaşları ve okul yetkililerince karşılanan cam kemik hastası Gök, çeşitli el sanatları çalışmalarına katılıyor ve müzik öğretmenleri eşliğinde tamamı engelli bireylerden oluşan ritim grubuyla çalarak keyifli anlar yaşıyor.

Yaşı ilerledikçe kırılmalar azaldı

Niyazi Gök, AA muhabirine yaptığı açıklamada, küçük yaşlarda kemiklerinin daha çok kırıldığını ancak yaşı ilerledikçe kırılmaların biraz daha azaldığını söyledi. Bu şekilde yaşamaya alıştığını ifade eden Gök, hobilerinin bilgisayar oyunları oynamak ve geceleri film izlemek olduğunu anlattı.

Zaman geçtikçe cam kemik hastalığıyla yaşamaya alıştığını belirten Gök, "İnsanın sevdikleri yanında olunca, bir süre sonra bu hastalığı hiç kafasına takmıyor. Annem, babam, benim elim ayağım ve her şeyim. Arkadaşlarım ve kuzenlerim de çok yardımcı oluyor." diye konuştu.

Yaklaşık 5 yıldır Bodrum Sağlık Vakfı Engelliler Rehabilitasyon Merkezi'ne gittiğine değinen Gök, şöyle devam etti:

"Vakfın bünyesinde kurulan ritim atölyesinde kurslara katılıyorum. Çok güzel ritimler öğreniyorum. Artık eskisinden de profesyonel oldum. Arkadaşlarım da bu kursa katılıyor. Engelimi de bu şekilde aşıyorum. Benim için farklı bir süreç oluyor."

"Kemiklerim kırılsa da ağlamıyorum"

Gök, küçüklükten bu yana kemiklerinin kırıldığını, ilk başlarda kemikleri kırılınca çok acılar yaşadığını dile getirdi.

Bir süre sonra kemiklerinin kırılmasına alıştığını anlatan Gök, "Normal insanın kemiği kırıldığı zaman, canı yanıyor, ağlıyor. Ama benim artık sıradan hale geldi. Kemiklerim kırılsa da ağlamıyorum. İnsan bir zaman sonra alışıyor. Kırılan kemiğin bir süre sonra düzelse de eskisi gibi olmuyor. Kemiklerim çok hassas." dedi.

Kemiklerinin kırılmaması için anne ve babasının çok özen gösterdiğini belirten Gök, şunları söyledi:

"Şimdiye kadar 400'e yakın kemiğim kırıldı. Artık bir süre sonra aldırmıyorum. Sadece yaşamak için daha çok dikkat ediyorum. Annem kırılan yerlerime krem sürüyor, 2-3 ayda düzeliyor. Küçükken daha hızlı iyileşiyordum ama yaşım ilerledikçe iyileşme sürem daha da uzuyor."

"Battaniye ile bir yerden bir yere taşıyoruz"

Anne Tenzile Gök de çocuğuna zarar vermemek için çok dikkatli olduğuna işaret etti. Oğlunun tüm ihtiyaçlarını eşiyle giderdiklerini aktaran Gök, "Oğlumun iyileşmesi için çok uğraştık ama tedavisinin olmadığını söylediler. Kucağımıza bile alamıyoruz. Battaniye ile bir yerden bir yere taşıyoruz. Yemesini, içmesini biz sağlıyoruz. Yaşantımızı bu şekilde sürdürüyoruz." dedi.

Niyazi'nin gün geçtikçe kendisini geliştirdiğini de ifade eden Gök, "Niyazi'nin beni şaşırttığı anlar da oluyor. Okumuş kişilerin yaptığını yapabiliyor. İlkokul öğrencisi bazı çocuklara zaman zaman bilmedikleri konularda matematik dersi bile veriyor." dedi.

"Kemiği kırıldığında dünyamız yıkılıyor"

Anne Gök, oğlunun kemiğinin kırıldığı anları da şöyle anlattı:

"Bir yerden, diğer tarafa döndüğü sırada kemiğinin kırıldığı oluyor. Bunu bazen duyuyorum. Banyo yaptırırken, yıkarken, dikkatsiz bir anımda kırdığımı da biliyorum. Kırıldığını hissediyorum. O anda dünyamız yıkılıyor. Sabahlara kadar başında çok oturduğumu biliyorum. Kemiği kırıldığı zaman üşüyor, titremeler oluyor. Su ısıtıp koyuyorum, hareket etmesin diye ayaklarının altını dolduruyorum. Bazen tahtayla da sabitlediğim oluyor."

"İlk öğrencilerimizden"

Akyarlar Mahallesi'nde oturdukları sitede görevli baba Abdullah Gök ise oğlunun müziği çok sevdiğini, özellikle ritim aletleriyle yaptığı çalışmalarla çok mutlu olduğunu söyledi. Oğlunun hayata bağlı olmasının kendilerini de çok sevindirdiğini dile getiren Gök, oğlunun her gün vakfa gitmek ve arkadaşlarını yeniden görmek için heyecan duyduğunu vurguladı.

Bodrum Sağlık Vakfı Müzik Atölyesi Sorumlusu Alev Karaman da Niyazi Gök'ün "Engelsiz Müzik Atölyesi Projesi" kapsamında ritim etkinliğine katıldığını söyledi. Gök'ün çok başarılı ve azimli bir öğrenci olduğunu ifade eden Karaman, şunları kaydetti:

"Engelsiz Müzik Atölyesi projesi bir AB projesidir. 4 yıl önce bu projeyi yazdık ve hibeyi AB'den aldık. Niyazi ile bu proje sayesinde tanıştık. Kendisi ilk öğrencilerimizden birisidir. İlk bageti eline verdiğimizde o gün müzik kulağının olduğunu anlamıştık. O günden bu yana ritim atölyesinde ritim enstrumanı çalıyor. Arkadaşlarıyla da çok iyi uyum içerisinde."

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Vücudu Cam Gibi Ama Hayalleri Sağlam - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Osmanlı puşideleri Adana'da ilmek ilmek işleniyor
    09:27 Osmanlı puşideleri Adana'da ilmek ilmek işleniyor

    Adana Olgunlaşma Enstitüsü'nde usta öğreticiler, Osmanlılarda mezar sandukalarının üzerine örtülen puşideleri Maraş işi tekniğiyle yeniden yapmaktadır. Puşideler, El Sanatları ve Teknolojisi Nakış Bölümü'ndeki 8 kişilik ekip tarafından özenle işlenmektedir. Bu proje, Maraş işini gün yüzüne çıkarmaktadır.

  • Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Üç Kümbetler ve çevresinde incelemelerde bulundu
    09:21 Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Üç Kümbetler ve çevresinde incelemelerde bulundu

    Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, kentin önemli tarihi yapılarından Üç Kümbetler ve çevresinde incelemelerde bulundu. Vakıflar Bölge Müdürü Murat Uslu, Çifte Minareli Medrese ve Erzurum Kalesi ile aynı tarihi doku içerisinde yer alan Üç Kümbetler ve çevresindeki çalışmalar hakkında Vali Çiftçi'ye bilgi verdi.

  • Van'ın bin 700 yıllık kilisesi ziyaretçilerini bekliyor
    09:00 Van'ın bin 700 yıllık kilisesi ziyaretçilerini bekliyor

    Van'ın Başkale ilçesinin İran sınırındaki Albayrak Mahallesi'nde bulunan bin 700 yıllık Aziz Bartholomeus Kilisesi, define avcıları tarafından tahrip edildiği için restore edilerek turizme kazandırılmasını bekliyor.

  • İranlı şarkıcı Moein'in van konserinde izdiham: Cam kapılar kırıldı, ezilme tehlikesi yaşandı
    07:42 İranlı şarkıcı Moein'in van konserinde izdiham: Cam kapılar kırıldı, ezilme tehlikesi yaşandı

    İran'ın en çok dinlenen şarkıcısı Moein, Van'da bir konser verdi. Konser için kente gelen binlerce İranlı, saatlerce konser alanına girebilmek için bekledi. Konser alanının önünde yaşanan izdiham nedeniyle cam kapılar kırıldı ve birçok kişi ezilme tehlikesi geçirdi. Polis ve özel güvenlik görevlilerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı konser, basına kapalı yapıldı.

  • Haluk Levent Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda konser verdi
    23:19 Haluk Levent Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda konser verdi

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında şarkıcı Haluk Levent, Merkez Parkı'nda konser verdi. Konserine çok sayıda kişi katıldı ve Levent'in en sevilen parçalarını seslendirmesiyle müzikseverler eşlik etti. Levent'in performansı, dinleyiciler tarafından alkışlandı.


Advertisement