Vur Sazın Tellerine İnlesin… Derdi Olan Türkülerde Dinlesin! - Son Dakika
Güncel

Vur Sazın Tellerine İnlesin… Derdi Olan Türkülerde Dinlesin!

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Uyum Haftası etkinlikleri "Anadolu Kültüründe Hekimlik" konulu oturumda ezgiler dile geldi, dertlere deva oldu.

30.09.2015 15:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2015-2016 Tıp Fakültesi eğitim-öğretim yılının uyum haftası etkinlikleri üçüncü gününde türküleri tıp eğitiminde ders aracı olarak kullanan ilk kişi olarak literatüre adını yazdıran Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıları Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Sait Eğrilmez, "Türkülerdeki Hekimlik" adlı dersini öğrencilere sundu. Ege Üniversitesi'nde 8 yıl ders olarak okutulan sunum, 23 farklı tıp fakültesinde 11 bin öğrenciye ders olarak okutuluyor.

Prof. Dr. Sait Eğrilmez, Kornea'nın Sesi müzik grubunun gitaristi, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğrencisi Özgün Düzgün eşliğinde sunumunu gerçekleştirdi. Eğrilmez konuşmasına "Hayatımda bir tane ders seçme şansım olsaydı, o ders bu ders olurdu. Bu dersi alan kişilerin 'iyi ki doktor olmuşum' demesini istiyoruz" diyerek başladı. Türkiye'de 2016 yılına kadar kornea nakli bekleyen hastanın kalmayacağını söyleyen Eğrilmez, "Son bir yılda kornea nakli bağışı iki katına çıktı" dedi.

Hasta-doktor ilişkisini yazılan türküler üzerinden değerlendiren Prof. Dr. Sait Eğrilmez, doğru ilacı bulma, konuşmada güçlük çekme, empati, kalabalıkta derdini söyleyememe, doktor-hasta gizliliği, 'eyvah!' denilen an, heyet incelemesi, ecel olmayan ölümler olarak başlıklara ayırdığı konulara ilişkin türküler seslendirdi.

Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Selda Erensoy dersin sonunda "Göz doktoru olarak verdiği emeklere ve eğitim programımıza vazgeçilemeyecek bir ders eklediği için hocamıza teşekkür ediyoruz" diyerek, Prof. Dr. Sait Eğrilmez adına Ege Orman Vakfı'na dikilen fidanın sertifikasını teslim etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Vur Sazın Tellerine İnlesin… Derdi Olan Türkülerde Dinlesin! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement