Washington Auto Show'da Temiz Dizel Teknolojiler Ön Planda - Son Dakika
Dünya

Washington Auto Show'da Temiz Dizel Teknolojiler Ön Planda

Washington Auto Show\'da Temiz Dizel Teknolojiler Ön Planda

Bu yıl 50'ncisi düzenlenen Washington D.C. Auto Show fuarı, Amerika'nın dört bir köşesinden otomobil tutkunu ziyaretçileri ağırlıyor.

25.01.2014 12:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

23 Ocak'ta kapılarını açan fuarda 42 otomobil üreticisi, yeni modellerinin yanı sıra, konsept araçlarını sergiliyor.Toyoto Motors stant sorumlusu Kelly Parades, Japon otomobil üreticisinin üzerinde çalıştığı son teknolojiler hakkında bilgi vererek, "Burada, Washington D.C.'de, heyecan verici bir çok modeli görebilirsiniz. Şu an Toyota'nın konsept aracı Fun Vii önünde duruyoruz. Bu, şu an tasarlanan ve gelecekte üretilecek heyecan verici araçlardan biri. Aynı zamanda yakıt pilli bir aracımız var, bu da geleceğin araçlarından, önümüzdeki yıl üretime başlanacak. Sürdürelebilir kaynaklarla çalışan sıfır emisyon bir araç" dedi.

Fuarda Chevrolet de, en son yeniliklerini tanıttı. Bunlardan biri olan "clean diesel" motorlu Cruz modeli. Chevrolet yetkilisi Mark Knopp, modelin Amerika'da ilk kez kullanıcılarla buluştuğunu belirterek, "Cruz'un bu modeliyle deniz aşırı ülkelerde çok büyük başarılar yakaladık. Şimdi bu modeli ABD'ye getirdik. Yurtdışında satılan her 10 Cruze modelinden dördü clean diesel motorlu araçlar" şeklinde konuştu.Uzun süre dizel motorların çevre dostu olmayan motorlar olduğuna inanılıyordu. Fakat clean diesel teknolojisi sayesinde artık çevre bilinci tüketiciler arasında yaygın olarak tercih edilmeye başlandı.

Knopp, "İnsanlar artık bu teknolojinin yararlarını ve avantajlarını biliyorlar. Bu teknolojiyi Birleşik Devletler'e getirmek ve insanların bunun faydalarını görmesi biraz uzun zaman aldı" dedi.Fuara Virginia'dan gelen bir otomobil tutkunu olan Nathan isimli bir ziyaretçi ise, temiz dizel teknolojisi ile çalışan araçların, hibrid tarzı çevreci alternatiflere karşı en iyi seçenek olduğunu ifade etti.Nathan, "Bu, kullanılabilecek harika bir teknoloji. Eğer bir hibrid araç almak istemiyorsanız bu bence harika bir opsiyon sunuyor" şeklinde konuştu.Küresel üretimdeki otomobil trendleriyle ilgili yorumda da bulunan Nathan, Amerikalıların da artık daha küçük ebatta araç trendine uymaya başladığını ancak hala güçlü araçlar istediklerini söyledi. Nathan, "Mercedes veya Volkswagen'in ABD'deki, çekişi kuvvetli modellerine bakarsanız, daha küçük ve daha verimli araçlara yöneldiğini görürsünüz. Avrupa'da üretilen Focus modelleri de şu an burada hayli rağbet görüyor" dedi.

WASHİNGTON

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Washington Auto Show'da Temiz Dizel Teknolojiler Ön Planda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement