Washinton'da "Barış ve Dayanışma" Yürüyüşü - Son Dakika
Güncel

Washinton'da "Barış ve Dayanışma" Yürüyüşü

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Yürüyüşten detaylar, açıklama ve röportajlar, Washinton'da "Barış ve dayanışma" yürüyüşü ABD'deki Türkler ve Türkiye dostu ülkeler, 1915 olaylarına dair iddialara karşı ve İslamofobi, yabancı düşmanlığı, Suriyeli mültecilerin durumuna dikkat çekmek için Washington'da "Barış ve dayanışma" yürüyüşü yapıyor ABD'nin başkenti Washington'da, Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesinin organize ettiği "Barış ve Dayanışma Yürüyüşü" için Türkiye ve farklı ülkelerden binlerce insan Beyaz Saray önünde toplandı.

25.04.2016 03:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Yürüyüşten detaylar, açıklama ve röportajlar, Washinton'da "Barış ve dayanışma" yürüyüşü

ABD'deki Türkler ve Türkiye dostu ülkeler, 1915 olaylarına dair iddialara karşı ve İslamofobi, yabancı düşmanlığı, Suriyeli mültecilerin durumuna dikkat çekmek için Washington'da "Barış ve dayanışma" yürüyüşü yapıyor

ABD'nin başkenti Washington'da, Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesinin organize ettiği "Barış ve Dayanışma Yürüyüşü" için Türkiye ve farklı ülkelerden binlerce insan Beyaz Saray önünde toplandı.

Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği önünde son bulacak yürüyüşe, TBMM Türk-Amerikan Dostluk Grubu Başkanı Ali Sarıkaya, AK Parti Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan, AK Parti Milletvekili Ertan Aydın ve Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç ile ABD Müslümanları Konseyinin Genel Sekreteri Usama Cemal de katıldı.

1915 olaylarına dair iddialara karşı ve İslamofobi, yabancı düşmanlığı, Suriyeli mültecilerin durumuna dikkat çekmek için düzenlenen yürüyüşe, Amerika'daki Türkiye dostu diğer ülke vatandaşları ve Müslüman toplumlarından da binlerce kişi iştirak etti.

ABD'nin farklı bir çok eyaletinden gelen Türklerin yanı sıra Azerbaycan, Kıbrıs, Afganistan, Kosova, Cezayir, Kuveyt, Bangladeş, Kırgızistan, Lübnan, Bosna Hersek, Etiyopya, Libya, Somali, Yemen, Suudi Arabistan, Fas, Ürdün, Irak, Malezya, Nijerya, Suriye, Tacikistan, Suudi Arabistan, Nijer, Umman, Pakistan, Türkmenistan Katar, Birleşik Arap Emirlikler, Özbekistan gibi ülkelerin vatandaşları sabahın erken saatlerinden itibaren Beyaz Saray'ın önünde toplanmaya başladı.

Yürüyüşe katılanlar, "Barış ve Dayanışma için Türkiye'yi destekliyoruz", "Ermenistan Terörünün kurbanlarını anıyoruz" gibi pankartlar taşıyıp, Türkiye'ye lehine slogan attı.

Yürüyüş öncesi polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı gözlenirken, katılımcılar Türkiye'nin Washington Büyükelçiliğine doğru yürüyüşe geçti.

Washinton\'da "Barış ve Dayanışma" Yürüyüşü
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Washinton'da 'Barış ve Dayanışma' Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement