Whatsapp'a Mahkum Değilsiniz! - Son Dakika
Teknoloji

Whatsapp'a Mahkum Değilsiniz!

Whatsapp\'a Mahkum Değilsiniz!

Mesajlaşmak için illa WhatsApp kullanmanız gerekmiyor.

26.01.2015 00:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Popüler mesajlaşma uygulamaları, iletişiminizi pekala depoluyor, daha kötüsü onları veri toplamak için kullanıyor olabilir. Bu konuda doğru bir adım atan WhatsApp, geçtiğimiz aylarda şifreli mesajlaşmayı uygulamasına dahil etmeye başlamıştı. Ancak güvenlik için elbette WhatsApp'a mahkum değilsiniz. Size daha yüksek güvenlik sunacak iyi alternatifleriniz var. İşte adını muhtemelen hiç duymadığınız, müthiş güvenli mesajlaşma ve çağrı yapma uygulamaları.

ChatSecure, XMPP, OTR ve Tor gibi "tanınmış açık kaynak kodlu şifreleme kitaplıklarını" kullanan, iOS ve Android altında çalışan ücretsiz bir uygulama. ChatSecure ile aynı protokolleri kullanan diğer uygulamalarla mesajlaşmanız mümkün.

sohbet, şifreli, whatsapp, güvenli

Silent Circle, EFF'den tam not alan Silent Phone ve Silent Text uygulamaları için bir üyelik teklifi sunuyor. Her iki uygulama da Android ve iOS'ta kullanılabiliyor. Silent Phone, şifreli sesli, videolu görüşmeler ve konferanslar için kullanılıyor. Silent Text ise WhatsApp veya Facebook Messenger'a benzer işlevler sunan, şifreli bir mesajlaşma istemcisi.

Silent Circle'ın odak noktasında seyahat eden çalışanlar bulunuyor. Planların fiyatları, 12.99 dolardan başlıyor.

WhisperSystems da aynı Silent Circle gibi birkaç güvenli uygulama sunuyor. Android için Red Phone ve TextSecure uygulamaları sunulurken, iOS için Signal sunulmakta.

RedPhone, telefonunuzun numara çeviricisiyle entegre oluyor. Uygulama, karşı tarafta da yüklüyse normal çağrı yerine şifreli çağrı yapma seçeneğine sahip oluyorsunuz. TextSecure, benzer biçimde Android'li telefonunuzla tamamen entegre oluyor ve varsayılan SMS mesajlaşma uygulamasının yerini alıyor.

iOS uygulaması Signal, işletim sistemiyle entegre olmuyor; bunun yerine ayrı bir uygulama olarak çalışıyor. Signal içerisinden RedPhone kullanıcılarını arayabiliyorsunuz.

ve 'u Google Play Store'dan, 'ı iOS App Store üzerinden indirebilirsiniz.

Kaynak: Chip.com.tr

Son Dakika Teknoloji Whatsapp'a Mahkum Değilsiniz! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement