WhatsApp Web Kullanımı Anlatımı - Son Dakika
Soğuk Haber

WhatsApp Web Kullanımı Anlatımı

WhatsApp Web Kullanımı Anlatımı

WhatsApp bilgisayardan nasıl kullanılır ? WhatsApp Web nasıl kurulur ? İşte detaylar.. WhatsApp'ın yeni uygulaması sayesinde artık bilgisayar üzerinden mesajlaşmak mümkün. WhatsApp Web uygulamasına geçmek için yapmanız gerekenler sırasıyla şu şekilde.

22.01.2015 11:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

WhatsApp bilgisayardan nasıl kullanılır ? WhatsApp Web nasıl kurulur ? İşte detaylar.. WhatsApp'ın yeni uygulaması sayesinde artık bilgisayar üzerinden mesajlaşmak mümkün. WhatsApp Web uygulamasına geçmek için yapmanız gerekenler sırasıyla şu şekilde. Öncelikle telefonunuzdaki ya da cihazınızdaki WhatsApp uygulamasını güncelleyin. Daha sonra bilgisayarınızdan https://web.whatsapp.com/ adresine gidin ve burada size verilen barkod numarasını telefonunuza okutmanız gerekecek. Telefonunuzdan güncellenmiş olan WhatsApp uygulamasını açıp menüye giriyoruz. Menüde WhatsApp Web sekmesine tıklıyoruz. Telefonunuzun kamerası açılacaktır, kameranızı bilgisayarınızn ekranındaki barkod numarasına çevirin, WhatsApp uygulaması bu barkodu eşleştirdikten sonra bilgisayarınızın ekranından artık WhatsApp Web uygulamasını kullanabilirsiniz.

Birçok kullanıcıya sahip olan Whatsapp ücretsiz nasıl indirilir? Whatsapp hem akıllı telefonlara hem de bilgisayarlara yüklenebiliyor. Whatsap tıkla indir..Dünya genelinde en yaygın kullanılan popüler ücretsiz mesajlaşma servisi WhatsApp, mobil platformun ardından internet tarayıcılarına da giriş yaptı. Mobil cihazlarda en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, Whatsapp web sürümü ile daha geniş bir kapsama alanı sunacağını duyurdu. Whatsapp web, şu an için sadece Google Chrome üzerinde çalışıyor.Peki Whatsapp web nasıl çalışıyor, nasıl kullanılıyor. Esasında web üzerinden direkt kullanabileceğiniz bir uygulama değil. Önce cep telefonunuza programı kurmanız gerekiyor. Whatsapp'ı kurduktan sonra menüsünden WhatsApp Web kısmına geliyorsunuz ve kaynak linkindeki barkodu taradıktan sonra web uygulaması mobil uygulama ile eşleşerek kullanıma hazır hale geliyor.

Sistem aslında ayrı bir uygulama olarak değil bir yansıtma olarak çalışacak. Yani Jan Koum'un açıklamalarından anlaşılacağı üzere, akıllı telefonunuzda uygulamanın açık olması gerektiği ve her iki tarafın da internete bağlı olması gerektiği anlaşılıyor. Yani WhatsApp Web bir nevi uzak masaüstü uygulaması gibi çalışacak. Zira sadece Android, BlackBerry, BlackBerry 10 ve Windows Phone işletim sistemi ile uyumlu olması ve iOS platformunun bazı kısıtlamalar nedeniyle devre dışı kalması bunu destekliyor.

WHATSAPP NASIL ÇALIŞIR?

WhatsApp Messenger, SMS'e para vermeden mesaj alışverişi sağlayan platformlar arası bir mobil mesajlaşma uygulamasıdır. WhatsApp Messenger; iPhone, BlackBerry, Android, Windows Mobile ve Nokia için kullanılabilir ve evet, bu telefonların hepsi birbirine ileti gönderebilir! WhatsApp Messenger, e-posta ve web taramasını sağlayan aynı internet veri paketinizi kullandığından, mesajlar için hiçbir maliyet yoktur ve böylece arkadaşlarınızla rahatça bağlantıda kalabilirsiniz.

Normal mesajlaşmaya ek olarak, WhatsApp kullanıcıları gruplar oluşturup, birbirlerine sınırsız görüntü, video ve ses mesajları gönderebilirler.Dünyanın en çok kullanılan uygulamaları arasında bulunan mesajlaşma uygulaması her geçen gün kullanıcı sayısını artırıyor.Whatsapp nasıl kurulur?Whatsapp indir Whatsapp mobil indir seçenekleri Whatsapp akıllı telefona indir seçenekleri ile mesajlaşmanın keyfine varın.sizde sevdiklerinize en güzel mesajları üstelik bedavaya atın.Whatsapp kullanmak SMS kullanmaktan daha kolay .Telefon rehberinizdeki arkadaşlarınızın whatsappı varsa onlarla anlık olarak mesajlaşabilir,fotoğraf paylaşabilir,videolar göndereblir ve ses kaydı yollayabilirsiniz.Üstelik tüm bu işlemleri bedavaya yaparsınız.Telefonunuzda ya da çevrenizde internet olması şarttır.Material Design görünümlü Whatsapp!

Whatsapp'ın görünümünü Google Material Design'ıyla yenileyen bu modifikasyon, denemeye değer! Whatsapp'ın tasarımı size sıkıcı geliyorsa, Joaquin Cuitiño tarafından görünümü modifiye edilenWhatsapp'ı deneyebilirsiniz. Google'ın yeni Material Design görünümünü temel alan uygulamayı kullanmak için bir APK dosyasını indirip kurmanız yeterli oluyor. Android 5.0 Lollipop güncellemesi henüz çok az sayıda Android'li cihaza ulaştığından, çoğu kullanıcı henüz Material Design tasarımını tam anlamıyla tecrübe edemedi.

Resmi Whatsappuygulamasını temel alan WhatsappMD adındaki modifikasyon ise Android Lollipop'un renkli, düz temasını popüler mesajlaşma uygulamasına taşıyor. WhatsappMD'yi kullanmak için önceden bir Whatsapp hesabı oluşturmuş olmanız gerekiyor. Testimizde WhatsappMD'ye geçmenin en kolay yolunun resmi Whatsapp uygulamasını kaldırıp WhatsappMD'yi yüklemek olduğunu tecrübe ettik. Uygulamayı aşağıdaki bağlantıdan cihazınıza indirip, kurabilirsiniz.

Whatsapp'a sesli arama özelliği yolda Dünyanın en popüler mesajlaşma servisi olan Whatsapp, hatırlayacağınız üzere 16 miyar dolara Facebook tarafından satın alınmıştı. Gerçekleştirilen bu satın alım sonrası çeşitli tasarımsal değişiklikler haricinde yenilik görememiştik. Fakat kısa zaman önce mavi tik işaretlerini kullanıma sunan ve bu işaretler ile satın alım sonrası ilk ciddi yeniliğinini gerçekleştiren şirketin durmaya niyeti yok. Gelen haberlere göre tarayıcı sürümü üstünde çalıştığını öğrendiğimiz Whatsapp, tarayıcı sürümünü hayata geçirdiği takdirde en büyük dezavantajını da ortadan kaldıracak gibi görünüyor.

Whatsapp'a Gelen O Mesajları Doğrudan Okumayın

Bir diğer yol ise gelen mesajı okumakla ilgili… Örneğin A kişisinden size bir mesaj geldi. Siz Whatsapp'a girdiğinizde onunla olan konuşma penceresini açmadığınız taktirde çift mavi tik simgesini görmesi söz konusu değil; ancak A kişisinin attığı mesajın içine girerseniz mavi tikleri otomatik olarak karşı taraf görmüş oluyor.

WhatsApp'ta sesli arama devri başladı

Dünyanın en popüler mesajlaşma servisi olan WhatsApp, hatırlayacağınız üzere 16 miyar dolara Facebook tarafından satın alınmıştı. Gerçekleştirilen bu satın alım sonrası çeşitli tasarımsal değişiklikler haricinde yenilik görememiştik. Fakat kısa zaman önce mavi tik işaretlerini kullanıma sunan ve bu işaretler ile satın alım sonrası ilk ciddi yeniliğinini gerçekleştiren şirketin durmaya niyeti yok.

Gelen haberle göre tarayıcı sürümü üstünde çalıştığını öğrendiğimiz WhatsApp, tarayıcı sürümünü hayata geçirdiği takdirde en büyük dejavantajını da ortadan kaldıracak gibi görünüyor. Şirketin Facebook'a satılmasının ardından, sözü geçen en büyük yenilik ise şüphesiz sesli arama özelliğiydi. Kullanıcılarının sabırsızlıkla beklediği bu özellik ortaya çıkmış olabilir.

Sızan ekran görüntülerinde oldukça sade ve kullanışlı bir arayüz kullandığını gördüğümüz WhatsApp, kullanıcılarını memnun etmeyi başaracak gibi görünüyor. Ekran görüntülerinde gördüğümüz üzere konuşmayı Bluetooth kulaklıklara aktarma ve aramaya mesaj yoluyla cevap verme gibi özellikler de olacakBöylesine popüler bir servisin sesli arama özelliği sunması gelecekte GSM Operatörlerini üzmesi muhtemel. Bu yıla yetişmesi zor olan güncellemenin 2015'in başlarında kullanıma sunulmasını bekliyoruz.

Whatsapp Hataları ve Çözümleri

Whatsapp bir çok akıllı telefon üzerinden kullanacağını anlık mesajlaşma uygulamasıdır. Sevdikleriniz ile whatsapp üzerinden iletişim kurabilmeniz için wifi veya mobil bir veri sağlayıcısına ihtiyacınız var. İnternet üzerinden bağlantı sağlayan whatsapp ile mesaj, video,resim gibi bir çok sosyal içerik paylaşabilirsiniz. Yayınlandığı ilk günden itibaren milyonlarca kullanıcısı olan Whatsapp 2014 yılı son çeyreğinde Facebook tarafından sayın alındı. Facebook ile güçlerini birleştiren Whatsapp yeni teknolojik gelişmelere de yer verirken son olarak mavi tik özelliği ile kullanıcıların ilgisini çekmeyi başardı.

Anlık olarak konuşma imkanı sağlayan Whatsapp kullanmanız için öncelikle apk dosyasını telefonunuza kurmanız gerekiyor. Şuan için İOS, Android ve Windows Phone işletim sistemlerini destekleyen whatsapp uygulanmasını kullanabilirsiniz.

Whatsapp kişi listenize ekleme yapmak istiyorsanız kişinin telefon numarasını rehberinize kayıt etmeniz yeterli. Bu durumu en güncel şekilde yapmak için ise rehberinizi senkronize ederek rehberinizde bulunan kişilerin whatsapp ekranında çıkmasını sağlayabilirsiniz. Whatsapp kullanıcılarının en çok yaşadığı sorunlardan biri olan kişi ekleme genellikle senkronizasyon sağlanamaması nedeniyle ortaya çıkmaktadır. Otomatik senkronizasyon özelliği kapalı ise kişi whatsapp listenize eklenmez. Bu durumda manuel olarak güncelleme yapmalısınız.

Aynı zamanda kişilerin mesajlarının ulaşmaması veya geç gitmesi gibi problemlerin ortaya çıkmasına neden olan internet erişimini sağlıklı bir şekilde aldığınızı kontrol etmelisiniz. Whatsapp uygulamasındaki yazışmalarınızı silmek için uygulamayı kaldırmanız yeterli olmaktadır. Uygulamayı kaldırmanız halinde yazışmaların tümü silinmekte ve geri gelmesi mümkün olmamaktadır. Aynı zamanda kişi ile konuşmalarınızı kayıt altına almak için e-posta veya direk olarak telefonunuza kayıt edebilirsiniz.

Whatsapp hesabınızdaki son görülme tarihini kaldırmanız da mümkündür. Ayarlar>Gizlilik kısmında son görülme kapalı yapmanız halinde karşı taraf sizin whatsapp ne zaman girdiğiniz görmez. Aynı şekilde sizlerde onlarında ne zaman girdiğini göremezsiniz. Kişiyi engellemeniz durumunda hiçbir şekilde whatsapp üzerinden sizinle iletişim kuramaz. Durum mesajı, profil resmi ve son görülme tarihi gibi bilgilere ulaşamazsınız.

Son Dakika Soğuk Haber WhatsApp Web Kullanımı Anlatımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement