Wifried Tweak'i İos 8 Wifi Sorununu Düzeltebilir Mi? - Son Dakika
Teknoloji

Wifried Tweak'i İos 8 Wifi Sorununu Düzeltebilir Mi?

Wifried Tweak\'i İos 8 Wifi Sorununu Düzeltebilir Mi?

Eğer bir jailbreak kullanıcısıysanız belki bu tweak'le WiFi problemini çözebilirsiniz.

26.11.2014 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Hasan Uğur Nayır - -

Mario Ciabarra, MyWi ve My3G gibi Intelliborn tweak'leri üzerine yaptığı çalışmalarla tanınan bir geliştirici. Ciabarra, WiFired isimli ücretsiz bir tweak hazırladı. Bu tweak iOS 8'deki WiFi performansını iyileştiriyor. Kulağa hoş geliyor değil mi? Ama asıl soru şu gerçekten işe yarıyor mu? Bu konuda bazı kullanıcılar fark olduğunu yazmış. Yorumlarda işe yaramadığını da belirtenler var.


WiFired kullanıcılara AWDL/AirDrop (AWDL- Apple's Wireless Direct Link) desteğini etkinleştirmeyi veya devre dışı bırakmayı sağlıyor. Ciabarra'ya göre Apple'ın AirDrop ve AirPlay için AWDL üzerinden Bonjour'u seçmesi WiFi performansını etkileyen olası neden.


İlginç bir şekilde OS X Yosemite kullanıcıları da benzer bir WiFi sorunu yaşıyor. OS X'teki bu problem de iOS 8'deki gibi AWDL ile ilişkili görünüyor. iOS'ta jailbreak kullanıcıları AWDL'yi açmak veya kapamak için tweak'e sahip. Ama OS X kullanıcıları ise bunu komut girerek yapması gerekli. Eğer AirDrop'u sıklıkla kullanırsanız bu yüzden ADWL'yi kapatmayı bir kez daha düşünmeniz gerekli.



Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Wifried Tweak'i İos 8 Wifi Sorununu Düzeltebilir Mi? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement