Son dakika Soykırım haberleri, Soykırım son dakika, son dakika Soykırım

Son Dakika Soykırım Haberleri

  • TBMM Başkanı Kurtulmuş, şehit aileleri ve gazilerle iftar programında bir araya geldi Açıklaması
    22:21 TBMM Başkanı Kurtulmuş, şehit aileleri ve gazilerle iftar programında bir araya geldi Açıklaması

    TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Dün Çanakkale'de geçit vermeyenlerin torunları, bugün de sınır içinde sınır dışında Türkiye'ye karşı hain pusular kuran, hain emeller taşıyanlar ve arkasında yine emperyalist güçlerle büyütülerek, beslenerek, silah verilerek, güçlendirilerek ortalığa salınanlar...

  • Filistin Büyükelçisi: İsrail bölgede projeyle çizilmiş bir devlettir
    17:01 Filistin Büyükelçisi: İsrail bölgede projeyle çizilmiş bir devlettir

    Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, İsrail'in bölgede projeyle çizilmiş bir devlet olduğunu ve Filistin halkının bunun kurbanı olduğunu söyledi. Mustafa, İsrail'in uluslararası hukuku hiçe saydığını ve Filistin topraklarını işgal etmeye devam ettiğini belirtti. Panelde konuşan diğer katılımcılar da İsrail-Filistin çatışmasının temel kaynağının Batı olduğunu vurguladılar.

  • TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: Türkiye'nin öncülüğünde yeni bir dünya kurulacak
    17 Mar TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: Türkiye'nin öncülüğünde yeni bir dünya kurulacak

    TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde yeni bir dünya düzeninin kurulmasının ayak seslerini duyduklarını belirtti. Kurtulmuş, Türkiye'nin liderliğinde adil ve hakkaniyetli bir küresel sistem kurulmasını umut ettiklerini ifade etti.

  • AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin: Gazze kardeşlerimiz bizlerin dualarını bekliyor
    17 Mar AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin: Gazze kardeşlerimiz bizlerin dualarını bekliyor

    AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, Biga ilçesinde verilen sokak iftarında yaptığı konuşmada, Filistin'de yaşanan soykırım ve zulme dikkat çekerek, Gazze kardeşlerimizin dualarını beklediğini söyledi. Şahin, yardımın güçlü olmak, sesi yükseltmek ve adaletsiz küresel sisteme karşı itirazları artırmak olduğunu vurguladı.

  • Brüksel'de İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları protesto edildi
    17 Mar Brüksel'de İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları protesto edildi

    Belçika'nın başkenti Brüksel'de İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları protesto edilerek, derhal ateşkes çağrısında bulunuldu. Göstericiler, İsrail'in uluslararası hukuku ihlal ederek soykırım işlediğini belirterek, saldırılarına son vermesi çağrısında bulundu. Ayrıca, Belçika Başbakanı ve diğer liderler İsrail'e verdikleri destek nedeniyle protesto edildi.

  • Haftanın tarihine bakış
    17 Mar Haftanın tarihine bakış

    Çanakkale'de 18 Mart 1915'te elde edilen deniz zaferi, Türk milletinin geleceği için bir dönüm noktası oldu, Çanakkale'nin geçilemeyeceğini de kanıtladı.

  • Erzurum'da Sağlık Çalışanları İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırılarını Protesto Ediyor
    16 Mar Erzurum'da Sağlık Çalışanları İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırılarını Protesto Ediyor

    Erzurum'da görevli hekim ve sağlık çalışanları, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla 18 haftadır sessiz yürüyüşler düzenliyor. Sağlık çalışanları, Türk ve Filistin bayrakları eşliğinde taşıdıkları döviz ve pankartlarla Yakutiye Medresesi'ne kadar yürüdü. Programda Kur'an-ı Kerim okunup dua edildi. Uzman Doktor Ahmet Kar, İsrail'in Filistin'de soykırım yaptığını belirterek, Gazze'de yaşanan acıları göz ardı etmememiz gerektiğini vurguladı.

  • Kayserili hekimler İsrail'in Gazze'ye saldırılarının 161. gününde sessiz yürüyüş düzenledi
    16 Mar Kayserili hekimler İsrail'in Gazze'ye saldırılarının 161. gününde sessiz yürüyüş düzenledi

    Kayseri'de görev yapan doktor ve doktor adayları, İsrail'in Filistin'e saldırılarının 161. gününde sessiz yürüyüş düzenledi. Yürüyüşte konuşan Tıp Fakültesi öğrencisi Şahin Çalık, İsrail'in Filistin'deki işgal ve zulmünün soykırım boyutunda olduğunu belirterek, uluslararası toplumun bu katliamları göz ardı etmemesi gerektiğini vurguladı. Çalık, ayrıca Filistin'e destek amacıyla boykot çağrısında bulundu.

  • Sakarya'da Hekimler ve Sağlık Çalışanları İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırıları Protesto Etti
    16 Mar Sakarya'da Hekimler ve Sağlık Çalışanları İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırıları Protesto Etti

    Sakarya'da hekimler ve sağlık çalışanları, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla 'sessiz yürüyüş' gerçekleştirdi. Adapazarı ilçesindeki Tozlu Camisi önünde beyaz önlüklerini giyerek bu hafta da toplanan hekim ve sağlık çalışanları, ellerinde taşıdıkları dövizlerin yanı sıra Türk ve Filistin bayrakları ile Adapazarı Kültür Merkezi'ne yürüdü. Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Filistinli Mohammed Al Tamimi, terörün her türlüsünü lanetlediklerini söyledi ve İsrail'in Filistin'de devam eden işgal ve zulmünün soykırım boyutuna ulaştığını dile getirdi. Tamimi, Filistin'in yanında olan vicdan sahiplerinin en büyük silahının 'boykot' olduğunu belirterek, sağlık çalışanları olarak Filistinli kardeşlerinin yanında olduklarını ve gereken desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.

  • HÜDA PAR Genel Başkanı: Gazze'de Gerçek Bir Soykırım Yaşanıyor
    16 Mar HÜDA PAR Genel Başkanı: Gazze'de Gerçek Bir Soykırım Yaşanıyor

    HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin gerçek bir soykırım yaşandığını belirtti. Yapıcıoğlu, Gazze'deki insanların açlık, ilaçsızlık ve susuzlukla mücadele ettiğini ifade ederek, manipülasyon haberler yerine gerçeklerin olduğunu vurguladı. Gazze'deki vahşetin devam ettiği sürece birinci gündemlerinin Gazze olduğunu söyleyen Yapıcıoğlu, siyasi rant sağlamaya çalışanlara prim verilmemesi gerektiğini belirtti.

  • Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gazze'deki Soykırımın Son Bulması İçin Çalışacak
    16 Mar Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gazze'deki Soykırımın Son Bulması İçin Çalışacak

    Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ali Mersin, Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu ile birlikte düzenlenen 'İftardan İnfaka Gazze' programında yaptığı konuşmada, Gazze'deki soykırımın sona ermesi için insanlığın üzerine düşeni yapacaklarını belirtti. Programda ayrıca Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu Başkanı Murat Eryağan, Bursa İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır ve diğer katılımcılar da Filistin halkına desteklerini dile getirdi.

  • TBMM Başkanı Kurtulmuş, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftar programında bir araya geldi Açıklaması
    15 Mar TBMM Başkanı Kurtulmuş, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftar programında bir araya geldi Açıklaması

    TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Sivil toplum, büyük bir Filistin duyarlılığı, Gazze'deki katliama, soykırıma karşı büyük bir insanlık destanı yazdı.

  • TBMM Başkanı Kurtulmuş, STK temsilcileriyle iftarda buluştu
    15 Mar TBMM Başkanı Kurtulmuş, STK temsilcileriyle iftarda buluştu

    TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle iftar yemeğinde bir araya geldi. Kurtulmuş, Gazze'de yaşananlara dikkat çekerek, dünyanın dört bir tarafında sivil toplum kuruluşlarının büyük bir hassasiyet ortaya koyduğunu belirtti.

  • TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Gazze'deki soykırım boyutlarına varmış olan katliama tepki gösteren sivil toplum kuruluşlarını övdü
    15 Mar TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Gazze'deki soykırım boyutlarına varmış olan katliama tepki gösteren sivil toplum kuruluşlarını övdü

    TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle iftar yemeğinde bir araya geldi. Kurtulmuş, Gazze'de yaşanan büyük katliama tepki göstermeyen İslam ülkelerine rağmen dünyanın dört bir tarafındaki sivil toplum kuruluşlarının ciddi bir hassasiyet gösterdiğini belirtti. Kurtulmuş, ayrıca Türk Kızılayı'nın sivil toplumdaki önemine de değindi.

  • Yalova'da İsrail'in Gazze saldırıları protesto edildi
    15 Mar Yalova'da İsrail'in Gazze saldırıları protesto edildi

    Yalova Gönüllü Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları protesto edildi. Yalova Merkez Camisi'nde kılınan Cuma namazı sonrasında İsrail protesto edildi ve basın açıklaması gerçekleştirildi.

  • Yalova'da İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları protesto edildi
    15 Mar Yalova'da İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları protesto edildi

    Yalova Gönüllü Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (GÖNÜLDER) tarafından İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları protesto edildi. Yalova Merkez Camisi'nde kılınan Cuma namazı sonrasında İsrail protesto edildi ve basın açıklaması gerçekleştirildi.

  • HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Kovancılar'da seçim lokali açılışına katıldı
    15 Mar HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Kovancılar'da seçim lokali açılışına katıldı

    HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde partisinin seçim lokalinin açılışına katıldı. Yapıcıoğlu, açılışta yaptığı konuşmada, Gazze'deki soykırım ve vahşetin sona erene kadar bu konuyu gündemlerinden çıkarmayacaklarını ve adaylarını adalet ve emanet kriterlerine göre belirlediklerini belirtti.

  • Avrupa Parlamentosu Üyesi: AB İsrail'e karşı politikasını değiştirmeli
    15 Mar Avrupa Parlamentosu Üyesi: AB İsrail'e karşı politikasını değiştirmeli

    Avrupa Parlamentosu Üyesi Matjaz Nemec, Gazze'de yaşananların insanlık sınavı niteliğinde olduğunu belirterek, Avrupa Birliği'nin (AB) İsrail'e karşı politikasını değiştirmesi gerektiğini söyledi. Nemec, Gazze'deki durumun 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana karşılaşılan en büyük sınamalardan biri olduğunu vurgulayarak, AB yönetiminin tutumunun, Avrupa'nın genel fikrini yansıtmadığına işaret etti.

  • İsrail yine yardım bekleyen Filistinlileri vurdu! 20 kişi öldü, 155 kişi yaralandı
    15 Mar İsrail yine yardım bekleyen Filistinlileri vurdu! 20 kişi öldü, 155 kişi yaralandı

    İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ndeki Kuveyt Kavşağı'nda insani yardım bekleyen Filistinlilere ateş açarak 20 kişiyi öldürdü, en az 155 kişiyi yaraladı. Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi Genel Müdürü İsmail es-Sevabite, "İsrail, yardım beklenen yerlerin koordinatlarını biliyor ve kasten hedef alıyor" dedi.

  • HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: 760 belediye başkan adayımızla seçime giriyoruz
    14 Mar HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: 760 belediye başkan adayımızla seçime giriyoruz

    HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, 760 belediye başkan adayı ve binlerce meclis üyesi adayıyla seçime kendi logolarıyla girileceğini açıkladı. Yapıcıoğlu, yerel seçimlerin hizmet yarışı olduğunu belirterek, adayların davranışları ve sözleriyle bu amacı ortaya koymaları gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Yapıcıoğlu Gazze'deki soykırımın devam ettiğini ve uluslararası kamuoyunun gerekenleri yapmadığını ifade etti.

  • Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Muhammed Mustafa'yı yeni Başbakan olarak atadı
    14 Mar Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Muhammed Mustafa'yı yeni Başbakan olarak atadı

    Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, eski Başbakan Yardımcısı ve Filistin Yatırım Fonu Başkanı Muhammed Mustafa'yı yeni Başbakan olarak atadı. Mustafa, Filistin'de çeşitli görevlerde bulunan bir isim olarak öne çıkıyor. Abbas, Mustafa'yı yeni hükümeti kurmakla görevlendirdi.

  • Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Muhammed Mustafa'yı yeni Başbakan olarak atadı
    14 Mar Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Muhammed Mustafa'yı yeni Başbakan olarak atadı

    Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, eski Başbakan Yardımcısı ve Filistin Yatırım Fonu Başkanı Muhammed Mustafa'yı yeni Başbakan olarak atadı. Mustafa, Dünya Bankası'nda ve Filistin yönetimindeki kurumlarda çeşitli görevlerde bulunan bir isim. Abbas, 26 Şubat'ta Başbakan Muhammed Iştiyye hükümetinin istifasını kabul etmişti.

  • Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İslam coğrafyalarındaki zulümlere son verme çağrısı yaptı
    14 Mar Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İslam coğrafyalarındaki zulümlere son verme çağrısı yaptı

    Erbaş, İslam ülkelerinin Ankara büyükelçileriyle düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, Gazze, Kudüs, Doğu Türkistan ve dünyanın farklı bölgelerindeki mazlum ve mağdur insanların kurtuluşunun Müslümanların vahdetine bağlı olduğunu vurguladı. Ayrıca, yeni bir uluslararası inisiyatife ihtiyaç olduğunu belirterek, dünyanın yeni bir hukuk ve ahlakın inşasına muhtaç olduğunu ifade etti.

  • Diyanet İşleri Başkanı, İslam ülkelerinin büyükelçileriyle iftarda bir araya geldi
    14 Mar Diyanet İşleri Başkanı, İslam ülkelerinin büyükelçileriyle iftarda bir araya geldi

    Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ankara'da düzenlenen iftar programında İslam ülkelerinin büyükelçileriyle bir araya geldi. Erbaş, konuşmasında Ramazan ayında Filistin'deki acıların yürekleri yaktığını ve Siyonizm'in insanlık için en büyük tehdit olduğunu vurguladı. Ayrıca, Müslümanların birlik olması gerektiğini ve insan haklarının herkes için önemli olduğunu belirtti.

  • TDT Başkanı Binali Yıldırım: Gazze'deki soykırım uluslararası kamuoyu tarafından durdurulmalı
    14 Mar TDT Başkanı Binali Yıldırım: Gazze'deki soykırım uluslararası kamuoyu tarafından durdurulmalı

    Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım, Gazze'de yaşananların uluslararası düzenin ahlaki ve vicdani parçalanmışlığını ortaya koyduğunu belirterek, uluslararası kamuoyunun durdurulmazsa beşeriyetin sonunun geleceğini söyledi. Yıldırım ayrıca, Rusya-Ukrayna Savaşı ve Azerbaycan-Ermenistan sorunlarına da değindi ve uluslararası sistemin çözüm bulamadığını vurguladı.

  • İsrail, Filistin'in gıda sistemlerini hedef alıyor
    14 Mar İsrail, Filistin'in gıda sistemlerini hedef alıyor

    Filistin Tarım İşleri Komiteleri Birliği avukatı ve aktivist Yasmeen El-Hassan, İsrail'in Filistin'in gıda sistemlerini kasıtlı olarak hedef aldığını belirterek, bu durumun yerleşimci sömürgeciliğin bir taktik stratejisi olduğunu söyledi. İsrail'in tarım alanları, balıkçılık altyapısı, limanlar ve kırsal alanları da dahil olmak üzere Filistin'in tüm gıda üretim sistemini etkilediği ifade edildi. İsrail'in bu saldırılarla Filistinlilerin kendilerini geçindirme kabiliyetini engellemeye çalıştığı ve gelecek nesil Filistinlilerin kendi topraklarında yaşamalarını engellemeye çalıştığı vurgulandı.

  • Türkiye Tasarım Vakfı, Gazze'nin yeniden kalkınabilmesi için toplantı düzenledi
    13 Mar Türkiye Tasarım Vakfı, Gazze'nin yeniden kalkınabilmesi için toplantı düzenledi

    Türkiye Tasarım Vakfı, savaştan harap olan şehirlerin başında gelen Filistin'in Gazze şehri için mevcut durumun değerlendirilmesi, acil ihtiyaçların belirlenmesi ve bölgenin yeniden canlandırılması için atılacak adımların tartışıldığı "Gazze için Tasarım-Arama Toplantısı" düzenledi.

  • İngiltere'de medeni haklarla ilgili adımlar eleştiriliyor
    13 Mar İngiltere'de medeni haklarla ilgili adımlar eleştiriliyor

    İngiltere'de hükümetin medeni haklarla ilgili son bir yılda attığı adımları "halkla bağın kopması" olarak nitelendiren insan hakları hukukçusu Conor Gearty, hükümetin Gazze eylemlerini engelleme isteğini, "Dikkatleri, hükümetin kısmen desteklediği konumun dehşetinden başka yöne çekmeye" bağladı.

  • KADEM, Birleşmiş Milletler Kadının Statüsü Komisyonu'nda Kadın Destek Merkezleri Projesini Anlattı
    13 Mar KADEM, Birleşmiş Milletler Kadının Statüsü Komisyonu'nda Kadın Destek Merkezleri Projesini Anlattı

    Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM), New York'taki Birleşmiş Milletler Kadının Statüsü Komisyonu 68. Oturumu çerçevesinde Türkevi'nde düzenlediği panelde 2022 yılında hayata geçirilen 'Kadın Destek Merkezleri' projesini anlattı. Panelde, dezavantajlı kadınlara destek veren merkezlerin yanı sıra en iyi uygulama örneklerinden biri olan vakfın 'Kadın Destek Merkezleri' anlatıldı.

  • Fransız Milletvekili: AB Ülkeleri İsrail'e Silah Satmaya Devam Ederse Suç Ortaklığı Yapar
    13 Mar Fransız Milletvekili: AB Ülkeleri İsrail'e Silah Satmaya Devam Ederse Suç Ortaklığı Yapar

    Avrupa Parlamentosu'ndan François Thiollet, AB ülkelerinin İsrail'e soykırım suçlaması varken silah satmaya devam etmesinin onları suç ortağı yapacağı uyarısında bulundu. Thiollet, İsrail'in Filistinlilere yönelik uygulamalarını eleştirerek, AB'nin İsrail'i daha güçlü şekilde kınaması gerektiğini söyledi. Ayrıca, AB'nin İsrail-Filistin sorununun çözümü için müzakereleri başlatması ve silah ihracatını durdurması gerektiğini belirtti.

  • Filistin Devlet Başkanı Abbas, Kanada Dışişleri Bakanı Joly ile İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırılarını görüştü
    13 Mar Filistin Devlet Başkanı Abbas, Kanada Dışişleri Bakanı Joly ile İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırılarını görüştü

    Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile Kanada Dışişleri Bakanı Melanie Joly arasında gerçekleşen görüşmede İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'ndeki son gelişmeler ele alındı. Abbas, Kanada Dışişleri Bakanı Joly'ye İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırıları ve Filistin halkına yönelik soykırım savaşının durdurulması için yapılan çabalara ilişkin bilgi verdi. Abbas ayrıca, Gazze Şeridi'ne insani ve tıbbi yardım girişinin hızlandırılması ve artırılmasının önemini vurguladı. Görüşmede ayrıca İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik kısıtlamaları ve Filistin halkına yönelik uygulama ve saldırıların durdurulması gerektiği vurgulandı. Abbas, güvenlik ve barışın Filistin Devleti'nin BM'ye tam üye olması ve İsrail'in 1967 sınırlarında çekilmesiyle sağlanacağını belirtti.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail, şımartılmanın faturasını Filistin'e ödetiyor
    12 Mar Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail, şımartılmanın faturasını Filistin'e ödetiyor

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyükelçiler Geleneksel İftar Yemeği programında yaptığı konuşmada, İsrail'in yaklaşık bir asırdır şımartılmanın faturasını sadece Filistin halkına ödetmediğini, aynı zamanda uluslararası kurumlara da ödettiğini belirtti. Erdoğan, İsrail'e koşulsuz askeri ve diplomatik destek sağlayanların ikircikli politikalarının Netanyahu ve suç ortaklarına cesaret verdiğini ifade etti.

  • TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, basın kuruluşları ve parlamento muhabirleri ile iftarda bir araya geldi
    12 Mar TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, basın kuruluşları ve parlamento muhabirleri ile iftarda bir araya geldi

    TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, basın kuruluşlarının Ankara temsilcileri ve parlamento muhabirleri ile iftarda bir araya geldi. Filistin'deki katliama işaret eden Kurtulmuş, "Bundan sonra yeni bir dönem başlamıştır. İsrail ve Netenyahu hükümeti giderek uluslararası alanda daha yalnız hale gelecektir. İslam ülkeleri başta olmak üzere bölge ülkeleri şuurlu bir şekilde bunu önleyecek adımları atmak mecburiyetindedir. Latin Amerika'dan Avrupa'ya kadar dünyanın dört bir tarafında insanlar da, bu zulmün durdurulması için seslerini daha fazla çıkaracaklardır" dedi.

  • Erdoğan: İsrailli yöneticiler Gazze'deki bebeklerin hesabını versin
    12 Mar Erdoğan: İsrailli yöneticiler Gazze'deki bebeklerin hesabını versin

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Geleneksel Büyükelçiler İftarı'nda yaptığı konuşmada, İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği saldırıları eleştirerek, İsrailli yöneticilerin soykırım gerçeğini saklamak yerine susuzluktan ve açlıktan ölen bebeklerin hesabını vermesi gerektiğini söyledi. Erdoğan ayrıca, Filistin meselesinin adil bir çözüme kavuşturulmadan bölgede ve dünyada kalıcı barışın mümkün olmadığını vurguladı.

  • Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: Gazze'nin kurtuluşu ve Kudüs'ün özgürlüğü Müslümanların birlikte hareket etmesine bağlıdır
    12 Mar Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: Gazze'nin kurtuluşu ve Kudüs'ün özgürlüğü Müslümanların birlikte hareket etmesine bağlıdır

    Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İslam coğrafyalarında yaşanan zulüm ve trajedilere son verme sorumluluğunun öncelikle Müslümanların omuzlarında olduğunu belirterek, Gazze'nin kurtuluşu da Kudüs'ün özgürlüğü de Doğu Türkistan'ın felahı da Müslümanların vahdetine, dayanışmasına ve birlikte hareket etmesine bağlıdır. Erbaş, ayrıca Müslümanların en temel sorununun parçalanmışlık olduğunu ve birbirlerine kenetlenmeleri gerektiğini vurguladı.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'İsrailli yöneticiler, soykırım gerçeğini saklamak yerine Gazze'de ölen bebeklerin hesabını versin'
    12 Mar Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İsrailli yöneticiler, soykırım gerçeğini saklamak yerine Gazze'de ölen bebeklerin hesabını versin"

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İsrailli yöneticiler, soykırım gerçeğini saklamak yerine Gazze'de ölen bebeklerin hesabını versin" dedi.

  • TBMM Başkanı Kurtulmuş: 'Ramazan'ın dünyadaki bütün masum milletlerin kurtuluşuna vesile olmasını temenni ediyorum'
    12 Mar TBMM Başkanı Kurtulmuş: "Ramazan'ın dünyadaki bütün masum milletlerin kurtuluşuna vesile olmasını temenni ediyorum"

    TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, gazetecilerle iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, Gazze'deki soykırım boyutlarına varan katliamın bir an evvel durdurulabilmesini umut ettiğini belirtti. Kurtulmuş, Ramazan'ın dünyadaki masum milletlerin kurtuluşuna vesile olmasını temenni etti.

  • TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Gazze'deki katliamın durdurulmasını umut ediyor
    12 Mar TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Gazze'deki katliamın durdurulmasını umut ediyor

    TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Bu Ramazan'ın dünyadaki bütün masum milletlerin kurtuluşuna vesile olmasını temenni ediyorum.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'ya sert tepki: Katile katil demekten bizi alıkoyamazlar
    12 Mar Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'ya sert tepki: Katile katil demekten bizi alıkoyamazlar

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, büyükelçilerle iftar programında Gazze'yi işgal eden İsrail'e tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Katile katil demekten bizi alıkoyamazlar. İsrailli yöneticiler, soykırım gerçeğini saklamaya çalışmak yerine Gazze'de ölen bebeklerin hesabını versin." dedi.

  • Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı: İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısı Batı'nın değerlerini kanıtladı
    11 Mar Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı: İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısı Batı'nın değerlerini kanıtladı

    Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Başkanı Ali Muhyiddin el-Karadaği, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki 'soykırım savaşının', bugün Batı'nın hiçbir ilke ve değerinin olmadığını kanıtladığını belirtti. Karadaği, İsrail'in Gazze'ye yönelik acımasız saldırıları, Güney Afrika'nın başvurusu üzerine İsrail'in Uluslararası Adalet Divanında (UAD) yargılanması ve ramazan ayında yardımlaşma ve dayanışma konularını değerlendirdi.

  • Gazze için kendini yakan Amerikalı askerin adı Filistin'de bir sokağa verildi
    11 Mar Gazze için kendini yakan Amerikalı askerin adı Filistin'de bir sokağa verildi

    İşgal altındaki Batı Şeria'nın Eriha kentinde, ABD ordusunun İsrail'in Gazze'deki eylemlerine ortak olmayacağını söyleyerek kendisini yakan ve hayatını kaybeden Amerikalı asker Aaron Bushnell'in adı verilen bir sokak açıldı. Eriha Belediye Başkanı Abdul Karim Sidr, Bushnell'in Filistin için her şeyini feda ettiğini belirtti. Bushnell'in kendisini yakmasının ardından yaşamını yitirdiği açıklanmıştı.

  • Elazığ'da Meslek Lisesi Öğrencileri, Gazze'deki Çocuklar İçin Giysi Dikiyor
    11 Mar Elazığ'da Meslek Lisesi Öğrencileri, Gazze'deki Çocuklar İçin Giysi Dikiyor

    Elazığ'da bulunan Sıdıka Avar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi moda tasarım bölümünde okuyan 35 kız öğrenci, Gazze'deki çocuklar için giysiler dikmek amacıyla bir proje başlattı. Proje kapsamında 500'e yakın eşofman takımı, tişört, yelek gibi giysiler İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Gazze'ye gönderilecek. Okul müdürü ve öğrenciler, bu projenin Gazze'deki çocuklara destek olmak adına bir adım olduğunu belirtti.

  • ABD'nin Gazze'de geçici liman inşa etme planı ve dinamikleri
    11 Mar ABD'nin Gazze'de geçici liman inşa etme planı ve dinamikleri

    İstanbul Gedik Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Selim Sezer, ABD'nin Gazze'de geçici liman inşa etme planının altında yatan dinamikleri AA Analiz için kaleme aldı.

  • İsrail'in Gazze'ye saldırılarına tepki: Yasa dışı yerleşimlerde Filistin mülkleri satılıyor
    11 Mar İsrail'in Gazze'ye saldırılarına tepki: Yasa dışı yerleşimlerde Filistin mülkleri satılıyor

    Soykırımla yargılanan İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları 5 aydan fazla bir süredir devam ederken ABD ve Kanada'daki bazı sinagoglarda, yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin bulunduğu işgal altındaki topraklarda Filistinlilere ait gayrimenkullerin satılması için toplantılar düzenlenmesine...

  • Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'den Ramazan Mesajı
    11 Mar Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'den Ramazan Mesajı

    Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Ramazan ayının yardımlaşma, huzur ve sevgi ikliminin müjdecisi olduğunu belirterek başta İslam alemi olmak üzere tüm insanlığa hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

  • ABD'deki sinagogda Filistinlilere ait gayrimenkul satışı protesto edildi
    11 Mar ABD'deki sinagogda Filistinlilere ait gayrimenkul satışı protesto edildi

    ABD'nin New Jersey eyaletindeki bir sinagogda, Batı Şeria ve Doğu Kudüs'teki yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin bulunduğu alanlardan Filistinlilere ait gayrimenkullerin satılması için yapılan toplantı protesto edildi. Teaneck şehrinde bulunan Keter Torah Sinagogu önünde toplanan yüzlerce gösterici, Filistin bayrakları ve pankartlarla tepki gösterdi. Göstericiler, satışların durdurulmasını ve yasa dışı yerleşimlerin sona ermesini talep etti.

  • Alanya'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi
    10 Mar Alanya'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi

    Alanya Dayanışma Platformu tarafından düzenlenen etkinlikte, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi. Türk ve Filistin bayraklarıyla Hacet Meydanı'nda toplanan grup, İsrail'e karşı sloganlar attı. Platform adına yapılan basın açıklamasında, İsrail'in insanlık dışı suçlar işleyen bir terör örgütü olduğu vurgulandı. İsrail ile olan tüm ilişkilerin kesilmesi ve Gazze'ye acil yardım planının devreye girmesi gerektiği ifade edildi.

  • İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, Hollanda'da protestolarla karşılandı
    10 Mar İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, Hollanda'da protestolarla karşılandı

    Hollanda’nın başkenti Amsterdam’daki Ulusal Holokost (Yahudi Soykırımı) Müzesi’nin açılışına katılan İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, yoğun protesto gösterileriyle karşılandı.

  • Erzurum'da 106 yıl önce katledilen şehitler törenle anıldı
    10 Mar Erzurum'da 106 yıl önce katledilen şehitler törenle anıldı

    Erzurum'un Yakutiye ilçesine bağlı Yeşilyayla Mahallesi'nde 106 yıl önce Ermeni çetelerince katledilen 95 şehit, törenle anıldı. Anma programında çelenk sunuldu, saygı atışı yapıldı ve öğrenciler şiir okudu. Konuşmada, Ermeni çetelerin geçmişteki katliamları ve Gence'deki saldırılar da anlatıldı. Törene Kaymakam, Belediye Başkan Yardımcısı, askerler ve vatandaşlar katıldı.

  • Ankara'da Filistin'e Destek Yürüyüşü
    10 Mar Ankara'da Filistin'e Destek Yürüyüşü

    Başkentte, Filistin Dayanışma Platformu üyelerinin de aralarında bulunduğu farklı sivil toplum kuruluşlarından (STK) bir grup, İsrail saldırısı altındaki Gazze'ye destek için ABD Büyükelçiliğine yürüdü. Gruptakiler, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etti ve basın açıklaması yaptı. Açıklamada, Gazze'de yaşanan vahşet ve ABD'nin İsrail'e destek sağlaması eleştirildi.

  • Van'da İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto eden vatandaşlar bir araya geldi
    10 Mar Van'da İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto eden vatandaşlar bir araya geldi

    Van'da, Filistin'e Destek Platformu öncülüğünde bir araya gelen vatandaşlar, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etti. Kent Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, Filistin bayrakları, işgal altındaki Filistinlilerin fotoğraflarını taşıyarak İsrail aleyhine slogan attı. Zeynep Çırpan, Gazze'deki insanların temel ihtiyaçlarından yoksun bırakıldığını belirterek, saldırılarda 9 bin Filistinli kadının hayatını kaybettiğini söyledi. Muhammed Garip Cesur ise Gazze'de soykırımın devam ettiğini ve İsrail'in insanları katletmeye hız kesmeden devam ettiğini dile getirdi.

  • Erzurum'da 106 yıl önce Ermeni çetelerince katledilen 278 şehit anıldı
    10 Mar Erzurum'da 106 yıl önce Ermeni çetelerince katledilen 278 şehit anıldı

    Erzurum'un Aziziye ilçesine bağlı Alaca Mahallesi'nde 106 yıl önce Ermeni çetelerince katledilen 278 şehit, törenle anıldı.

  • AK Parti Sözcüsü: İsrail'in insanlığa karşı işlediği suçları dile getirmeye devam edeceğiz
    10 Mar AK Parti Sözcüsü: İsrail'in insanlığa karşı işlediği suçları dile getirmeye devam edeceğiz

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail'in insanlığa karşı işlediği suçları her platformda dile getirmeye devam edeceklerini belirtti. Çelik, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu yönetiminin Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye açıklamalarının yok hükmünde olduğunu vurguladı.

  • Şanlıurfa'daki STK'ler ramazanda ihtiyaç sahibi ailelerin yanında olacak
    10 Mar Şanlıurfa'daki STK'ler ramazanda ihtiyaç sahibi ailelerin yanında olacak

    Şanlıurfa'daki sivil toplum kuruluşları ve Büyükşehir Belediyesi, ramazan ayında kentteki ve yurt dışındaki ihtiyaç sahibi ve yetim ailelere gıda, kıyafet ve sıcak yemek desteği sağlayacak. Şanlıurfa'da iftar çadırları kurulacak, bin aileye iftar yemeği götürülecek, yetim çocuklara bayramlık elbise dağıtılacak ve ihtiyaç sahibi ailelere kira desteği sağlanacak. Ayrıca Gazze, İdlib, Yemen ve Afrika'da da yardım çalışmaları yapılacak.

  • Erdoğan: Hamas'ın arkasında dimdik duran bir ülke Türkiye
    09 Mar Erdoğan: Hamas'ın arkasında dimdik duran bir ülke Türkiye

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hamas için terör örgütü ifadesi kullanılamayacağını belirterek, İsrail'in Filistinlilere soykırım politikası uyguladığını söyledi. Batılı devletler ise Gazze'ye insani yardım çabalarını sürdürüyor.

  • Paris'te Filistin Yanlıları İsrail'in Saldırılarına Karşı Gösteri Düzenledi
    09 Mar Paris'te Filistin Yanlıları İsrail'in Saldırılarına Karşı Gösteri Düzenledi

    Fransa'nın başkenti Paris'te Filistin yanlıları, İsrail'in saldırılarını aylardır sürdürdüğü Gazze'deki 'soykırıma' karşı gösteri düzenledi. Paris'te ünlü Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen Filistin destekçileri, Gazze'de derhal ateşkes sağlanmasını talep etti. Muhalefetten Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) lideri Jean-Luc Melenchon, LFI Milletvekilleri David Guiraud, Carlos Martens Bilongo, Avrupa Parlamentosunda (AP) Sol Gruptan Fransız Milletvekili Manon Aubry'nin katıldığı gösteride, 'Gazze'deki soykırımı durdurun' çağrısı yapıldı.

  • Dünya Müslüman Alimler Birliği, Gazze'deki Soykırımı Kınadı
    09 Mar Dünya Müslüman Alimler Birliği, Gazze'deki Soykırımı Kınadı

    Dünya Müslüman Alimler Birliği, Gazze'deki savunmasız sivillere yönelik uygulanan soykırımı ve asrın suçunu en sert ifadelerle kınadı ve İslam dünyasını, bu suçlara karşı durmaya çağırdı. Toplantıda, Gazze'deki çocuk, kadın ve erkeklerin uğradıkları zulme karşı çıkma konusunda daha önce Birlik tarafından yayınlanan açıklama, fetva ve pratik öneriler teyit edildi ve Gazze'deki savunmasız sivillere yönelik uygulanan soykırım ve asrın suçu en sert ifadelerle kınandı. Ayrıca, İslam ümmeti, halkları ve liderleri, bu acımasız saldırıya ve işgal ordusunun Gazze'de işlediği suçlara karşı durmaya, bu zalim saldırıya karşı yekvücut olmaya ve Gazze halkına gıda, içecek ve ilaç sağlamaya davet edildi.

  • Edirne'de Tıp Fakültesi öğrencileri İsrail'in Gazze'yi işgalini protesto etti
    09 Mar Edirne'de Tıp Fakültesi öğrencileri İsrail'in Gazze'yi işgalini protesto etti

    Edirne'de Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, terör, soykırım ve İsrail'in Gazze'yi işgalini protesto etmek amacıyla sessiz yürüyüş düzenledi. Eski Cami önünde bir araya gelen öğrenciler, ellerinde dövizler ve pankartlarla Saraçlar Caddesi'ne kadar yürüdü. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınayan öğrenciler, basın açıklaması yaparak insanlık dışı eylemlere karşı durduklarını belirtti.

  • Sakarya'da hekimler ve sağlık çalışanları İsrail'in saldırılarını protesto etti
    09 Mar Sakarya'da hekimler ve sağlık çalışanları İsrail'in saldırılarını protesto etti

    Sakarya'da hekimler ve sağlık çalışanları, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla "sessiz yürüyüş" gerçekleştirdi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: '15 sene önce nerede duruyorsam bugün de aynı yerde dimdik duruyorum'
    09 Mar Cumhurbaşkanı Erdoğan: '15 sene önce nerede duruyorsam bugün de aynı yerde dimdik duruyorum'

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Üniversitesi Konferans Salonu'nda düzenlenen İlim Yayma Vakfı 53. Olağan Genel Kurulu'na katıldı. Erdoğan, buradaki konuşmasında Gazze'deki insanlık dramına dikkat çekerek, İsrail'in Filistinlilere yönelik soykırım politikası uyguladığını belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin Filistin davasına en üst seviyede sahip çıkan ülke olduğunu vurgulayarak, eleştirilere yanıt verdi.

  • Avrupa'dan İsrail'e Olimpiyat Boykotu Talebi
    09 Mar Avrupa'dan İsrail'e Olimpiyat Boykotu Talebi

    Ramazan ayına sayılı günler kala, Avrupa'nın her yerinden halk temsilcileri, Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin Lozan'daki genel merkezinde toplanarak, İsrail'in Paris'te yapılacak 2024 Olimpiyat Oyunlarından çıkarılmasını talep etti. Türkiye'den İngiltere'ye, İsveç'ten Yunanistan'a Avrupa kıtasının en az 15 ülkesinden müslüman, hristiyan ve yahudiler, İsrail'i protesto etmek için bir araya geldi. Yalnızca Gazze'de çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 30 binden fazla sivil hayatını kaybetti. Avrupa'nın dört bir yanından gelen katılımcılar, Siyonist lobinin, yurt dışından gelen baskılara rağmen, çifte standartlardan vazgeçmesi ve soykırım yapan devlete karşı uygun yaptırımları uygulaması için Uluslararası Olimpiyat Komitesi'ne çağrıda bulundu. Katılımcılar, 'Filistin soykırımına ortak olmayın. İsrail'i hemen olimpiyatlardan men edin' çağrısında bulundu. Katılımcılar, İsrail'in Uluslararası Olimpiyat Hareketi içinde tecrit edilmesi yönündeki çağrının sadece Avrupa'da değil, altı kıtanın tamamında iyi niyetli insanlar arasında destek bulacağı umudunu dile getirdiler. - LOZAN

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki gösterdi
    09 Mar Cumhurbaşkanı Erdoğan İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki gösterdi

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İlim Yayma Vakfı 53. Olağan Genel Kurulu'nda İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki göstererek, Netanyahu ve İsrail yönetimini günümüzün Nazileri olarak nitelendirdi. Erdoğan, Filistinlilerin davasına en üst seviyede sahip çıkan ülkenin Türkiye olduğunu vurguladı.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'One minute' çıkışı salonu ayağa kaldırdı
    09 Mar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "One minute" çıkışı salonu ayağa kaldırdı

    Haliç Üniversitesi'nin konferans salonunda düzenlenen İlim Yayma Vakfı 53. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze'de katliam yapan İsrail'e sert sözlerle yüklendi. Erdoğan, "Tayyip Erdoğan 15 yıl önce katillerin yüzüne 'one minute' diyerek duruyorsa bu gün de aynı yerde dimdik durmaktadır" dedi. Erdoğan'ın bu sözleri salondakiler tarafından ayakta alkışlandı.

  • ABD'de Müslüman genci saldırıya uğradı, ailesi Gazze'ye dikkat çekiyor
    09 Mar ABD'de Müslüman genci saldırıya uğradı, ailesi Gazze'ye dikkat çekiyor

    ABD'de iki Müslüman arkadaşıyla ırkçı saldırıya uğrayan Hisham Awartani'nin ailesi, oğullarının yaşadığı olaya değil Gazze'deki gelişmelere dikkat çekmeye çalıştığını söyledi. Anne ve baba, oğullarının tedavi süreci ve Gazze'deki durum hakkında konuştu.

  • BM Raportörü: İsrail, Gazze'deki Gıda Krizini Kasıtlı Olarak Yaratıyor
    08 Mar BM Raportörü: İsrail, Gazze'deki Gıda Krizini Kasıtlı Olarak Yaratıyor

    BM Gıda Hakkı Özel Raportörü Michael Fakhri, Gazze'de yaşanan açlık krizine dikkat çekerek, İsrail'in Filistin halkını kasıtlı olarak aç bıraktığını belirtti. Fakhri, Gazze'deki çocukların da yetersiz beslenme ve susuzluktan dolayı hayatını kaybettiğini vurguladı. Ayrıca, İsrail'in Gazze'ye yardım konvoylarının girişini engellediğini ve BM İnsan Hakları Konseyi'nin Gazze konusunda hiçbir şey yapmadığını ifade etti. Fakhri, Gazze'de yaşananların dünya, BM ve uluslararası hukuk açısından geri dönüşü olmayan bir noktaya geldiğini söyledi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan TÜGVA 7. Gençlik Buluşması'nda konuştu: (3)
    08 Mar Cumhurbaşkanı Erdoğan TÜGVA 7. Gençlik Buluşması'nda konuştu: (3)

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'e cesaret ve destek veren Amerika ve Avrupa devletlerinin tarihe kadın ve çocuk katillerinin hamisi olarak kaydolduklarını belirterek, "Netanyahu yönetimiyle yan yana anılmak bile başlı başına ağır bir cezadır, utanılacak bir ayıptır.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Netanyahu'nun başında bulunduğu İsrail yönetimi katildir'
    08 Mar Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Netanyahu'nun başında bulunduğu İsrail yönetimi katildir"

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜGVA Gençlik Buluşması'nda yaptığı konuşmada, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun başında bulunduğu İsrail yönetimini katil olarak nitelendirdi. Erdoğan, gençlere hitap ederek, Türkiye'nin geleceğini gençlere emanet ettiğini ve onların kendilerini geleceğe hazırlamalarını istedi. Ayrıca, Filistin'e yapılan insani yardımların devam ettiğini ve Gazze'deki katliamlara karşı durulması gerektiğini vurguladı.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'in soykırım politikasına karşı insanlığın eyleme geçmesi gerekiyor
    08 Mar Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'in soykırım politikasına karşı insanlığın eyleme geçmesi gerekiyor

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in soykırım politikasına karşı insanlığın birleşerek eyleme geçmesi gerektiğini belirtti. Erdoğan, İsrail'in Filistin halkına yönelik saldırılarını kınayarak, uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı.

  • Sakarya'da Kadınlar İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırılarını Kınadı
    08 Mar Sakarya'da Kadınlar İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırılarını Kınadı

    Sakarya Sivil Toplum Kuruluşları Kadın Kolları Komisyonu üyeleri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınayan bir eylem gerçekleştirdi. Kadınlar, Adapazarı Kültür Merkezi önünde toplanarak dövizler taşıdı ve bölgedeki açlığı temsilen tavalar bıraktı. Açıklama yapan temsilci, Dünya Kadınlar Günü'nün bir kutlama günü olmadığını, ezilen ve horlanan kadınların anlaşılması için değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, dünyanın suskunluğuna dikkat çekerek, tüm dünya yöneticilerini zulmün sonlandırılması için ciddi adımlar atmaya çağırdılar.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Siyasi hayatımızın hiçbir safhasında kimsenin hayat tarzına karışmadık'
    08 Mar Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Siyasi hayatımızın hiçbir safhasında kimsenin hayat tarzına karışmadık"

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kadınlar arasındaki ayrımcılığa son veren reformlarının hedef alındığını belirterek, "Bizi itham edenlerin aslında kendilerinin yasakçı ve baskıcı olduğunu geride bıraktığımız 21 yıllık dönemde defalarca tecrübe ettik.

  • Tokat'ta bir kişi, kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için saçlarını kazıttı
    08 Mar Tokat'ta bir kişi, kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için saçlarını kazıttı

    Tokat'ta yaşayan Mustafa Himmetbeyoğlu, kadına yönelik şiddete dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla uzun bir süredir uzattığı saçlarını kazıttı. Himmetbeyoğlu, Gazze ve Doğu Türkistan'da yaşanan trajedilere dikkat çekerek insanların huzur içinde ibadetlerini yapabilmesi için birlik olunması gerektiğini vurguladı. Eylemiyle iz bırakmak ve farkındalık oluşturmak isteyen Himmetbeyoğlu, saçlarını hayır kurumuna bağışlayacağını belirtti.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Türkiye Yüzyılı'nın hazırlıklarını güçlü kadın, güçlü aile, güçlü Türkiye ekseninde yürütüyoruz.'
    08 Mar Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Türkiye Yüzyılı'nın hazırlıklarını güçlü kadın, güçlü aile, güçlü Türkiye ekseninde yürütüyoruz."

    Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Türkiye Yüzyılı'nın hazırlıklarını güçlü kadın, güçlü aile, güçlü Türkiye ekseninde yürütüyoruz.

  • Kütahya'da İsrail aleyhinde açılan soykırım davası için Güney Afrika'ya teşekkür mektubu
    08 Mar Kütahya'da İsrail aleyhinde açılan soykırım davası için Güney Afrika'ya teşekkür mektubu

    Kütahya'da bir grup sivil toplum kuruluşu üyesi, İsrail aleyhinde açtığı soykırım davası nedeniyle Güney Afrika Cumhuriyeti'nin büyükelçiliğine teşekkür mektubu ve hediye gönderdi. KÜSİDAP Kadın Kolları Başkanı Yurdagül Kurt, Güney Afrika Cumhuriyeti'ne, İsrail aleyhinde açtığı soykırım davasında liderlik aldıkları için teşekkür etti ve Uluslararası Adalet Divanı'nın Filistin halkı lehine karar vermesini umut ettiklerini belirtti.

  • KEFEK Başkanı: Kadının erkekle fırsat eşitliği için mücadeleye devam ediyoruz
    08 Mar KEFEK Başkanı: Kadının erkekle fırsat eşitliği için mücadeleye devam ediyoruz

    TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan, yaptığı konuşmada, kadının erkekle fırsat eşitliği için mücadeleye devam ettiklerini belirtti. Erdoğan, ayrıca Gazze'deki zulüm ve soykırımı da eleştirdi.

  • HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Siyasi üslup sertleşiyor
    08 Mar HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Siyasi üslup sertleşiyor

    HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, yerel seçimlere sayılı günler kala siyasi üslubun sertleşmeye başladığını üzülerek gördüklerini belirterek, "Lütfen bu seçime hazırlık yapan bütün siyasi partiler, bu siyasi partilerin merkez yöneticileri ve adayları kullandıkları dile, üsluba dikkat etsinler." dedi. Yapıcıoğlu, Kartepe ilçesinde bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, 23 gün sonra yerel seçimlerin yapılacağını söyledi.

  • HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: İsrail'in vahşi tutumu karşısında bahane kabul edilemez
    08 Mar HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: İsrail'in vahşi tutumu karşısında bahane kabul edilemez

    HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Kocaeli'de gazetecilere yaptığı açıklamada, Gazze'de yaşanan vahşete dikkat çekerek, İslam dünyasının İsrail'in tutumuna bahane olarak sığınmasının kabul edilemez olduğunu belirtti. Yapıcıoğlu, ayrıca Gazze'ye yardım gönderilmesinin insanlık borcu olduğunu ve uluslararası spor organizasyonlarından soykırımcıların men edilmesi gerektiğini ifade etti.

  • HÜDA PAR Milletvekili: İsrail'in Paris Yaz Olimpiyatlarına Katılımı Engellenmeli
    08 Mar HÜDA PAR Milletvekili: İsrail'in Paris Yaz Olimpiyatlarına Katılımı Engellenmeli

    HÜDA PAR Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, İsrail'in, bu yıl Paris'te düzenlenecek yaz olimpiyatlarına katılımının engellenmesi gerektiğini söyledi. Demir, İsrail'in Gazze'de işlediği soykırım, insanlık ve savaş suçlarına dikkat çekerek, bu suçların cezasız kalmaması ve dünya kamuoyunda mahkum edilmesi gerektiğini belirtti. Demir, İsrail'in Paris olimpiyatlarına katılmasının engellenmesi için Türkiye ve diğer adalet ve insanlık yanlısı ülkeleri, kuruluşları ve Uluslararası Olimpiyat Komitesini harekete geçmeye çağırdı.

  • BM Raportörü: Gazze'deki yıkım soykırım eylemlerine dönüştü
    08 Mar BM Raportörü: Gazze'deki yıkım soykırım eylemlerine dönüştü

    BM Konut Hakkı Özel Raportörü Balakrishnan Rajagopal, İsrail'in yoğun saldırıları altındaki Gazze'de yıkımın emsalsiz olduğunu ve burada yaşananların soykırım eylemlerine dönüştüğünü belirtti. Rajagopal, İsrail'in UAD'nin emirlerine uymadığını ve soykırım suçu teşkil edebilecek eylemlerde bulunduğunu ifade etti. Gazze'deki yıkımın diğer çatışmalardan farklı olduğunu vurgulayan Rajagopal, tüm sivil altyapının yok edildiğini ve yeniden inşa için milyarlarca dolar kaynağa ihtiyaç olduğunu söyledi. Ayrıca, Gazze'ye yönelik yapılan yardımların yetersiz olduğunu ve insanlığın ciddi bir başarısızlık olduğunu belirtti.

  • Kanadalı akademisyen Heap, Batı'da Filistin'i destekleyenlere yönelik baskıların arttığını söyledi Açıklaması
    08 Mar Kanadalı akademisyen Heap, Batı'da Filistin'i destekleyenlere yönelik baskıların arttığını söyledi Açıklaması

    Kanadalı aktivist ve akademisyen David Heap, Batı ülkelerinde 7 Ekim 2023'ten bu yana halkların İsrail destekçisi hükümetlerini protesto etmesine karşın Filistin'i destekleyenlere yönelik baskıların arttığını söyledi.

  • İşgal altındaki Batı Şeria'da Filistinli kadınlar İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki katliamları protesto etti
    07 Mar İşgal altındaki Batı Şeria'da Filistinli kadınlar İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki katliamları protesto etti

    Filistinli kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Ramallah kentinde eylem yaparak İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği saldırıları kınadı. Eylemde, İsrail'in Gazze'de en az 8 bin 900'ü kadın olmak üzere 30 bin 800 kişiyi öldürdüğüne dikkat çekildi ve Filistinli kadınlara yardım çağrısı yapıldı. Kadın Derneği Başkanı Emel Harişa, Gazze'deki soykırım savaşının durması ve Batı Şeria'daki ihlallerin son bulması talebiyle eylemde olduklarını belirtti. İsrail'in Gazze'yi işgalinden bu yana en az 13 bin 430'u çocuk, 8 bin 900'ü kadın olmak üzere 30 bin 800 Filistinlinin öldüğü, binlerce ölünün enkaz altında olduğu ve sivil altyapının tahrip edildiği ifade edildi.

Advertisement