Windows Başlat Butonu, Windows 9 ve Windows Cloud Dedikoduları - Son Dakika
Teknoloji

Windows Başlat Butonu, Windows 9 ve Windows Cloud Dedikoduları

Windows Başlat Butonu, Windows 9 ve Windows Cloud Dedikoduları

Rus blogger Wzor, Windows cephesiyle ilgili önemli bilgileri paylaştı.

22.04.2014 14:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Hasan Uğur Nayır - -

Bir süredir sessizlikte olan Microsoft'la ilgili yeni iddialar var. Daha önce farklı sızıntıları paylaşan Rus blogger Wzor, Windows başlat tuşundan yeni nesil Windows'lara kadar farklı farklı detayları ortaya çıkardı. Microsoft'un gelecek planlarına bakalım.


Wzor'un verdiği bilgilere göre Microsoft, sonbaharda eylül ayında Windows 8.1 2. güncellemeyi yayınlayacak. Bu güncellemenin adı Windows 8.2 de olabilir. Wzor, güncelleştirmede Build etkinliğinde gösterilen başlat tuşunun da geri geleceğini belirtiyor. Yani eylül ayında başlat tuşuna geri kavuşacağız. İddialar bu yönde.


Windows 9'da da yeni nesil Metro arayüzüyle birlikte başlat butonu olacak. Buton dokunmatik olmayan cihazlarda ve sunucu sistemlerinde Windows 9 yer alacak, ancak başlat butonu dokunmatik cihazlarda farklılık gösterecek. Bununla ilgili herhangi bir detay verilmiş değil. Ayrıca ücretsiz olabileceğine dair bazı iddialar var, ama bu iddia halen tartışılıyor.



Microsoft, görünüşe göre Windows Cloud adında prototip bir işletim sistemi üstünde çalışıyor. Bu işletim sisteminin tam fonksiyonlarını kullanabilmek için internet bağlantısı gerekiyor. Çevirimdışı modda ise temel işlevsellik sunan bütçe dostu Windows Starter'a benzer oluyor. Windows Cloud, Chrome OS kokulu gibi. Microsoft benzer bir deneme yapabilir mi? Orası meçhul.


Yine de Wzor'un belirttikleri oldukça dikkat çekici. Geçmişte de paylaştığı bazı önemli gelişmeler gerçekleşmişti. Neler olacağı ise ancak önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak. Sizin bu konudaki yorumunuz nedir? Düşüncelerinizi bizimle paylaşın.



Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Windows Başlat Butonu, Windows 9 ve Windows Cloud Dedikoduları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement