Wushu Akdeniz Bölge Şampiyonası - Son Dakika
Yerel

Wushu Akdeniz Bölge Şampiyonası

Wushu Akdeniz Bölge Şampiyonası

Wushu Federasyonu faaliyet programında yer alan Akdeniz Bölge Şampiyonası Adana’da gerçekleştirildi.

08.09.2014 12:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Wushu Federasyonu faaliyet programında yer alan Akdeniz Bölge Şampiyonası Adana'da gerçekleştirildi. Etkinliğe 8 kulüpten 98 sporcu katıldı.

Sarıçam Asım Savaş Spor Salonunda hafta sonu gerçekleştirilen müsabakalarda minik,yıldız,gençler ile büyükler erkek ve kadın olmak üzere 4 kategoride yapıldı. Sporcular derece girmek için bir birbirleriyle kıyasıya mücadele etti.

Wushu'nun son yıllarda büyük aşama kaydettiğini ifade eden Dündar:

"Wushu, gerçekte saldırı ve savunmanın yanında akrobasi ve kareografik hareketler ve Uzakdoğu felsefi wushu altında toplanır. Bununla beden ve ruhun uyumu sağlanır. İnsan karakterinin geliştirilmesi iradenin ve öğrenme kabiliyetinin güçlenmesi ve hoşgörülü davranış biçimi sağlanır. Wushu, Türkiye'de hızla gelişiyor. Adana'da yaygınlaşmaya başladı. Bu sayede kentimizden başarılı sporcu yetiştirerek, Türkiye ve Avrupa şampiyonlukları elde etmeyi hedefliyoruz. Katılan tüm takımlara başarılar dilerim."

Adanalı sporcuların wushu sporundaki gayret ve çabalarının takdire şayan olduğunu söyleyen dündar şunları kaydetti:

"Hepsiyle gurur duyuyoruz. Sık sık düzenleyeceğimiz müsabakalarla sporcularımız tecrübe kazanacaklar. Bölge şampiyonamıza Gençlikspor, Özgürspor, Star Akademi, Çinkılıç Spor, Genç Spor, Öz Hilal, Aykol Spor, Özgür Ejder Spor kulüpleri katıldı. Adanalı sporcuların başarısı, gelecek için bizleri umutlandırdı. Bizlere tesis ile malzeme konularında desteklerini esirgemeyen başta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Fazlı Bayram Hadi ve tüm sporcu ailelerine,antrenör ve hakemler teşekkür ederim "dedi.

Bu arada, erkek ve bayanlarda takım sıralamasında Özgürspor birinciliği elde etti, ikinciliği ise Genç Spor Kulübü, üçüncülüğü ise Çinkılıç Spor Kulübü kazandı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Wushu Akdeniz Bölge Şampiyonası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement