Xavi, Barcelona'da Guardiola Kadar Başarılı Olmak İstiyor - Son Dakika
Spor

Xavi, Barcelona'da Guardiola Kadar Başarılı Olmak İstiyor

Xavi, Barcelona\'da Guardiola Kadar Başarılı Olmak İstiyor

İspanya'da El Pais gazetesine konuşan Xavi, gelecekte Barcelona kulübünde Guardiola kadar başarılı olmak istediğini söyledi.

17.12.2014 17:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Barcelona'nın tecrübeli orta saha oyuncusu Xavi Hernandez günün birinde Barcelona Kulübü için Guardiola gibi bir örnek olmaktan zevk duyacağını açıkladı.

İspanya'nın El Pais gazetesine konuşan Xavi, "Umarım onun (Guardiola) yolunda gidebilirim ve hatta daha iyi yerlere ulaşıım" diyerek gelecek planlarından söz etmişti. Xavi, Louis van Gaal'in Barcelona'nın başına geçtiği zaman Guardiola yerine oyun kurucucu görevini üstlenmişti.

Bugün Bayern'in başında olan Guardiola 2008'de başına geçtiği Barcelona'ya 4 senede 3 lig kupası ve 2 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşatmıştı. Bunun yanında tiki-taka adı verilen sistemi takıma yerleştirmişti.

Futbol kariyerinin sonu için sayılı günlerin kaldığını söyleyen Xavi, "Artık 3 günde bir maç oynayacak kadar keskin bir performansım yok. Eskisi gibi olamayacağımı biliyorum" dedi. Xavi Barcelona'nın altın dönemini yaşarken Guardiola tarafından takımın anahtar oyuncusu yapılmıştı.

Xavi "Guardiola ayrılınca herkes beni yeni Guardiola olarak düşünüyordu. Ama bu zor bir şey. Futbolcular her zaman başka insanlar tarafından çeşitli şekillerde yargılıyorlar" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Xavi, Barcelona'da Guardiola Kadar Başarılı Olmak İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement