Xiaomi Dünya'nın Bir Numarası Olacak! - Son Dakika
Teknoloji

Xiaomi Dünya'nın Bir Numarası Olacak!

Xiaomi Dünya\'nın Bir Numarası Olacak!

Xiomi CEO 'su 10 senelik planlarından bahsetti, Apple 'dan cevap gecikmedi!

23.11.2014 12:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Xiomi CEO 'su 10 senelik planlarından bahsetti, Apple 'dan cevap gecikmedi!

Asya pazarında Samsung 'un en büyük rakiplerinden biri olan ve hızlı büyümeye devam eden Xiomi 'nin hedefleri beklediğimizden çok daha büyük. Özellikle Samsung'un 3.çeyrek raporlarında bekleneni verememesinin başlıca nedenlerinden biri olarak gösterilen Xiomi'nin CEO'su Lei Jun, birbirinden çarpıcı açıklamalar yaptı.

Çin Dünya İnternet Konferansı'nda konuşan Lei Jun  "3 sene önce Xiomi ilk akıllı telefonunu yaptığında, kimse şirketin sektörde 3.büyük oyuncu olacağını düşünmüyordu." Dedi ve sözlerine şunları ekleyerek devam etti; "Hindistan pazarı şirketimizin en büyük denizaşırı pazarı. 5 ila 10 yıl içinde şirketin Dünya'nın en büyük akıllı telefon üreticisi olabilme fırsatı var."

Aslında bir nevi Xiomi 'nin gelecek misyonunu da bizlere aktaran Lei Jun 'un bu iddialarına ise en büyük rakipleri Apple 'dan cevap gecikmedi.  Lei Jun ile birlikte konferansta bulunan Apple Genel Avukatı Bruce Sewell bu iddialar için " Söylemesi kolay,ancak yapması söylemesinden daha zor" ifadesini kullandı.

Yüzde 23.9 ile dünya geneli akıllı telefon pazarı liderliğini elinde bulunduran Samsung'u, yüzde 12 ile Apple takip ediyor. ve bu iki şirketin hemen arkasında yüzde 5.3 'lük pay ile Xiaomi bulunuyor. Bu yarışa yüzde 5.1 'lik payları ile LG ve Lenovo 'yu da eklersek ilerleyen yıllarda bizleri büyük bir rekabetin beklediğini söyleyebiliriz. Peki sizler Xiomi CEO 'su Lei Jun 'un söylediklerine katılıyor musunuz?

The post Xiaomi Dünya'nın Bir Numarası Olacak! appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Xiaomi Dünya'nın Bir Numarası Olacak! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement