'Ya Devlet Başa ya Kuzgun Leşe' Aydınlılar Buluşuyor - Son Dakika
Yerel

'Ya Devlet Başa ya Kuzgun Leşe' Aydınlılar Buluşuyor

\'Ya Devlet Başa ya Kuzgun Leşe\' Aydınlılar Buluşuyor

Konya Devlet Tiyatrosu'nun "Ya Devlet Başa ya Kuzgun Leşe" adlı tiyatro oyunu 07 Kasım'da Aydınlı tiyatro severlerle buluşuyor.

02.11.2012 09:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya Devlet Tiyatrosu'nun "Ya Devlet Başa ya Kuzgun Leşe" adlı tiyatro oyunu 07 Kasım'da Aydınlı tiyatro severlerle buluşuyor.

Orhan Asena'nın yazdığı, Bengisu Gürbüzer Doğru'nun sahneye koyduğu Konya Devlet Tiyatrosu'nun "Ya Devlet Başa ya Kuzgun Leşe" adlı tiyatro oyunu 07 Kasım 2012 Çarşamba akşamı Aydın Kültür Merkezi Dr. Hidayet Sayın Sahnesi'nde Aydın seyircisi ile buluşacak.

Ya Devlet Başa ya Kuzgun Leşe, bir taht hikayesini konu alıyor. Tahtın büyüklüğünün altında ezilmek istemeyen bir yargıç, bir padişah, bir baba. Öbür yanda bir kaplan ve bir sırtlan ve onların arasında kalmış bir sultan, bir anne. Tahtın arkasında çekilen kılıçlar, hançerler ve konuşulan gizli sözcükler, gizli düşünceler. Kaplanın sırtlan gibi, sırtlanın da kaplan gibi bir karındaşının olması ve bir babanın ikinci defa aynı hatanın eşiğinde durması. Yılların yorgunluğunu taşıyan bir annenin nihayetinde evlatlarının arasında sıkışıp kalması. Tahtın gölgesinde boğulmamak için 'Ya Devlet Başa ya Kuzgun Leşe' diyen ne ilk ne de son evlat onlar olacak. Ama bunu söyleyen ilk baba o olacak.

Oyunun yönetmen yardımcılığını Ferdi Dalkılıç üstleniyor. Başlıca rolleri Tuncay Aynur, Ebru Erbaş, Doğan Doğru, Alpay Aksum, Ferdi Dalkılıç, Ahmet Çökmez, Özgür Baş, Ozan Çobanoğlu, Meva Küçükakyüz, Ayşe Seval Ersu, Yaşar Özboz, Yiğit Gümüşada, Mehmet Kızagül, Gülesin Gelenbevi, Seher Uysal, Oğuzhan Kanmaz, Seyit Mehmet Akbaba, Sait Gürbüz, Gökhan Akdeniz, Tolga Erişkon, Oğuzhan Kanmaz, Aykut Öncel paylaşıyor. Oyunun Dekor Tasarımı Melih Karakurt'a, Giysi Tasarımı Esra Selah'a, Işık Tasarım'ı Hakan Özdemir'e, Müzik Can Atilla'ya, Koreografisi Yener Turan'a ait. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Ya Devlet Başa ya Kuzgun Leşe' Aydınlılar Buluşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement