Yaban Tavşanı ve Keklik Avı Sezonu Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

Yaban Tavşanı ve Keklik Avı Sezonu Sona Erdi

Kütahya'da, yaban tavşanı ve keklik avı sezonunun sona erdiği bildirildi.

09.01.2017 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'da, yaban tavşanı ve keklik avı sezonunun sona erdiği bildirildi.

Dumlupınar Avcılık Atıcılık ve Yaban Hayati Koruma Federasyonu Başkanı Süleyman Yiğit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Ekim 2016'da başlayan yaban tavşanı ve keklik türleri avı sezonunun, 8 Ocak'ta sona erdiğini söyledi.

Diğer yaban hayvanı türlerini avlama sezonunun ise 27 Şubat'ta sona ereceğini belirten Yiğit, söz konusu tarihe kadar diğer yaban hayvanlarının avlanabileceğini aktardı.

Av ve yaban hayatını korumayı ve sürdürülebilirliğini sağlamayı amaçladıklarını dile getiren Yiğit, "Bugünden itibaren yaban tavşanı ve keklik türlerini avlayanlar hakkında devletin ilgili kurumlarınca yasal işlemler yapılacak. Federasyon olarak da kaçak avcılıkla biz de mücadele edeceğiz. Yapılacak her ihbarı titizlikle değerlendireceğiz. Geçmiş nesillerden emanet aldığımız av ve yaban hayatını gelecek nesillere güzel bir şekilde bırakmak avcılarımızın görevi olduğu kadar, çiftçi ve doğa sevdalısı herkesin görevidir." dedi.

Yiğit, av ve yaban hayatını yemleme çalışmalarının devam ettiğini, bu çalışmalara destek veren kurumlara ve sivil toplum örgütlerine teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yaban Tavşanı ve Keklik Avı Sezonu Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement