Yabancı Kardelenlere Gözü Yaşlı Veda - Son Dakika
Güncel

Yabancı Kardelenlere Gözü Yaşlı Veda

Yabancı Kardelenlere Gözü Yaşlı Veda

Samsun'un Çarşamba İlçesi'ne 15 kilometre uzaklıktaki Kumköy İlkokulu'nda görev yapan, bir vakıf tarafından 'Dünyadaki en iyi 50 öğretmen' arasında gösterilen Dilek Livaneli'nin girişimi ile yurt dışından gelen 3 gönüllü yabancı eğitmen, bugün gözyaşlarıyla köyden ayrıldı.

12.06.2015 17:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'un Çarşamba İlçesi'ne 15 kilometre uzaklıktaki Kumköy İlkokulu'nda görev yapan, bir vakıf tarafından 'Dünyadaki en iyi 50 öğretmen' arasında gösterilen Dilek Livaneli'nin girişimi ile yurt dışından gelen 3 gönüllü yabancı eğitmen, bugün gözyaşlarıyla köyden ayrıldı. Veda sırasında, öğreniciler ve velileri ile yabancı eğitmenler de gözyaşı döktü.

Kumköy İlkokulu'nun 'müdür yetkili' sınıf öğretmeni Dilek Livaneli, 6 yıldır bulunduğu okulda yaptığı çalışmalar sonucunda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Samsun'da 2012'de 'Yılın mesleğinde fark yaratan öğretmeni' seçildi. Okulun iç donanımı ve fiziki şartlarını tamamen yenileyen Livaneli, sosyal içerikli projeler hazırlayıp 14 öğrencisine ilkleri yaşattı. Yaptığı çalışmalarla fark yaratan Livaneli, Hint asıllı iş adamı Sunny Varkey'in eğitim alanında projeler geliştirmek amacıyla kurduğu ve onursal başkanlığını ABD eski Başkanı Bill Clinton'ın üstlendiği Varkey Gems Vakfı (Varkey GEMS Foundation) tarafından düzenlenen 'Küresel Öğretmen Ödülü Komitesi'nin (The Global Teacher Prize) seçtiği 'En iyi 50 öğretmen' arasında yer aldı. Livaneli, böylece dünya çapında 5 bin öğretmenin arasından ilk kez son 50'ye kalan tek Türk öğretmen oldu. Dilek Livaneli'nin öğrencilerinin İngilizce eğitim alması için kaymakamlığın desteğiyle 'Bu Dünya Hepimizin Projesi' kapsamında Rusya'dan Olga Nazarova, Fransa'dan Marie Matussiere, Güney Kore'den Yunie Nam gönüllü olarak İngilizce eğitimi vermek üzere geçen 29 Mayıs'ta Samsun'a geldi.

3 yabancı eğitmen, Kumköy İlkokulu'nda birleştirilmiş sınıfta eğitim gören öğrencilere İngilizce öğretmeye başladı. Bugün düzenlenen karne töreniyle Kumköy İlkokul'da yaz tatiline girerken 3 yabancı eğitmen de Dilek öğretmene, öğrencilere ve ailelerine veda etti. Karne töreni sırasında duygu dolu anlar yaşandı. Öğrenciler yabancı eğitmenlere sarılarak veda etti. 3 yabancı eğitmenle vedalaşan Dilek Livaneli ve öğrenci anneleri ise göz yaşlarına boğuldu. Yabancı eğitmenler de gözyaşlarına hakim olamadı.

Karne törenin ardından 3 eğitmen Kumköy'den ayrıldı. 3 yabancı eğitmen ile vedalaşmanın çok zor olduğunu belirten Livaneli, "3 gönüllü eğitmen 15 gün boyunca öğrencilerime ve evlerinde kaldıkları köy halkına İngilizce öğrettiler. Aramızda çok güzel bir kültürel etkileşimin yanında duygusal bir bağ da oluştu. Vedalaşmak çok zor oldu. Onları tekrar ülkemize davet ettik. Kim bilir belki biz de bir gün öğrencilerimle birlikte onların ülkelerine gitme fırsatı yakalarız. Bu anlamda çok mutluyum" dedi. - Samsun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yabancı Kardelenlere Gözü Yaşlı Veda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement