Yabancı Öğrenciler, Çözüm Süreciyle Sağlanan Huzura Tanıklık Etti - Son Dakika
Yerel

Yabancı Öğrenciler, Çözüm Süreciyle Sağlanan Huzura Tanıklık Etti

Yabancı Öğrenciler, Çözüm Süreciyle Sağlanan Huzura Tanıklık Etti

Silopi Kaymakamlığının AB desteğiyle hayata geçirdiği "Gençler için Çözüm Zamanı Projesi" kapsamında Polonya, Tunus, Gürcistan, İtalya ve Ukrayna'dan gelen 35 üniversite öğrencisi, Cudi Dağı eteklerinde Kürtçe parçalar eşliğinde halay çekti Ukraynalı öğrenci Masechko: "Gelmeden önce çözüm sürecini duymuştum.

21.04.2014 13:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Silopi Kaymakamlığının AB desteğiyle hayata geçirdiği "Gençler için Çözüm Zamanı Projesi" kapsamında Polonya, Tunus, Gürcistan, İtalya ve Ukrayna'dan gelen 35 üniversite öğrencisi, Cudi Dağı eteklerinde Kürtçe parçalar eşliğinde halay çekti.

Çözüm süreciyle bölgede sağlanan huzur ve güven ortamına yurt dışından gelen öğrenciler de tanıklık etti. Daha önce çatışma haberleriyle gündeme gelen Cudi Dağı eteklerinde düzenlenen etkinlikte, Silopi Kaymakamlığının AB desteğiyle hayata geçirdiği proje kapsamında yurt dışından gelen 35 üniversite öğrencisi, gönüllerince eğlendi.

Öğrenciler için Cudi Dağı eteğinde bulunan Görümlü beldesinde düzenlenen etkinlikte, yer sofralarında yemekler hazırlandı. Yöresel yemekleri yiyen öğrenciler, tercümanları aracılığıyla kahve falına baktı.

Cudi Dağı'nın eteğinde piknik yapan vatandaşlar ile bir araya gelen öğrenciler, bölgeye özgü puşi bağlayarak, Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekti.

Ukraynalı öğrenci Nata Masechko, Türkiye'ye daha önce 2 kez geldiğini ancak bölgeyi ilk kez ziyaret ettiğini söyledi.

Gelmeden önce internette bölge ile ilgili araştırma yaptığını kaydeden Masechko, şöyle konuştu:

"Gelmeden önce hep çatışma haberleriyle ilgili sonuçlar buldum. Ancak böyle olmadığını buraya geldiğimde gördüm ve düşüncelerim çok değişti. Burası medyadaki gerçekle çok farklı. İnsanlar çok yardımsever. Farklı bir kültürden ve bölgeden geliyoruz, aynı dili konuşmamamıza rağmen bize kendi evlerini açtılar, yemeklerini paylaştılar."

"Gelmeden önce çözüm sürecini duymuştum. Yürüyor mu yürümüyor mu diye aklımda soru işaretleri vardı ama geldikten sonra insanların bu kadar güzel ev sahipliği yaptıklarını gördükten sonra sürecin burada yürüdüğünü görüyorum" diyen Masechko, Silopi programının çok güzel geçtiğini belirtti.

Program için AB ve Silopi Kaymakamlığına teşekkür eden Masechko, "Biz de sizi ülkemize bekliyoruz. Misafirperverliğimizi göstermek istiyoruz. Şu anda ülkemizde büyük karışıklıklar var ama umarım biz de bunları atlatacağız" ifadelerini kullandı.

Gürcistanlı öğrenciler ise Türkiye ve Silopi'yi çok beğendiklerini aktararak, ilçenin bekledikleri gibi değil, çok yaşanabilir bir yer olduğunu anlattı.

Proje Koordinatörü Ali Bilgin de projenin AB tarafından finanse edildiğini bildirerek, yurt dışından gelen öğrencilere kültür ve yöreyi tanıtmak amacıyla projenin hayata geçirildiğini kaydetti.

Öğrencilerin programdan çok memnun kaldığını dile getiren Bilgin, öğrenciler için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini aktardı. - Şırnak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yabancı Öğrenciler, Çözüm Süreciyle Sağlanan Huzura Tanıklık Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement