Yabancı Öğrencilerden Karamürsel Sepeti - Son Dakika
Yerel

Yabancı Öğrencilerden Karamürsel Sepeti

Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sertifika Programı kapsamında Kocaeli'ye gelen 14 ülkeden 30 öğrenci, ilçe ziyaretinde Karamürsel sepeti yaptı.

06.08.2015 12:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sertifika Programı kapsamında Kocaeli'ye gelen 14 ülkeden 30 öğrenci, ilçe ziyaretinde Karamürsel sepeti yaptı.

Yunus Emre Enstitüsü ile Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) işbirliğiyle başlatılan sertifika programına katılan öğrenciler, Karamürsel ilçesini ziyaret etti. Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu tarafından karşılanan yabancı öğrencilere ilçenin tarihi ve kültürü tanıtıldı.

Öğrenciler ilçenin meşhur sepetlerinin yapıldığı atölyelerden birinde inceleme yaparak, üretici Ali Koygun'dan bilgi aldı. Koygun'un yönlendirmesiyle öğrenciler, sepet yaptı.

KOÜ Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Gencay Zavotçu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin 21 Ağustos'a kadar üniversitelerinin eğitim fakültesinde Türkçe eğitimi göreceğini söyledi.

Öğrencilerin kentin sosyal ve kültürel faaliyetlerini tanıması amacıyla geziler düzenlendiğini anlatan Zavotçu, "Karamürsel'e gelerek meşhur sepetleri yapmasını öğrendiler. Bunları öğrenirken de ortak dil olarak Türkçe'yi kullanıyorlar. Ders dışında da arkadaşlık temellerini Türkçe üzerinden kuruyorlar" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yabancı Öğrencilerden Karamürsel Sepeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement