Yabancı Öğrencilere Oryantasyon Programı - Son Dakika
Yerel

Yabancı Öğrencilere Oryantasyon Programı

Alanya İşletme Fakültesinde öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler için, oryantasyon programı düzenlendi.

14.11.2014 15:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akdeniz Üniversitesi Alanya İşletme Fakültesi tarafından yabancı öğrencilere yönelik oryantasyon programı yapıldı.

Utopia World Hotel'de gerçekleştirilen oryantasyon program'nda konuşan Alanya İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Güngör, Alanya'da 38 ülkeden 120 yabancı uyruklu öğrencilerinin olduğunu söyledi.

Bu öğrencilere artık "yabancı uyruklu" demeyeceklerini kaydeden Güngör, "Biz bundan sonra 'uluslararası öğrenci' ifadesini kullanacağız. Bu aynı zamanda Akdeniz Üniversitesinin resmi ifadesidir" dedi.

Öğrenim kalitesinin uluslararası düzeyde olmasını sağladıklarını ifade eden Güngör, öğrencilerin ülkelerine döndüklerinde Alanya ve Türkiye'nin gönüllü elçileri olacağına değindi.

Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven ise yurtdışında kendisinin de öğrenci olduğunu bu yüzden yabancı öğrencileri çok iyi anladığını dile getirdi. Öğrencilerinin sorunlarını bildiğini belirten Tanrıseven, sorunların çözümü için gayret sarf edeceklerini bildirdi.

Türkiye ve Avrupa'nın en iyi tatil yörelerinin birinde öğrencilik yapmanın bir şans olduğuna işaret eden Tanrıseven, şöyle konuştu:

"Ayrıcı siz uluslararası öğrencilerin bir diğer şansı da Türkiye Cumhuriyeti'nin Dışişleri Bakanı'nın Alanyalı olmasıdır. Ayrıca kendisi geçen hafta açıkladı, Alanya'ya yeni bir devlet üniversitesi kurulacak. Yani sizin bağlı olduğunuz bu fakülteler yakın bir tarihte kurulacak Alanya'daki devlet üniversitesine bağlanacak ve üniversitenin imkanları sizlere daha faza aktarılacak."

Konuşmaların ardından öğrencilere Akdeniz Üniversitesi Alanya İşletme Fakültesi ve Alanya'nın tanıtımı yapıldı. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yabancı Öğrencilere Oryantasyon Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement