Yabancı Öğrencilerin Atatürk Sevgisi - Son Dakika
Güncel

Yabancı Öğrencilerin Atatürk Sevgisi

Yabancı Öğrencilerin Atatürk Sevgisi

Şırnak'ın Silopi İlçe Kaymakamlığı'nın Avrupa Birliği Gençlik Projesi ile ortak yürüttüğü 'Gençler için çözüm zamanı' projesi kapsamında, 5 farklı ülkeden 35 üniversite öğrencisi bugün Şırnak Valisi Hasan İpek’i makamında ziyaret etti.

22.04.2014 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Silopi İlçe Kaymakamlığı'nın Avrupa Birliği Gençlik Projesi ile ortak yürüttüğü 'Gençler için çözüm zamanı' projesi kapsamında, 5 farklı ülkeden 35 üniversite öğrencisi bugün Şırnak Valisi Hasan İpek'i makamında ziyaret etti. Yabancı öğrenciler, valilik bahçesinde bulunan Atatürk heykeli önünde çok sayıda hatıra fotoğrafı çekti.

Şırnak'a gelen öğrenciler, il merkezinde bir süre gezdikten sonra Vali Hasan İpek'i ziyaret etti. Öğrencilerle tek tek tanışan Vali İpek, "İlk önce arkadaşlarımıza mutlu bir seyahat diliyorum. Çevreyi, buraları beğendiklerinden dolayı çok mutlu oldum. Burada bizim için sizlerin Şırnaklı gençlerle birlikte olmanız güzel bir duygu. Çünkü gerçekten turistlerle birlikte görülmek ve anılmak güzel bir şey. Şırnak işin doğrusu tarihi ve dini açısından da önemli bir yer. Çünkü Hz. Nuh'un Gemisi Cudi Dağı'na oturdu. Şırnak'ın karşısında ve biz Şırnaklılar olarak Nuh'un Gemisi'nin Cudi Dağı'na oturduğuna inanıyoruz. İnsanlığın ikinci doğuşunun buradan çıktığını düşünüyoruz" dedi.

Vali İpek, daha sonra gençlere Nuh'un Gemisi'nin maketini hediye etti. AB tarafından finanse edilen 'Gençler için çözüm zamanı adlı' projeye Polonya, Tunus, Gürcistan, İtalya ve Ukrayna'dan toplam 35 üniversite öğrencisi katıldı. Proje kapsamında öğrencilerin 8 gün boyunca Şırnak'ta kalacağı ve çeşitli yerleri ziyaret edecekleri öğrenildi.

Şırnak'a gelen öğrencilerin Vali Hasan İpek ziyareti sonrası valilik bahçesinde bulunan Atatürk heykeli önünde toplu fotoğraf çekmeleri ise dikkat çekti. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yabancı Öğrencilerin Atatürk Sevgisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement