Yabancı Öğretmen ve Öğrencilerden Silifke'ye Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Yabancı Öğretmen ve Öğrencilerden Silifke'ye Ziyaret

Silifke ilçesine Erasmus Programı kapsamında Romanya, Macaristan ve Polonya'dan 14 öğretmen ve 16 öğrenci ziyarete geldi.

25.02.2015 12:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Silifke ilçesine Erasmus Programı kapsamında Romanya, Macaristan ve Polonya'dan 14 öğretmen ve 16 öğrenci ziyarete geldi.

İlçenin tarihi ve ören yerlerini gezerek incelemelerde bulunan öğretmen ve öğrencilere, Silifke Belediyesi Halk Oyunları grubu bir gösteri sundu.

Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, yabancı öğretmen ve öğrencilerle, bir otelde öğle yemeğinde bir araya geldi.

Turgut, burada konuşmada, öğretmen ve öğrencileri Silifke'de ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını, ilçenin yurt içi ve dışında tanıtılmasına büyük önem verdiklerini kaydetti.

Binlerce yıllık geçmişinde birçok uygarlığın yaşadığı Silifke'nin sahip olduğu zengin arkeolojik kalıntılar ve doğal güzellikleriyle dünyanın dört bir yanından milyonlarca turisti ağırlamaya devam ettiğini ifade eden Turgut, şöyle devam etti:

"Özellikle yaz aylarında turist akınına uğrayan ilçemize en çok Hollanda, Belçika, Almanya ve İngiltere başta olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinden milyonlarca turist geliyor. Yabancı turistlerin yanı sıra yurdumuzun dört bir yanından da çok sayıda yerli turisti ağırlayan Silifke'de en çok Uzuncaburç, Cennet-Cehennem, Roma Tapınağı, Astım Mağarası ve Aya Tekla Kilisesi büyük ilgi görüyor. Bugün de Erasmus Programı kapsamında Romanya, Macaristan ve Polonya'dan gelen 14 öğretmen ve 16 öğrencimizi ilçemizde ağırladık."

Turgut, yabancı misafirlere yöreyi tanıtan broşür, kitapçık ve dergi takdim etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yabancı Öğretmen ve Öğrencilerden Silifke'ye Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement