Yabancı Uyruklu Hükümlü ve Tutuklulardan Halk Oyunu Gösterisi - Son Dakika
Güncel

Yabancı Uyruklu Hükümlü ve Tutuklulardan Halk Oyunu Gösterisi

Maltepe 3 No'lu Ceza İnfaz Kurumu'nda düzenlenen Bahar Şenliği'nde yabancı uyruklu hükümlü ve tutuklular, halk oyunu gösterisi ve müzik dinletisi sundu.

30.04.2014 17:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maltepe 3 No'lu Ceza İnfaz Kurumu'nda düzenlenen Bahar Şenliği'nde yabancı uyruklu hükümlü ve tutuklular, halk oyunu gösterisi ve müzik dinletisi sundu.

Yabancı uyruklu hükümlü ve tutukluların eğitim ve iyileştirme faaliyetleri kapsamında Maltepe 3 No'lu Ceza İnfaz Kurumu'nda Bahar Şenliği düzenlendi.

92 ülkeden 1000'in üzerinde hükümlünün ve tutuklunun bulunduğu belirtilen cezaevindeki etkinlikte, Nijeryalı tutuklular halk oyunu gösterisi sundu, Afrika'nın çeşitli ülkelerinden gelen hükümlü ve tutuklular horon tepti.

Şenlikte, hükümlü ve tutuklulardan oluşan koro da Türk halk müziği konseri verdi.

Grup Discoteque'in 1980'li yılların popüler şarkısı "Cheri Cheri Lady" söylemesi üzerine, horon gösterisi için kostümleriyle bekleyen Afrikalı hükümlü ve tutuklular, sahnenin önüne gelerek programda yer almayan farklı bir dans gösterisi sundu. Gösteri, salondakilerden büyük alkış aldı.

"Hükümlü ve tutuklular ceza infaz kurumdaki süreyi verimlilikle geçirmeli"

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, şenliğin açılışında Türkiye'nin, Adalet Bakanlığı'nın koordinasyonunda 10 yıldır büyük bir mücadele verdiğini belirterek, "Bu mücadele, ceza infaz anlayışının çağdaş standartlara uygun bir şekilde tesisi, kurumlarımızın fiziki olarak ve mevzuat altyapısı itibarıyla çağdaş infaz anlayışının gereklerini yerine getirebilecek duruma getirilmesidir" dedi.

Devletin bu çalışmalara son 10 yılda büyük kaynak ayırdığını ifade eden Yıldırım, "Ancak bunların üzerine olmazsa olmaz olan algının çağdaş infaz anlayışına getirilmesidir. Bu da infaz kurumlarımızda eğitimle, hizmet kalitesiyle, personel kalitesiyle, personel niteliğinin ve sayısının artırılması suretiyle son süreçte yerine getirilmiştir" diye konuştu.

"Cezanın infazının dört duvar arasında hükümlüyü tutmaktan ibaret bir anlayışa sığmadığını görüyoruz" ifadesini kullanan Yıldırım, hükümlülerin ve tutukluların ceza infaz kurumda bulunduğu süreyi sosyal hayata hazırlanma konusunda tam bir verimlilikle geçirmesi gerektiğine inandıklarını, infaz sisteminin bu anlayışı üzerine inşa edildiğini kaydetti.

Cezaevlerinde eğitim istatistikleri

Enis Yavuz Yıldırım, bu anlayışın sonucu olarak 2013 yılında ceza infaz kurumlarında okuma yazma kurslarına 12 bin 984, Açık Öğretim Ortaokulu'na 6 bin 411, Açık Öğretim Lisesi'ne 13 bin 349, Açık Öğretim Fakültesi'ne de 2 bin 327 hükümlü ve tutuklunun devam ettiğini söyledi.

Yıldırım, ayrıca 649 hükümlü ve tutuklunun yüksekokul örgün eğitimine, 87'sinin internet üzerinden eğitime, 34'ünün yüksek lisans eğitimine, 6'sının da doktoraya devam ettiğini kaydetti.

Ceza infaz kurumlarında iş ve meslek kazandırmaya verdikleri öneme değinen Yıldırım, 2013'te bu tür kurslara devam eden hükümlü ve tutuklu sayısının 58 bin 610 olduğunu bildirdi.

Yıldırım, ceza infaz kurumlarında yabancı uyruklu hükümlü ve tutukluların da hiçbir ayrıma tabi tutulmaksızın sosyal hayata hazırlandığını anlatarak, şenliğin de bunun ürünü olduğunu ifade etti.

Şenliğe, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Celal Avar, İstanbul Anadolu Adalet Sarayı Adalet Komisyonu Başkanı Yeşim Sayıldı, bazı savcılar ve yerel idare temsilcileri de katıldı.

Cezavinin çok amaçlı spor salonunda düzenlenen şenliği, çok sayıda hükümlü ve tutuklu kendilerine ayrılan bölümden izledi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yabancı Uyruklu Hükümlü ve Tutuklulardan Halk Oyunu Gösterisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement