Yabancı Yolcular, Havalimanında Güllerle Karşılandı - Son Dakika
Güncel

Yabancı Yolcular, Havalimanında Güllerle Karşılandı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Öğrencilerin gelen yolculara gül dağıtması İletişim Kulübü Başkanı Sinan Ergün'ün açıklaması Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Arif Ersoy'un açıklaması Yabancı yolcular, havalimanında güllerle karşılandı Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısını protesto eden bir grup Sabahattin Zaim Üniversitesi öğrencisi, Dış Hatlar Geliş Terminali'nde, yabancı yolculara gül dağıttı Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısını protesto eden bir grup Sabahattin Zaim Üniversitesi öğrencisi, Dış Hatlar Geliş Terminali'nde, yabancı yolculara gül dağıttı.

13.07.2016 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Öğrencilerin gelen yolculara gül dağıtması

İletişim Kulübü Başkanı Sinan Ergün'ün açıklaması

Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Arif Ersoy'un açıklaması Yabancı yolcular, havalimanında güllerle karşılandı

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısını protesto eden bir grup Sabahattin Zaim Üniversitesi öğrencisi, Dış Hatlar Geliş Terminali'nde, yabancı yolculara gül dağıttı

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısını protesto eden bir grup Sabahattin Zaim Üniversitesi öğrencisi, Dış Hatlar Geliş Terminali'nde, yabancı yolculara gül dağıttı.

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi İletişim Kulübü öğrencileri, Atatürk Havalimanı'nda yaşanan saldırıyı kınamak ve teröre karşı uluslararası bir tepki oluşturmak için Dış Hatlar geliş terminalinde üzerine Türk Bayrağı astıkları bir stant açtı. Burada, havalimanına gelen yabancı yolculara, öğrenciler gül takdim etti.

Klüp Başkanı Sinan Ergün yaptığı açıklamada, havalimanında gerçekleştirilen hain saldırının, ülkenin her ferdini derinden yaraladığını belirterek, "Müslüman bir ülkede, Ramazan ayında üstelik iftar vakti gibi en masum zaman diliminde yaşanan bu olay, terörün dil, din, ırk ve ülke ayrımı yapmaksızın masum insanları kurban seçtiğini bir kez daha kanıtlamıştır." dedi.

Her terör saldırısında olduğu gibi bu alçak eylemde de sadece 79 milyon Türk vatandaşı değil, 7.5 milyar dünya insanının hedef alındığını vujrgulayan Ergün, bu menfur terör saldırıdan sonra maalesef dünya ülkelerinin verdikleri tepkinin yetersiz kaldığını söyledi.

Ergün, teröre karşı topyekün bir duruş sergilenmezse; Paris, Brüksel, Orlando ve İstanbul'da yaşanan kanlı eylemlerin, yarın başka metropollerde de sivil kanı akıtmaya devam edeceği kanaatinde olduklarını aktararak, "Bu olay sonrası altı çizilmesi gereken bir husus daha var. Acımız büyük olmasına rağmen 28 Haziran akşamı gerçekleşen eylemden birkaç saat sonra uçuşların normale dönmesi ve saldırıyla bağlantıları bulunan teröristlerin 2 gün içerisinde yakalanıp tamamının tutuklanması biraz olsun acıları dindirmiştir. Hatırlanacağı gibi, Paris'te yaşanan saldırılar sonrası kentte hayat yaklaşık 10 gün dururken, Brüksel'de gerçekleşen olayda ise havalimanı 1 haftadan fazla kapalı kalmıştı. Avrupa ülkelerine göre çok zor bir coğrafyada çok kısa sürede olayları aydınlatan ve tüm bilgileri şeffaf şekilde basınla paylaşan başta İstanbul Emniyetimize ve tüm yetkililere teşekkür ederiz." diye konuştu.

Yüzyıllar boyu, medeniyetlere ev sahipliği yapmış, sanatın, edebiyatın estetiğin başkenti İstanbul'da bu ve benzeri olayların yaşanmasının, kentin görkemine ve itibarına asla halel getiremeyeceğini dile getiren Ergün, hiç bir kuvvetin, bir dünya kenti olan İstanbul'un zarafet ve misafirperverliğine gölge düşüremeyeceğini vurguladı.

Ergün, laldırının ardından kirli ellerin başlattığı Türkiye'yi itibarsızlaştırma kampanyalarına karşı dimdik ayakta durmaya devam edeceklerini anlatan Ergün, "Bu amaçla, kardeşlik ve dostluk şehrimize gelen farklı ülkelerden gelen misafirlere en içten duygularla hoş geldinizdiyerek, kendilerini şehrimizde görmekten memnuniyet duyduğumuz ifade etmek istedik." ifadelerini kullandı.

Öğrencilerine destek vermek için havalimanına gelen Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Arif Ersoy da cereyan eden menfur terörist saldırıyı kınadıklarını belirterek, terörizmin bir insanlık suçu olduğunu dile getirdi.

Terörle hiçbir toplumun hak ve hukukunun korunamayacağını aktaran Ersoy, şöyle devam etti:

"Bugünkü terörizm mevcut dünya düzeninin ürettiği bir problemdir. Bu problem her ne kadar da Ortadoğu'da yaygınlaşmışa da ben inanıyorum ki gelecekte bütün dünya bununla etkilenmektedir. Onun için burada turistleri karşılıyoruz. Onlara 'ülkemize hoş geldiniz' diyoruz ve onların yoluyla da Batılı yöneticileri Batılı halka şikayet ediyoruz. Diyoruz ki; sizi temsil eden yöneticiler uluslararası ilişkilerde çifte standart uyguluyor. Bir tarafta demokrasi ve insan haklarından bahsediyorlar, başka taraftan da terörizmi destekliyorlar. Ortadoğu halklarına teröre karşı birlik olması çağrısı yapmak istiyorum. Gelin birleşelim, teröre karşı ortak cephe oluşturalım. Şunu ilan ediyoruz ki; Türkiye Cumhuriyeti ırkçı bir devlet değildir. Osmanlı devleti ırkçı bir devlet değildir. Biz bu coğrafyada hiç ırk farkı gözetmeden bir arada barış içerisinde yaşadık. Bu coğrafyada yaşayan insanlar hangi dili konuşursa konuşsun kardeştir."

Yabancı Yolcular, Havalimanında Güllerle Karşılandı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yabancı Yolcular, Havalimanında Güllerle Karşılandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi
    23:20 Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda arama yapılan bir araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı. İstihbari çalışmalar sonucunda durdurulan araçta ve sürücüsü üzerinde yapılan aramalarda 10 adet sikke, 5 adet obje ve 20 gram altın tozu bulundu. Materyallere el konulurken, sürücü gözaltına alındı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.

  • Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu
    23:16 Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu

    Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimle Ozan Özçelik derneğin yeni başkanı oldu. Seçim sonuçlarına göre 14 oy alan Özçelik, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte derneği yönetecek.

  • Denizli'de İlkokul Öğrencisi ve İki Arkadaşı Kayboldu
    23:16 Denizli'de İlkokul Öğrencisi ve İki Arkadaşı Kayboldu

    Denizli'nin Pamukkale İlçesi'nde ilkokul 4. sınıf öğrencisi Ayaz Yalçın ve iki arkadaşı dünden itibaren haber alınamıyor. Aile ve polis ekipleri kayıp çocukları bulmak için arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği Kursuna Katılan 23 Kişi Eğitim Alıyor
    23:13 Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği Kursuna Katılan 23 Kişi Eğitim Alıyor

    Ordu'da Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlenen ana arı yetiştiriciliği kursuna 23 kişi katıldı. Vali Muammer Erol, kursu ziyaret ederek kursiyerlere başarılar diledi. Kurs sonunda sertifika verileceği belirtildi.


Advertisement