Yabancılar Keklik Üretim Merkezini Gezdi - Son Dakika
Yerel

Yabancılar Keklik Üretim Merkezini Gezdi

Yabancılar Keklik Üretim Merkezini Gezdi

Yaşam Alanlarını Koruma ve Yaşatma Derneği’nin proje yürütücüsü olduğu AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Erasmus KA2 programı olan Zihinsel Engelli Çocukların Doğada Rehabilitasyonu Modeli kapsamında yurtdışından gelen misafirlerimiz Bigadiç’teki Keklik Üretim Merkezini gezdiler.

10.04.2015 18:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yaşam Alanlarını Koruma ve Yaşatma Derneği'nin proje yürütücüsü olduğu AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Erasmus KA2 programı olan Zihinsel Engelli Çocukların Doğada Rehabilitasyonu Modeli kapsamında yurtdışından gelen misafirlerimiz Bigadiç'teki Keklik Üretim Merkezini gezdiler.

Altıeylül Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Özgür Aycil'in rehberliğinde yürütülen gezide İspanya, İtalya, Polonya, Romanya ve Portekiz'den gelen misafirlere Yaşam Alanlarını Koruma ve Yaşatma Derneği (YAŞAD) Başkanı Hakkı Kurtuluş Demir tarafından Keklik Üretim Merkezi hakkında bilgiler verildi. Keklik üretimi ve yaşam alanları hakkında kapsamlı olarak anlatımlarda bulunan Demir, "Burası bizim çalışma alanımız. Buradaki bütün işlemlere çocuklarımızı da katmaya çalışacağız. Onları misafir edebileceğimiz bir evimiz var. Şu anda burada kınalı keklik damızlıklarımız ve sülün damızlıklarımız var. Bu dönemde yumurtaya yeni başlamış durumdalar. 3 ay sonra en az 4000 adet yavru kekliğimiz olacak. Onlar 60 günlük olunca doğaya alıştırma yerlerimize götüreceğiz. Burada doğaya alıştıktan sonra doğal ortamlarına salacağız. Bu anlattığım süreçte kekliklerimiz doğaya salınacak hale gelene kadar çocuklarımız bizlerle beraber olur. Merkezimizdeki kangal köpekleri engelli çocuklarımız için çok özel köpeklerdir. Cins bir Anadolu köpeği olan Kangal, çocuk ve engellilere hiçbir şey yapmaz. Merkezimizde atlar da var. Çocuklarımız eğleneceli zamanlar geçirecekler. Burada doğa ile iç içe çok güzel ve faydalı zamanlar geçireceklerine inanıyorum" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yabancılar Keklik Üretim Merkezini Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement