Yabancılar Konutu Sahil Kentlerinden Aldı - Son Dakika
Yerel

Yabancılar Konutu Sahil Kentlerinden Aldı

Türkiye'de yabancıların en fazla konut alımında bulunduğu 10 ilin 9'unu sahil kentleri oluşturdu.

21.01.2015 11:33  Güncelleme: 12:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

RAMAZAN ERCAN - Türkiye'de yabancıların en fazla konut alımında bulunduğu 10 ilin 9'unu sahil kentleri oluşturdu.

Yabancılar en çok Antalya, İstanbul, Aydın'ı tercih ederken en fazla talep gören 10 il içerisinde denize kıyısı olmayan tek kent olan Ankara'da da konut satışları "hız kesmiyor."

AA muhabirinin Türkiye İstatistik Kurumu verilerinden derlediği bilgilere göre, yabancıların Türkiye'deki konutlara olan ilgisi artarak devam ediyor.

Yabancılar, Ocak-Kasım 2014 döneminde 17 bin 104 adet konut satın alırken en fazla tercih edilen kentlerin ise denize kıyısının olması dikkati çekiyor.

Bu süre içerisinde Türk turizminin lider kenti Antalya'da 6 bin 35, İstanbul'da 5 bin 46, Aydın'da bin 104, Muğla'da 972, Mersin'de 686, Yalova'da 644, Sakarya'da 418, Trabzon'da 189, diğer illerde 848 konutun satışı gerçekleştirildi.

Yabancıların konut alımında en fazla tercih ettiği deniz kenarındaki 9 ilin dışında sahile kıyısı olmayan tek kent Ankara'da da 324 konutun satışı gerçekleştirildi.

"Türkiye'deki istikrar satışlarda çok önemli"

Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu (TEMFED) Başkanı Hacı Ali Taylan, ülkedeki istikrarın, Türkiye coğrafyasının, kaliteli konut yapılarının yabancıların Türkiye'yi tercih etmesine neden olduğunu belirtti.

Yabancıların kendilerine göre belirledikleri şehirlerin olduğunu, birilerinin gidip o bölgeden ev almasının buradaki satışlarda devamlılığı getirdiğini dile getiren Taylan, şöyle konuştu:

"Türkiye'deki istikrar çok önemli. Türkiye, her konuda dünyanın, Avrupa'nın birçok bölgesinden daha modern. Ülkemizin başarısı, istikrarı satışlarda etkili. Eskiden Almanya'dan, Hollanda'dan, İngiltere'den talep çok yoğundu özellikle Didim, Kuşadası bölgelerinde. Son dönemlerde daha çok körfez ülkelerinden, Rusya'dan talep olduğunu görüyoruz. Deniz iklimi, yeşili bol olan yerler tercih ediliyor. Kendi ülkelerinde fazla bulamadıkları şeyleri arıyorlar. Avrupa ülkelerinin de ilgisi devam ediyor. Konutlarımız hem nitelikli hem de ucuz. Türkiye'de güvenlik daha iyi. Kaliteli yaşam daha ucuz. Avrupa'da yaşam çok pahalı. Bunlar da tercih nedeni oluyor. Yabancıların Türkiye'den konut edinmesi artarak devam eder.

Son dönemlerde Trabzon'da yapılan inşaatların tamamı neredeyse Arap yatırımcılara yapılıyor. Sakarya'da, Bursa'da yine öyle. Blok blok yapılıyor. Ankara'da da Irak, İranlılar çok ciddi anlamda mülk ediniyor. Antalya'da bir yandan denize girenler varken diğer yanda kar var. Bursa'da hem denize girip hem kayak yapılabiliyor, hem de termale girilebiliyor. Türkiye böyle cennet bir ülke."

En fazla konut satışı yapılan kentler ve satılan konut sayısı:

OCAK-KASIM 2014 Antalya 6035 İstanbul 5046 Aydın 1104 Muğla 972 Bursa 838 Mersin 686 Yalova 644 Sakarya 418 Ankara 324 Trabzon 189 Diğer iller 848 Toplam 17104
- İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yabancılar Konutu Sahil Kentlerinden Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement