Yabancıların Saç Ekimi İçin Uğrak Yeri Türkiye - Son Dakika
Güncel

Yabancıların Saç Ekimi İçin Uğrak Yeri Türkiye

Yabancıların Saç Ekimi İçin Uğrak Yeri Türkiye

Yrd. Doç. Dr. Tekerekoğlu, yurt dışından çok sayıda yabancının saç ekimi için Türkiye'ye geldiğini ifade etti.

20.01.2014 11:04  Güncelleme: 11:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özellikle erkeklerin korkulu rüyası olan kellik, tıp alanındaki hızlı gelişmelere paralel olarak tarihe karışıyor. Türkiye'nin bu konuda çok başarılı olduğunu söyleyen Yrd. Doç. Dr. Tekerekoğlu, yurt dışından çok sayıda yabancının saç ekimi için Türkiye'ye geldiğini ifade etti.

Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Plastik/Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Hekimi Yrd. Doç. Dr. Bülent Tekerekoğlu, kellik ve saç ekimine ilişkin açıklamalarda ve "merdiven altı" uyarısında bulundu. Tekerekoğlu, "Sağlık sektörünün genelinde olduğu gibi, saç ekimi operasyonlarında da "merdiven altı' diye tabir edebileceğimiz saç ekimi klinikleri ve uygulamaları bulunmaktadır. Örneğin saç ektiren bir hasta memnun kalıp "bu iş kolaymış ben de iki kişi bulup bu işi yapayım' diyebilmektedir. Ama bu lemrofesyonellik isteyen cerrahi bir ameliyattır" diye konuştu.

-PLASTİK CERRAHLARIN İŞİ-

Saç ekiminin plastik cerrahlar tarafından yapılması gerektiğinin altını çizen Yrd. Doç. Dr. Tekerekoğlu, "Saç ekiminde değişik kavramlar ve teknikler vardır. Ancak hastanın bunları çok dikkate almadan bu iş ile uğraşan bir plastik cerrah ile görüşmesi uygun olacaktır. İyi bir planlama ile kellik sorunu yaşayan herkes doğal, yeterli ve sık bir saça sahip olabilmektedir. Planlama, kök alma, kanal açma ve saç ekimi gibi tüm aşamaların plastik, rekonstrüktif ve estetik cerrahi uzmanları tarafından yapılması gerekmektedir" şeklinde konuştu.

-İNTERNET BİLGİSİYLE GELİYORLAR-

Saç ekimi işleminin kaç seans devam edeceğinin, hastanın saçsız bölgesinin genişliğine bağlı olduğunu vurgulayan Bülent Tekerekoğlu, "Hastalar bize başvurduğunda genelde internetten aldıkları bilgiler ile değişik sorular sorarlar. "Kaç seans olur, kaç kök alacaksınız, greftler tekli mi çiftli mi' gibi. Aslında bunlar teknik konulardır. Bunları bilmesi gereken doktorlardır. Hastanın ise ne istediğini doktoruna anlatarak ve ona güvenerek bu tip ayrıntıları doktoruna bırakması gerekir. Saç ekiminde amacımız özellikle doğal, sık, tüm saçsız alanı tek seansta kapatmaktır. Ancak bu durum hastadan hastaya değişebilir" dedi.

-YABANCILAR TÜRKİYE'Yİ SEÇİYOR-

Yrd. Doç. Dr. Bülent Tekerekoğlu, saç ekimi operasyonlarında yaşanan yeniliklerin ve hekimlerin bu konudaki başarısının, Türkiye'yi bu alanda dünyada bir adım öne taşıdığını da söyledi. Tekerekoğlu şöyle devam etti:

"Ülkemizde saç ekimi operasyonları giderek yaygınlaşmaktadır. Türkiye'ye çeşitli rahatsızlıklardan dolayı yurtdışından gelen hastaların ülkemizi tercih sebeplerinden biri de saç ekimidir. Türkiye'de bu işlem çok başarılı ve yeni teknikler ile yapıldığından insanlar ülkemizi seçmektedir. Bu da sağlık turizmine önemli katkı sunmaktadır."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Yabancıların Saç Ekimi İçin Uğrak Yeri Türkiye - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement